[6][5]

[6][5]
Ladies European Tour

Niina Liias pelasi loistavan esikarsinnan ja eteni LET:n karsintafinaaliin

Liias sijoittui viidenneksi esikarsinnassa, joka pelataan samalla kentällä kuin sunnuntaina käynnistyvä finaali.

Kalajokilaakson Golfia edustava Niina Liias on edennyt Ladies European Tourin karsintafinaaliin. Liias teki Marokossa, Amelkis Golf Clubilla pelatussa esikarsinnassa tuloksen -10 (69-67-70-72) ja sijoittui kilpailussa jaetulle viidennelle sijalle.

Liias sai viimeiselle kierrokselleen loistavan alun, kun hän teki birdien kentän avausväylälle. Reikä oli Liiakselle melkoinen tulosautomaatti, sillä hän nakutti sillä birdien kaikkina neljänä pelipäivänä.

Liias teki etulenkille vielä toisenkin birdien, jonka jälkeen viimeisen yhdeksikön aikana syntyneillä kahdella bogilla ei ollut edes kosmeettista merkitystä.

Finaaliin eteni lopulta 38 pelaajaa, joten paikka ei ollut edes tiukilla. Viimeinen finaalipaikka irtosi tuloksella +3. Esikarsinnan ylivoimainen ykkönen oli Ruotsin Linnea Ström tuloksella -23. Irlannin Leona Maguire oli yhtä selkeä kakkonen tuloksella -17.

Ensi viikolla samaisella Amelkiksen kentällä pelattavassa finaalissa pelaavat suomalaisista myös Elina Nummenpää ja Tiia Koivisto. Nummenpää sijoittui kaudella 2018 LET:n pistelistalla sijalle 106 ja Koivisto sijalle Koivisto sijalle 116. LETAS:n kokonaisrankingissa Koivisto oli 21:s ja Nummenpää 74:s.

Liias pelasi kuluvalla kaudella haastajakiertue LETAS:ia. Kausi oli hankala, eikä menestystä sanottavammin tarjonnut. Esikarsintakilpailun kaltainen onnistuminen ensi viikolla voi kuitenkin avata oven jopa pääkiertueelle.

Viiden kierroksen mittainen karsintafinaali käynnistyy kuluvan viikon sunnuntaina ja päättyy torstaina.