Pituuslyönnin erikoismies Janos Uotila toimii ryhmän valmentajana. Hän lupaa, ettei päästä osallistujia helpolla.
100 PÄIVÄÄ - 100 METRIÄ | Muut videot | Opetus |
1.2.2017

100 päivää – 100 metriä: osallistujat valittu

Kiitos sadoista hakemuksista! Mukaan pääsi kuusi onnekasta ja motivoitunutta tulevaa big hitteriä.

Alkuun lämmin kiitos kaikille mukaan hakeneille! Päätimme julkaista hakuilmoituksen vain kerran Golfpisteen netissä, sillä uskalsimme luottaa siihen, että hakemuksia saadaan silloinkin tarpeeksi. Onneksi emme olleet väärässä, niitä tuli enemmän kuin tarpeeksi.

Mukaan pääseminen monen sadan muun hakijan joukosta oli monen tekijän summa, mutta pelkästään tuurista ei ollut kyse.

Halusimme löytää mukaan mahdollisimman erilaisia golfareita: vasta-alkajia ja pitkään pelanneita, lyhyen tai lyhentyvän draivinsa kanssa kamppailevia ja pitkälle tykittäviä luonnonlahjakkuuksia, naisia ja miehiä, klubituuppareita ja single-pelaajia.

Valintoihin vaikuttikin ratkaisevasti ryhmän kokonaisuus. Päädyimme myös valitsemaan osallistujat pääkaupunkiseudulta, koska läsnäoloa vaativia osallistumiskertoja tulee 100 päivän aikana niin monta, 15–20, ja pitkämatkalaisille paikalle pääsemisestä olisi voinut muodostua liian raskas taakka.

Harjoittelussa keskitytään golfharjoitteiden lisäksi fyysisen suorituskyvyn hiomiseen. Suuntaviivat harjoittelulle laati Janos Uotila yhdessä Fressin Jessica Reimanin kanssa.

Naisia mukaan otetiin kaksi, sillä se vastaa pääpiirteissään naisten suhdetta golfin kokonaisharrastajamäärässä sekä myös hakemuksissa.

Osallistujat ovat: Lena Kumlin (52), Viivi Markkanen (27), Ari Mustonen (60), Marco Savander (47), Anttoni Heikura (27) ja Joni Rannikko (36).

Osallistujat esitellään tarkemmin Golflehden 2. numerossa (ilmestyy 15.3.) ja sitä ennen Golfpisteessä julkaistavissa videoissa. Projektin aluksi osallistujien fyysinen kunto testataan ja draivit mitataan.

Kun lähtötaso on selvillä, laaditaan kaikille yksilöllinen harjoitussuunnitelma, jota noudatetaan 100 päivän ajan. Yhdessä Fressin salilla hikoillaan kymmenkunta kertaa ja Mika Piltzin opissa käydään puolentusinaa kertaa. Itsenäisesti osallistujat harjoittelevat keskimäärin 4 kertaa viikossa.

Kaikki mukaan valitut osallistujat ovat vakuuttaneet olevansa sitoutuneita ja motivoituneita, joten 100 päivän päästä pallon pitää lentää ja raudankin liikkua paljon paremmin kuin nyt.

Projektin etenemistä voit seurata Golfpisteessä viikoittain helmikuun lopusta alkaen. Julkaisemme sivuillamme myös kaikki videoidut harjoitusohjeet kevään kuluessa.

Toivottavasti ne motivoivat myös sinua tarttumaan haasteeseen ja suuntaamaan salille ja rangelle!

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Ja ennen kuin kukaan ehtii kommentoida, niin en lähettänyt hakemusta itse, joten ei ole katkeraa tilitystä.

Eiköhän nuo osallistujat ole kuitenkin loppujen lopuksi valittu ”naama-vipeillä” eli joku valitsijoista tuntee jo hakijan entuudesta…. ”otetaan toi, se on hyvä tyyppi..”

Heh, kieltämättä hieman huvittava linjaus. Kun alkuperäisessäkin ilmoituksessa taidettiin peräänkuuluttaa sitoutumista niin sitten oletetaan ettei osallistujat välttämättä pääse ajamaan pk-seudulle keskimäärin 1 kerran/viikossa. Ja jotkut hullut vielä suhaavat tuota motaria ees taas päivittäin…
Luulen, että kaikki hakeneet (myös muualla asuvat) ovat varsin hyvin tajunneet, että kontaktitreenit on pk-seudulla ja jo hakemuksen lähettämällä sitoutuneet olevansa valmiita siellä ramppaamaan..

Ei käynyt sitten mielessä, että voisi jo haussa kertoa tämän koskevan vain pääkaupunkiseudulla asuvia! Moni varmasti tuhlasi aikaansa tähän vaikka alunperinkään ei ole ollut mahdollisuutta päästä mukaan. Niin kuin yllä jo sanottiin, pitäkää tunkkinne!

Olisitte voineet kertoa jo hakuilmoituksessa, että tämä on ainoastaan pääkaupunkiseutulaisille, niin ei olisi muiden tarvinnut vaivautua toiveikkaina edes täytellä hakemuksia. Pitäkää tunkkinne.VMP eli viimeistä kertaa näillä sivuilla.

Voisiko tästä projektista antaa askelmerkit meille muillekkin, niin voisimme omatoimisesti toteuttaa samaa treeniohjelmaa? Joka ukkoa kiinnostaa saada lisää mittaa lyöntiin, ikuinen kysymys on vaan ollut ”miten?”

Oma kommentti