26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Pulkkanen ja Lindell kaksi lyöntiä top 10:stä Göteborgin ET-kilpailussa

Myös Kim Koivu taisteli itsensä jatkokierroksille päätösreiän birdiellään.

Nordea Mastersissa ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä olleen Tapio Pulkkasen (-4) birdiehanat olivat kilpailun toisena päivänä tiukemmalla. Se johti siihen, että tuloksen 71 pelannut Pulkkanen putosi kisan puolivälissä jaetulle 21. sijalle.

Tilanne on kuitenkin varsin hyvä, sillä Pulkkanen ja niin ikään tilanteessa neljä alle oleva Oliver Lindell jahtaavat seitsemättä sijaa jakavia pelaajia vain kahden lyönnin päässä.

Torstaina ensimmäisellä kenttäpuoliskolla hehkunut ”Hattu-Tapio” joutui tyytymään toisella kierroksella kahteen birdieen, kolmannella ja 18. reiällä. Kisan ensimmäisen boginsa hän teki Hills Golf & Sports Clubin kentän seiskalla. Pieni tahmeus vaivasi myös sisääntulon alkupuolella, missä hän teki päivän kaksi jälkimmäistä bogiaan.

”En voi sanoa, että olisi ollut huono päivä. 12. ja 13. reiällä pelasin itseni väärään paikkaan ja siitä tuli muutama lyönti likaa”, Pulkkanen sanoi.

”Lähestymiset olivat hyviä, mutta vähän liian kaukana. Putteri ei ollut ihan tulessa. Huomenna raudat lähelle ja putteri laulamaan.”

Oliver Lindell on esittänyt pari päivää pirteämpiä otteita. Kuva: Antero Lindell

Göteborgin turnauksen kaksi ensimmäistä kierrosta ovat sujuneet Pulkkaselta lupaavasti, sillä kevät ja kesä on ollut hänelle hankalaa aikaa Euroopan kiertueella.

Hyvä sijoitus takaa, ettei tarvitse startata kukonlaulun aikaan aamulla.

Myös Lindellillä on riittänyt ongelmia Challenge Tourilla, mutta Nordea Mastersissa homma on toiminut tyylikkäästi. Perjantain kierroksen alku ei lupaillut suuria, sillä hän teki avausreiän birdien jälkeen vielä kolme bogia kentän ensimmäisellä kolmanneksella.

Tähän virheet jäivätkin, ja hän sinetöi takaysin kolmen birdien avulla toisen perättäisen kuutosella alkavan (69) tuloksen.

”Hyvän alun jälkeen meillä oli ongelmia viheriötyöskentelyssä, josta siunaantui kolme bogia. Takaysi menikin sitten kolme alle. Hyvä sijoitus takaa, ettei tarvitse startata kukonlaulun aikaan aamulla”, Lindellin caddiena toimiva Arto Teittinen kertoi.

Myös Vierumäen kisan sankari Kim Koivu kampesi itsensä kalkkiviivoilla jatkoon. Toinen kierros oli onnistuneen avauspäivän (67) jälkeen hienoista tervanjuontia, sillä neljä bogia tehnyt helsinkiläinen sai odottaa perjantain ensimmäistä ja viimeistä birdieään 18. reiälle. Se osoittautuikin tavallista tärkeämmäksi, sillä par-tulos olisi jättänyt Koivun cut-rajan alapuolelle.

Kim Koivu otti arvokkaan jatkopaikan viimeisten pelaajien joukossa. Kuva: Getty Images

Toisella kierroksella tuloksen 73 pelannut Koivu on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa par.

”Vaikeata oli griiineillä. Muutama huono svingi tänään, mutta muuten ihan ok peliä. Score tietysti ei mainio, mutta kiva päästä viikonloppuna pelaamaan, ja antaa itselleen mahdollisuus vaikka mihin”, Koivu sanoi.

Kisan neljäs suomalainen, Roope Kakko, pelasi itsensä ulos jo avauskierroksen 78 lyönnin tuloksellaan. Hän iski suomalaisista kovimman tuloksen (67) perjantaina, mutta jäi jatkopaikasta lopulta viiden lyönnin päähän.

Nordea Mastersin paalupaikkaa jakavat nyt Skotlannin Scott Jamieson ja Englannin Paul Waring (-11). Etelä-Afrikan Thomas Aiken väijyy kärkikaksikkoa kahden lyönnin päässä. Tanskalaiset Thorbjørn Olesen ja Søren Kjeldsen jakavat parhaina pohjoismaalaisina seitsemättä sijaa.

Kotiyleisön pettymykseksi paras ruotsalainen, Christofer Blomstrand (-4) löytyy vasta jaetulta 21. sijalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje