[6][5]

[6][5]

Mikko Korhonen päätti ”runkosarjan” kauden neljänteen podium-sijaan

Vaikeiden kenttien erikoismies Mikko Korhonen pokkasi komean kolmannen sijan vaativalla Valderraman kentällä pelatussa kovatasoisessa kilpailussa.

Mikko Korhonen hallitsi hermonsa ukkosista aiheutuneiden keskeytysten sävyttämässä Valderrama Masters -kilpailussa Espanjan Sotograndessa. Kilpailu pelattiin poikkeuksellisesti vain kolmen kierroksen mittaisena ja viimeinen kierros saatiin päätökseen vasta maanantaina.

Korhonen pelasi maanantaina yhdeksän reikää ja selvitti ne kahdeksan parin ja yhden birdien myötä yksi alle parin. Kolmannen kierroksen tulokseksi kirjattiin näin 67 lyöntiä (-4) ja kolmen kierroksen yhteistulokseksi -6.

Se riitti nostamaan Korhosen kolmanneksi erittäin kovatasoisessa ja arvostetussa kilpailussa.

”Tämä oli hyvä veto! Viikko oli pitkä ja kärsivällisyyttä koeteltiin. Fokus piti pitää koko ajan päällä ja olla valmiina menemään, kun kentälle pääsee”, Korhonen sanoi.

”Minulla oli hyvä suunnitelma avauslyönteihin ja siinä pysyttiin. Kenttä kai sitten sopii minulle, kun lyönnit lähtee suoraan. Kenttä on todella haastava, parhaita testejä mitä on”, hän kertoi.

Noin 125 200 euron palkintopotin myötä (vahvistamatta, laskettu ennakkotietojen perusteella) Korhonen nousee Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla jo sijalle 40. Helsinkiläisen kokonaisansiot kuluvalla kaudella ovat jo lähes 750 000 euroa. Maailmanlistalla Korhonen nousi sijalle 107.

Ne kaksi kisaa, joissa halusin pärjätä tänä vuonna, olivat Valderrama ja Wentworth. Aika hyvin se tavoite toteutui.

Suomalaisista ainoastaan Mikko Ilonen on sijoittunut kauden kokonaisrankingissa 50 parhaan joukkoon. Parhaimmillaan Ilonen on ollut 18:s vuonna 2014. Korhosen uran paras sijoitus on 84. sija kaudelta 2016.

Sijoitus kolmen parhaan joukossa oli Korhoselle jo neljäs kuluvalla kaudella Euroopan kiertueella. Itävallan voiton ja Saksan kakkossijan lisäksi Korhonen oli kolmas maaliskuussa Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa.

Sergio Garcia pääsi tuulettamaan voittoa toisen kerran peräkkäin Valderramassa. Getty Images

Kilpailun voiton otti kotiyleisön riemuksi Espanjan Sergio Garcia tuloksella -12. Toiseksi sijoittui Irlannin Shane Lowry (-8). Voitto oli Garcialle jo uran 15 Euroopan kiertueella. Garcia oli ykkönen Valderramassa myös viime vuonna, vieläpä täysin samalla voittotuloksella.

Kilpailu oli varsinaisen kauden viimeinen. Jäljellä on vielä kolmen kilpailun mittainen finaalisarja, johon yltävät mukaan pistelistan 60 parasta pelaajaa. Korhonen tulee pelaamaan kaikissa kolmessa kilpailussa. Yltäminen mukaan finaalisarjaan on ollut kokeneen suomalaisen tavoite usean vuoden ajan.

”Finaalit ovat nyt käsillä, hienolta tuntuu! Ne kaksi kisaa, joissa halusin pärjätä tänä vuonna, olivat Valderrama ja Wentworth (sijoitus 15.), aika hyvin se tavoite toteutui.”

Finaalisarjan ensimmäinen kilpailu, Turkish Airlines Open, pelataan 1.–4. marraskuuta Turkin Belekissä. Palkintorahaa jaossa on peräti seitsemän miljoonaa dollaria. Finaalisarjan kilpailuissa ei ole cutia, joten jokainen osallistuja tulee kuittamaan kisasta mukavasti vaivanpalkkaa.

Tapio Pulkkasen sijoitus Race to Dubai -listalla tulee olemaan 92:s ja Mikko Ilosen 99:s.