[11][17]

[11][17]
Ladies European Tour

Noora Komulainen: ”Piti onnistua, että sain varmistettua pelipaikan ensi vuodelle”

Komulainen oli helpottunut kauden ensimmäisestä top 10 -sijoituksestaan LET-kiertueella.

Noora Komulaisen (-1) jämäkät peliotteet jatkuivat sunnuntaina päättyneen Hero Women’s Indian Openin finaalikierroksella. Hän löi kisan neljäntenä päivänä tuloksen 73, ja nousi jakamaan kuudennen sijan kahden thaimaalaispelaajan kanssa.

Kierroksen alku ei ollut Komulaiselle helppo. Hän lähti liikkeelle kahdella peräkkäisellä bogilla, mutta kuittasi nämä välittömästi kolmosen ja nelosen birdieillä. Kaksi seuraavaa bogia varjosti tunnelmaa etuysin jälkipuolella, mutta kahdeksannen reiän birdie toi nopeaa helpotusta.

Tasapainoisen turnauksen pelannut Komulainen ei tehnyt jatkossa enää yhtään parista poikennutta reikätulosta.

Intian turnauksen kuudes tila oli tuusulalaiselle paitsi kauden ensimmäinen top 10 -sijoitus myös sinetti LET-kortille kaudeksi 2019.

”Fiilis on tosi hyvä, koska mun piti onnistua, jotta sain varmistettua pelipaikan ensi vuodelle. Valmistauduin tähän kisaan paremmin kuin pitkään aikaan. Suurin kiitos kuuluu fysiolleni”, kuusi lyöntiä voittajalle hävinnyt Komulainen sanoi.

Hyvästä esityksestä huolimatta jotain jäi hampaankoloonkin.

”Harmittaa silti, että missasin tosi monta lyhyttä puttia tällä viikolla. Lyönti oli tosi tasaista koko viikon. Se tuntui hyvältä, koska olen pitkään taistellut sen kanssa, että saisin pidettyä lyönnin tasaisena läpi turnauksen.”

Kyseessä oli Komulaisen kautta aikain yhdeksäs top 10 -sijoitus naisten Euroopan kiertueella. Gurgaonin kisan kuudes tila myös jakaa hänen kolmanneksi parasta sijoitustaan LET:llä.

Ursula Wikström koki melkoisen seikkailun sisääntulon puolivälissä. Kuva: Tristan Jones/LET

Ladies European Tourin seuraava kilpailu pelataan kuukauden kuluttua Espanjassa. Komulaisen suunnitelmat pitkän tauon aikana olivat vielä auki.

”En tiedä vielä suunnitelmia. Johonkin pitää varmaan lähteä treenaamaan.”

Sunnuntaina tuloksen 75 lyönyt Ursula Wikström (+8) jakoi 44. sijan. Hänen murheenkryynikseen muodostui DLF Golf & Country Clubin kentän 14. reiällä (par 4) tullut kahdeksikko.

”Se oli suoraan kuin golfarin painajaisesta. Löin kakkoslyönnin puskiin ja sieltä sitten seuraavan griinin toiselle puolelle lähes pelaamattomaan paikkaan. Siitä sitten pari duffattua chippiä ja putit päälle. Luulin etten ikinä saa siinä palloa reikään asti”, Wikströn kertasi tuplapariaan.

”Muuten peli oli tänään ihan stediä (vakaata). Ihan yhtä hyviä paikkoja en saanut luotua kuin eilen, mutta kyllä 16:een griiniosumaan olisi jokunen birkku pitänyt saada puserrettua. On tämä välillä melko turhauttava peli.”

Reilut 12 000 euroa tienannut Komulainen nousi LET:n rankingissa sijalle 33. Wikström on 17 pykälää alempana. Muiden suomalaisten tie on tämänhetkisten sijoitusten perusteella viemässä kiertueen karsintafinaaliin, tosin Sanna Nuutisella on hyvät mahdollisuudet uusia korttinsa LETAS:in kautta. Hän on kakkoskiertueen rankingissa viidennellä eli viimeisellä korttiin oikeuttavalla sijalla ennen marraskuussa Barcelonassa pelattavaa finaaliturnausta.

Intian avoimen mestaruusturnauksen voitti Walesin Becky Morgan (-7). Eroa toisen sijan jakaneisiin Ruotsin Caroline Hedwalliin, Itävallan Christine Wolfiin, Englannin Felicity Johnsoniin ja Tanskan Nicole Broch Larseniin muodostui kaksi lyöntiä.