23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Wentworthin golfshow kiinnostaa julkimoita, huippufutareita ja kuninkaallisia

BMW PGA Championshipistä on vielä kaksi kierrosta pelaamatta. Lajin markkinoinnin kannalta keskiviikon pro-am tähtivieraineen saattaa kuitenkin olla koko viikon tärkein päivä.

Wentworthin maineikas klubi ja sen kolme kenttää löytyvät Lontoon lounaisreunalta, läheltä Windsorin linnaa. Kenttien yhteydessä sijaitsee myös European Tourin päämaja.

Wentworthilla on Englannin golfkulttuurissa ollut muutaman vuosikymmenen ajan kiistaton asema – yhtä kiistaton kuin Birminghamin kupeessa sijaitsevalla The Belfryllä, joka muistetaan kolmesta Ryder Cupistaan ja siitä, että se on puolestaan paikallisen PGA:n kotipaikka ja maan maineikkain resort. Tällä vuosikymmenellä Wentworthin asema alkoi kuitenkin jonkin verran horjua omistajanvaihdokseen liittyneen turbulenssin ja kilpakentäksi vakiintuneen West Coursen kysymyksiä herättäneen kunnon vuoksi.

European Touria rauhoiteltiin viisi miljoonaa puntaa maksaneella korjausrakentamisella. Kiertueen johtaja Keith Pelley kommentoi myöhemmin, että ilman mittavaa faceliftiä kilpailun jatko olisi ollut uhattuna.

Pelley on myös onnistunut kohottamaan kulmakarvoja toteamalla, että BMW PGA Championshipiä ei enää voi pitää kiertueen lippulaivakilpailuna, vaikka European Tourin kotimaisemissa pelataankin. Selityksenä on viime vuonna käynnistetty uusi painoarvoltaan suurten kilpailujen Rolex Series. Rahaa on joissakin kilpailuissa jaossa jopa Wentworthin seitsemää miljoonaa dollaria enemmän.

Vetovoimaa on silti, ja BMW PGA Championship kuuluu etuoikeutetusti myös Rolex Seriesin osakilpailuihin. Painoarvosta kielii sekin, että kilpailu on tällä kaudella ensimmäinen, jossa Ryder Cup -pisteitä eurooppalaisille kertyy puolitoistakertainen määrä tähänastiseen verrattuna. Panokset ovat kovat, ja palkinto menestyjille sen mukainen.

Golfin näkyvyydessä Wentworthin kilpailulle ovat Englannissa onnistuneet vetämään vertoja vain Liverpoolin suunnalla tai Kanaalin rannoilla pelatut Open Championshipit.

Pro-am tärkeä näkyvyyden kannalta

Kiinnostus Wentworthia kohtaan näkyi jälleen jo keskiviikkona, jolloin pro-am-kilpailu keräsi paikalle runsaan joukon katsojia ja median edustajia. Moni tuli kentälle tai sen tuntumaan nähdäkseen vilauksen urheilumaailman tai viihde-elämän tähdistä. Myös nimikirjoitusten metsästäminen kuuluu keskiviikon rutiineihin.

Ammattilaisten rinnalla kentälle suuntasivat mailoineen esimerkiksi Fifty Shades of Greystä tuttu Jamie Dornan, jalkapallotähdet Paul Scholes, Michael Carrick ja Teddy Sheringham sekä monet muusikot Tom Chaplinista (Keane) Mike Rutherfordiin (Genesis).

Kuninkaallinen perhekin oli edustettuna, kun paikalla oli prinsessa Annen tytär Zara Tindall, olympiatason esteratsastaja. Rinnalla oli puoliso Mike Tindall, takavuosien maajoukkuettakin kipparoinut rugbytähti.

Kamerat seurasivat tarkasti huppuvalmentaja Pep Guardiolaa ja hänen pelikaveriaan Tommy Fleetwoodia. Fleetwood oli yhteisestä kierroksesta innoissaan.

”Pepin kanssa on hienoa olla tekemisissä, hän on niin inspiroivaa seuraa… Yhteisestä ajasta tuollaisten persoonallisuuksien kanssa on pelkästään hyötyä, vaikka laji olisi jokin muu kuin golf.”

[galleria id=1]

Viihdettä läpi kilpailuviikonlopun

Wentworthiin nousee kilpailun aluspäivinä mittava tarjoilualueiden, myyntipisteiden, jättiscreenien ja katsomorakenteiden meri. Ohjelmaa ja viihdykettä on koko perheelle puttihaasteesta kauko-ohjattaviin BMW-pienoismalleihin. Lounasaikaan tarjolla on akustista livemusiikkia, ja viikonlopun kierrosten jälkeen lavalle nousee menestysyhtyeitä tunnelmaa nostattamaan. Lauantaina on vuorossa lontoolainen Rudimental, sunnuntaina lopputahdit kilpailulle lyö puolestaan skotlantilainen monista takavuosien hiteistään tuttu Simple Minds.

Alle 16-vuotiaat pääsevät seuraamaan kilpailua aikuisen seurassa ilmaiseksi. Aikuisten viikkolippu maksaa 120 puntaa. Yksittäisten kilpailupäivien lipun hinnat vaihtelevat torstain 40 punnasta sunnuntain 55 euroon. VIP-tason palvelua löytyy kattavasti sitä mieliville, ja BMW:n omistajille on tarjolla erityisetuja.

Wentworthin kilpailu kokee ensi vuonna merkittävän muutoksen, kun perinteinen keväinen ajankohta vaihtuu syyskuulle. Taustalla on golfin majoreihin lukeutuvan PGA Championshipin siirtyminen kilpakalenterissa elokuulta toukokuulle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje