23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista
Major

Openin voittoa puolustava Jordan Spieth kiilasi kärkeen Carnoustiessa

Niin ikään päivän hahmoihin kuulunut Tiger Woods nosti toiveitaan ensimmäisestä major-voitosta yli kymmeneen vuoteen.

Open Championshipin kolmas päivä osoittautui sanan varsinaisessa merkityksessä todelliseksi moving dayksi. Suotuisissa olosuhteissa tulostaso nousi viikon tähän asti parhaaksi, kun pelaajat iskivät taululle urakalla kuutosella alkavia lukemia.

Lauantain hahmoksi nousi Openin voittoa puolustava Jordan Spieth, joka kiipesi top 10:n ulkopuolelta Xander Schauffelen ja alusta asti paalulla viihtyneen Kevin Kisnerin seuraksi kisan kärkeen. Kolmikko on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa yhdeksän alle.

Nousujohteisesti Carnoustiessa esiintyneen Spiethin päivä alkoi täydellisesti, kun hän tilastoi kisan ensimmäisen ykkösreiällä syntyneen eaglen. Jatko oli texasilaiselta tarkkaa ja virheetöntä peliä, kun hän täydensi saldoaan vielä neljällä birdiellä.

Tulos 65 löytyi kolmantena pelipäivänä myös parhaana eurooppalaisena viidentenä olevan Francesco Molinarin sekä 20:n joukkoon nousseen Yusaku Miyazaton kortista. Kovimman tuloksen pöytään löi kuitenkin Justin Rose, jonka 64 sivuaa Carnoustiessa pelattujen Openeiden kierrosennätystä.

Spieth tuntui olevan vielä enemmän hyvillään 29. sijalta kuudetta jakavien joukkoon nousseen Tiger Woodsin esityksestä. Tuloksen 66 pelannut Woods on neljä lyöntiä kärjestä, mikä antaa hänelle hienot lähtökohdat finaalikierrokselle.

”Olen aina halunnut päästä taistelemaan majorin voitosta Tigerin kanssa – kukapa ei olisi?” ensi viikolla 25 vuotta täyttävä Spieth sanoi.

Padraig Harrington on viimeisin pelaaja, joka on puolustanut onnistuneesti edellisen vuoden Open-mestaruutta. Hän oli Carnoustiessa paras vuonna 2007 ja uusi temppunsa seuraavalla kaudella Royal Birkdalessa.

Mikäli Spieth pystyisi viemään Claret Jugin takaisin Yhdysvaltoihin, merkitsisi se hän kohdallaan neljättä voittoa 15 pelaamassaan majorissa. Näiden kisojen puitteissa hän on koonnut myös kaksi kakkostilaa sekä yhden kolmos- ja nelossijan.

Tiger Woods esitti rautaisia otteita kolmannella kierroksella. Myös puttipeli oli pirteämpää kuin aiempina päivinä. Kuva: Getty Images

Yksi kakkostiloista tuli surullisen kuuluisassa Mastersissa, missä hän johti kisaa viidellä lyönnillä ennen viimeistä yhdeksää reikää. Nelostilan Spieth kuittasi kolmenvuoden takaisessa Openissa, missä hän jäi lopulta vain lyönnin päähän uusinnasta.

”Minulla on kokemusta kaikenlaisista major-kohtaloista, hyvistä ja huonoista. Muutaman vuoden urani aikana on ehtinyt tapahtua.”

Pelasin erittäin hyvin. En lyönyt yhtään huonoa lyöntiä ennen 18. avausta.

Woods, 42, käväisi lauantai-iltapäivänä hetkellisesti kisan kärkipaikalla oltuaan tilanteessa -6. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2013 Mastersin, kun hänen nimensä keikkui major-kilpailun paalulla.

”Vaikutti siltä, että kaikki pelaavat kuusi-seitsemän alle tuloksia. Mietin että pystyn luultavasti samaan, ja oli pakkokin, kun kärki lähti liikkeelle miinus kuudesta”, Tiger sanoi.

”Yksi paremmista kierroksistani, joita on tullut pelattua. Minusta tuntui, että pallo oli todella hyvin kontrollissa.”

Se ei ollut ihan kokonaan totta, sillä 18. avaus välttyi putoamasta Barry Burn -vesiesteeseen onnekkaan pompun avulla.

”Pelasin erittäin hyvin. En lyönyt yhtään huonoa lyöntiä ennen 18. avausta.”

”Johtopaikka olisi tietysti paras sunnuntaina, mutta olen niskan takana. Minulla on mahdollisuuteni, ja se on hienoa.”

Eurooppalaisten menestystoiveet lepäävät Molinarin ohella Tommy Fleetwoodin, Alex Norénin, Rory McIlroyn ja Justin Rosen harteilla. He ovat 3−6 lyönnin päässä kärjestä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje