[11][15]

[11][15]

Loistava loppukiri nosti Mikko Korhosen toiseksi Saksassa

Neljä viimeistä reikää kolme alle parin pelannut Mikko Korhonen nappasi parin viikon takaisen voittonsa jatkeeksi komean kakkossijan Saksasta.

Mikko Korhonen jatkoi vahvoja otteita golfin Euroopan kiertueella. Hän sijoittui tuloksella -9 jaetulle toiselle sijalle Saksan Pulheimissa, Golf Club Gut Lärchenhofin kentällä pelatussa BMW International Open -kilpailussa.

Mahtavaan loppukiriin yltynyt Korhonen jäi kisan voittaneesta Englannin Matt Wallacesta vain lyönnin päähän pelattuaan kierroksensa neljä viimeistä reikää kolme alle parin.

Toisen sijan jakoivat Korhosen kanssa isäntämaan Martin Kaymer sekä Tanskan Thorbjörn Olesen, joka pelasi sunnuntaina kuin hurmiossa tehden tuloksen 61 (-11). Olesen nousi tuloslistalla peräti 40 sijaa.

”Olin tietoinen tilanteesta. Alussa tuntui, ettei kukaan saa Olesenia kiinni. Takaysi oli hyvää pelaamista ja sain upotettua hyviä birkkuja lopussa. 17 oli melkoinen bonus sellaisen avauksen jälkeen – pitkä putti reppuun. Viimeisellä reiällä löin huonon kakkoslyönnin ja jäi aika pitkä putti”, Korhonen sanoi.

Sunnuntainen päätöskierros oli Korhoselle kilpailun paras. Hän teki tuloksen 67 (-5) viimeisteltyään kuusi birdietä ja yhden bogin.

”Oli siistiä pelata ja hienoa olla taas kärkihaminoissa!” Korhonen sanoi.

Thorbjorn Olesenilla oli varaa hymyyn huikean 61 lyönnin kierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images.

Kilpailun voiton nappasi virheettömästi sunnuntaina pelannut Englannin Matt Wallace. Englantilainen otti uransa kolmannen ET-voiton pelattuaan päätöspäivänä tuloksen 65 (-7).

Viidennen sijan jakoivat Aaron Rai ja Lucas Bjerregaard tuloksella -8.

Kuluva kausi on ollut Korhoselle uran selkeästi paras. Kaksi viikkoa sitten hän voitti Itävallassa pelatun Shot Clock Masters -kilpailun, jonka lisäksi hän oli kolmas Tshwane Openissa maaliskuussa. Palkintopallisijoitus oli 37-vuotiaan pelurin uran kuudes.

Korhonen ansaitsi kilpailusta palkintorahaa 149 140 euroa. Samalla kausiansiot nousivat lähelle 600 000 euroa.

Helsinkiläinen tulee nousemaan kiertueen pistelistalla muutaman sijan oltuaan ennen tätä viikkoa sijalla 37. Hieno sijoitus Saksassa tulee nostamaan Korhosta ylemmäs myös maailmanlistalla, jossa hän oli ennen tätä viikkoa 111:s.