16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tommy Fleetwoodilla vauhti päällä The Openissa – englantilaisten edellisestä voitosta The Openissa 26 vuotta

Zach Johnson (69—67,-6) nousi kärkeen Carnoustien vesisateessa.

Englannin Tommy Fleetwood nousi perjantain aamukierroksellaan raketin tavoin kohden kärkeä sijaluvulta 50:s  parannettuaan kierrostulostaan seitsemällä lyönnillä (72-65,-5).

Fleetwoodin perjantain kierros oli kisan ensimmäinen ilman bogeja. US Openissa toiseksi sijoittunut britti teki molemmilla puoliskoilla kolme birkkua, tulos 65 oli myös kisan paras tähän asti pelatuista.

The Open on ollut englantilaisille erittäin vaikea rasti. Edellisestä voitosta on aikaa yhden sukupolven verran, NickFaldo ylsi kolmanteen Openin voittoonsa 1992 Muirfieldin kentällä.

Tommy Fleetwoodiin kohdistuu viikonloppuna valtavat odotukset, jotka saivat lisäpontta jo tämän upeasta esityksestä US Openin toisesta sijasta. Edellisvuonna Fleetwood oli jo samassa kisassa neljäs.

Englannissa ja Skotlannissa lähes vuorotellen pelattavassa The Openissa Fleetwood on karsiutunut kolmasti ja ollut kerran 27:s, joten perjantain kierros saattoi murtaa jään ja antaa yleisönsuosikille siivet selkään viikonloppua varten.

Kilpailun ykkösenä oli kello 16.00 Suomen aikaa The Openin ja Masters Tournamentin voittanut konkari Zach Johnson (-6), joka rutisti väkevällä lähipelillään avausreiän bogin jälkeen 67.

Samassa tuloksessa oli Kevin Kisner , joka oli tässä vaiheessa pelannut vain viisi reikää toista kierrostaan.

Johnson on kuluvalla kaudella pelannut varsin vaatimattomasti, hänellä on vain yksi top 10-sijoitus ja maailmanlistan sijoitus on päälle 50:n.

Zach Johnson tervehtii yleisöä viimeisen viheriön birdiensä jälkeeen, caddie Damon Green yhteyy riemuun tanssiaskelillaan.
Kuva:Getty Images)

Carnoustiessa pidettävä kisa on USA:n pelaajille pistelaskusysteemistä johtuen melkoinen aarreaitta. Mikäli Johnson voittaisi, paikka Ryder Cupissa olisi käytännössä varma.

Varmoja karsiutujia aamupäivän pelien jälkeen ovat jo Dustin Johnson (+6), Jimmy Walker (+8), Padraig Harrington (+7/17) sekä Ian Poulter (+9/15).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje