16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Major

Maailmanlistan kärkikaksikko laulukuoroon Carnoustiessa – Zach Johnson nousi paalulla Kevin Kisnerin rinnalle

Dustin Johnson on ensimmäinen Openissa karsiutunut listaykkönen seitsemään vuoteen.

Open Championshipin kaksi ensimmäistä kierrosta eivät ole sujuneet kilpailun ennakkosuosikkien näkökulmasta odotusten mukaisesti. Suurin yllätys koettiin, kun maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson (+6) ei selviytynyt kilpailun jatkokierroksille.

Tämä on varsin poikkeuksellista, sillä edellinen Openissa karsiutunut OWGR-listan kärkinimi oli Luke Donald vuonna 2011. ”DJ” pystyi parantamaan peliään toisella kierroksella, mutta jatkopaikkaa ajatellen tulokseen jäi kolme lyöntiä liikaa.

Johnsonin kohtalon koki myös listakakkonen Justin Thomas (+4), joka sähläsi varsin onnistuneen 69 lyönnin kierroksen jälkeen tuloksen 77 ja karsiutui lyönnillä.

Openista näyttää muodostuneen Thomasille kompastuskivi, sillä hänen edellinen karsiutumisensa tapahtui vuosi sitten Royal Birkdalessa käydyssä turnauksessa. Kolmesta pelaamastaan Openista jatkoon Thomas on päässyt vain kerran.

Maailmanlistan top 10 -pelaajista karsintarajan väärälle puolelle jäi myös Thomasin tavoin perjantaina pahasti tuuliajolle joutunut Jon Rahm (+5).

Dustin Johnsonin ja Thomasin karsiuduttua, maailmanlistan valtikka olisi voitolla tarjolla Justin Roselle (+3) ja Brooks Koepkalle (-1). Jälkimmäinen on tässä(kin) kilvassa vielä täysin mukana. Kalkkiviivoilla jatkoon menneeltä Roselta vaaditaan viikonlopun kierroksilla voittoon jo poikkeuksellista peliä.

Zach Johnson nousi laatukierroksellaan jaetulle kärkipaikalle. Kuva: Getty Images

Avauspäivänä loistavalla puttipelillään vakuuttanut Kevin Kisner sai kärkipaikalle seuraa Openin kolmen vuoden takaisesta voittajasta, Zach Johnsonista. Kaksikko on kokonaistilanteessa kuusi alle. Kisnerillä oli tosin kaikki avaimet kahden lyönnin johtoasemaan, mutta hän sortui tuplabogiin 18. reiällä.

Toisella kierroksella kisan tähän asti kovimman tuloksen lyönyt Tommy Fleetwood (-5) on top 5:ssä ainoa ennakkoarvioissa voittajasuosikkien joukkoon nostettu pelaaja.

Eurooppalaisittain tilanne on kohtalaisen hyvä, vaikka Fleetwoodin ohella vain Rory McIlroy (-4) mahtuu kymmenen joukkoon. Thorbjørn Olesen, Danny Willett, Alex Norén, Matthew Southgate sekä Eddie Pepperell ovat kaikki viiden lyönnin sisällä kärjestä, ja edelleen täysin kuvassa mukana.

Kisner on kilpailun toistaiseksi positiivisin yllättäjä. Kaksi turnausta PGA Tourilla voittanut 34-vuotias pelaaja on sijoittunut kerran top 10:een majoreissa. Tämä tapahtui viime vuoden PGA Championshipissä, missä hän oli seitsemäs.

Openissa on kaikki mahdollisuudet myös Jordan Spiethin (-4) ja Matt Kucharin (-3) viimevuotisen kaksintaistelun uusinnalle. Jälkimmäinen on edelleen ilman major-voittoa, joten revanssihenki lienee epäilemättä huipussaan.

Turnauksen ikäpresidentti, elokuussa 61 vuotta täyttävä Bernhard Langer (+2) meni tyylipuhtaasti jatkoon. Saksalaisveteraani on esittänyt Carnoustiessa mallikasta lyöntipeliä, mutta viheriöllä ei ole uponnut. Hän kisan puttitilastossa vasta sijalla T135.

Parhaalle amatöörille annettavan hopeamitalin kohtalo on jo selvillä, sillä isäntämaan Sam Locken (+3) ohella jatkokierroksille ei päässyt muita amatöörejä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje