9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kuusamossa pelataan sittenkin tänä kesänä

Seura ottaa vastuun kentänhoidosta kaudella 2018. Kentälle halutaan uusi omistaja ja toiminnan pyörittäjä ensi kesään mennessä.

Kuusamolaiset golfin harrastajat voivat huokaista helpotuksesta ainakin vähäksi aikaa. Kuusamo Golf ry ja golfyhtiön konkurssipesä päätyivät väliaikaiseen ratkaisuun, jonka mukaan seura hoitaa kenttää tämän pelikauden ajan.

Tärkeä päätös estää samalla kentän heinittymisen, joka pilaisi pelialustan mahdollisesti jo kesän aikana.

Kentän kohtalo on ollut loppuvuodesta lähtien avoin, kun kenttäyhtiö asetettiin omasta hakemuksestaan konkurssiin. Ostajaa ei ole löytynyt, ja kevättalvella kaupunkia väläyteltiin yhtenä vaihtoehtona kentän pelastajaksi.

Kaupunginhallitus päätti niukalla äänienemmistöllä esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntäisi 250 000 euron määrärahan, jolla hankittaisiin kentän hallintaan oikeuttava vuokrasopimus ja konekalusto. Asia ei ole edennyt valtuuston käsittelyyn, koska velkoja ei ole hyväksynyt esitystä.

Kaupungin mahdollinen mukaantulo on herättänyt Kuusamossa pitkin kevättä kärkevääkin keskustelua. Ja vaikka kaupunki kentästä vastuun päättäisi ottaakin, sen toteutuminen saattaisi vesittyä valitusten myötä.

Yleisen tahtotilan mukaan Kuusamon Petäjälammella sijaitseva kenttä halutaan säilyttää. Kenttä on seudulle hyvä matkailukohde, ja se on saanut muutamassa vuodessa varsin mukavan suosion vieraspelaajien keskuudessa.

Kaupungilla on asiassa oma lehmä ojassa myös siksi, että se omistaa kentän noin 20 hehtaarin suuruisen maa-alueen ja muitakin alueita sen ympäristössä.

Kuusamon kenttä pysyy vielä toistaiseksi suljettuna talven jäljiltä. Range avattiin vajaa viikko sitten itsekeruuperiaatteella.

Lähde: Koillissanomat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje