23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Major

Mikä mättää Sergio Garcia?

Garcian alavireisyys on vaarassa tuottaa Carnoustiessa jo neljännen peräkkäisen karsiutumisen major-turnauksissa.

Sergio Garcia pelasi viime vuonna uransa parhaan kauden. Kolmesta voittoturnauksesta merkittävin oli luonnollisesti Masters Tournament, joka toi hänelle myös kauan kaipaamansa ensimmäisen major-tittelin. Elämä hymyili muutenkin. Hän avioitui kihlattunsa Angela Akinsin kanssa, ja pariskunta ilmoitti perheenlisäyksestä.

Espanjalainen nousi myös muutaman vuoden tauon jälkeen maailmanlistalla takaisin top 10:een.

Toki Garcialla on ennenkin ollut useita kolmen voiton kausia ja huomattavasti enemmän muita kärkipään sijoituksia kuin vuonna 2017. Vihreän takin kaappaus on huippugolfissa kuitenkin niin merkittävä saavutus, että se nostaa viime kauden Garcian tilastoissa ylitse muiden.

Herkässä lajissa ei voi sortua liialliseen hyvänolon tunteeseen, joskin Garcian kohdalla näyttäisi käyneen juuri näin.  Onhan hänen Masters-voiton jälkeinen major-saldonsa varsin masentava.

Garcia ylsi viime vuoden U.S. Openissa (21:s) ja Open Championshipissä (37:s) vielä jatkokierroksille, mutta sen jälkeen on tullut saavi kaupalla kylmää vettä niskaan.

Viime vuoden Openin jälkeen on pelattu kolme majoria, ja Garcia on karsiutunut näistä jokaisessa.

Sergio Garcia ei ole toipunut kunnolla vieläkään Mastersin avauskierroksella saamastaan shokkihoidosta. Kuva: Getty Images

Hän palasi huhtikuussa Augustaan puolustavana mestarina, ja tuoreena perheenisänä, jonka tytär kastettiin symbolisesti Augustan kentän 13. reikää mukaillen Azaleaksi. Garcia oli itseoikeutetusti kisan alla kaiken keskipisteenä, kun hän esitteli kuvissa entisen Masters-voittajien päivällisellä laatimaansa menua. Selkääntaputtelijoista ei ollut pulaa.

Keskipisteenä, valitettavasti, Garcia oli myös Mastersin ensimmäisellä kierroksella, kun hän toistuvien veteen lyömiensä pallojen jälkeen kirjasi Augustan 15. reiällä tuloksen 13, ja sinetöi jo varhaisessa vaiheessa karsiutumisen.

Garcialta löytyy tammikuulta yksi voittokin Aasian kiertueelta, mutta Dell Match Playn jälkeen pelatut seitsemän kilpailua ovat tuottaneet U.S. Open mukaan lukien neljä karsiutumista, ja sellainen saattaa olla tulossa myös Carnoustiessa meneillään olevassa Open Championshipissä.

Maailmanlistalla 19:nneksi pudonnut Garcia pelasi kisan avauskierroksella tuloksen 75, ja on parhaillaan kaksi lyöntiä ennustetun cut-rajan väärällä puolella. Mikäli tulostaso säilyy perjantaina avauspäivän kaltaisena, Garcialta edellytetään toisella kierroksella jatkoonpääsyyn 69 lyönnin tulosta.

Sergio Garcia starttaa Openin toiselle kierrokselle kello 12.09 Suomen aikaa, seuranaan USA:n Bryson DeChambeau sekä Intian Shubhankar Sharma. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje