[6][5]

[6][5]

Loistelias loppukiri nosti Korhosen kärkikymmenikköön Valderraman tynkäkisassa

Korhonen jatkaa kamppailua kovista sijoituksista varsinaisen ET-kauden päätöskilpailussa. Tapio Pulkkasen ja Kim Koivun kohtaloksi koitui niukka karsiutuminen.

Mikko Korhonen kokosi itsensä ryhdikkäästi Sotograndessa Espanjassa jatkuneen Euroopan kiertueen turnauksen toisella kierroksella. Hän oli kierrostaan yhden birdien ja neljän bogin myötä neljä yli yhdeksän reiän jälkeen, mutta näytti parasta osaamistaan toisella kenttäpuoliskolla.

Korhonen teki neljä paria putkeen, kunnes täräytti viiden viimeisen reiän jaksossa kolme birdieä.

Tuloksen 71 pelannut Korhonen ei ole tehnyt Real Club Valderraman kentän 10–18-rei’illä vielä yhtään bogia. Hän jakaa kilpailussa Ruotsin Mikael Lundbergin kanssa parhaana pohjoismaalaisena  kahdeksatta sijaa, ja on vain kahden lyönnin päässä kolmatta sijaa jakavista Skotlannin Marc Warrenista sekä espanjalaisista Alvaro Quirosista ja Gonzalo Fernandez-Castanosta.

”Etuysi oli kyllä taistelua. Veto oli kateissa. Hermot meinasivat palaa, mutta onneksi jaksoin taistella ja lopulta peli vähän aukesi takalenkillä. Ehkä välipäivä vei vähän terää tekemisestä”, Korhonen sanoi.

”Päivän jännin lyönti oli toinen lyönti 17:llä. Pääsin lyömään toista päälle rautakakkosella 226 metristä. Pallo laskeutui metrin lipun taakse.”

Tapio Pulkkanen harmitteli kierroksen lopussa hukkaamiansa hyviä birdie-paikkoja. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkasen ja Kim Koivun (+5) 36 reiän saldo jäi uupumaan vain lyönnin verran jatkopaikasta. Molempien toisen kierroksen tulos oli 74 lyöntiä.

Pulkkasen kortista löytyi kaksi birdieä ja viisi bogia.

”Vähän samaa rataa jatkui tänäänkin, hieman heikkoja rautalyöntejä. Hyvällä lähipelillä taistelin monta hyvää paria. Lopussa oli kaksi tosi hyvää birkkupaikkaa, millä olisi voinut varmistaa viimeiselle kierrokselle pääsyn, mutta ei vain putit uponneet”, Pulkkanen kertoi.

Omat ongelmansa koitui Espanjan kenties kuuluisimman kentän hankalista viheriöistä.

”Liukkaisiin ja muodokkaisiin griineihin en oikein päässyt käsiksi tällä viikolla.”

Pulkkanen ei osannut sanoa vielä vedenpitävästi, mitkä kauteen 2019 kuuluvat turnaukset hän piirtää kalenteriinsa vielä tämän vuoden puolella. Hän joka tapauksessa ounasteli pelaavansa Hongkongin (marraskuu) ja Etelä-Afrikan (joulukuu) kilpailut. Hän sijoittui tällä kaudella jälkimmäisessä kolmanneksi.

Kim Koivun ja caddie Daniel Da Silvan yhteistyö ei aivan riittänyt Valderraman turnauksen päätöskierrokselle. Kuva: Getty Images

Koivun seuraava turnaus on loka-marraskuun vaihteessa pelattava Challenge Tourin finaalikilpailu. Helsinkiläinen on luonnollisesti tyytyväinen vuoden esityksiinsä, mutta yksi osa-alue saa pyyhkeitä.

”Puttaaminen on ollut jotain muuta kuin hyvää. Muuten on paljon kehitystä tapahtunut. CT-finaaliin on hyvä lopettaa tämä pitkältä tuntunut kausi”, Koivu sanoi.

Andalucia Valderrama Mastersin kärjessä jatkaa kilpailua isännöivä Sergio Garcia (-10). Hänellä on mukava neljän lyönnin etumatka toisena olevaan Englannin Ashley Chestersiin.

Kilpailu jouduttiin typistämään toistuvien keskeytysten vuoksi kolmen kierroksen pituiseksi koitokseksi. Tosin sunnuntaiksi luvataan Sotogranden seudulle jälleen kehnoa säätä.