100 PÄIVÄÄ - 100 METRIÄ | Mika Piltzin opetusvideot | Opetus |
15.4.2017

100 päivää – 100 metriä: Liikkeellelähtö

Liikkeelle lähtö on Mika Piltzin mukaan golfsvingin haastavampia osa-alueita. Sen hiomisessa auttaa yksinkertainen harjoite, joka passivoi sopivasti oikeaa käsivartta ja pistää keskivartalon töihin.

Kun alkuasento on kunnossa, voidaan siirtyä liikkeellelähdön pariin. Se on golfsvingin tärkeimpiä osasia. Liikettä ei pidä pyrkiä käynnistämään käsillä, vaan keskivartalon käännöllä. Käsien passivoiminen on kuitenkin monelle lähes tekemätön paikka.

Tämän yksinkertaisen harjoitteen avulla liikkeellelähtöä on helppo hioa. Harjoitetta voi olla kannattavaa toistaa silloin tällöin myös pelikierroksen aikana muistutuksena siitä, että golfsvingissä käsien rooli on keskivartaloon verrattuna varsin passiiviinen.

Golfpisteen luottomies Mika Piltz toimii valmentajana 100 päivää – 100 metriä -projektissa. Jokaisen osallistujan, ja jokaisen harrastajan, svingi on yksilöllinen, mutta lyönnin voimantuottoa, mailan liikerataa ja pallon kierrettä koskevat lainalaisuudet kaikille yhteisiä.

Siksi Piltz lähtee opetuksessaan liikkeelle svingin perusasioista pyrkimättä tarjoamaan ”poppaskonsteilla” pikaisia apukeinoja.

Videot kannattaa katsoa huolella. Jokaisessa videossa keskitytään yhteen svingin osa-alueeseen. Pikakaistaa huippudraivaajaksi ei ole, mutta näillä vinkeillä jokaisella on mahdollisuus kehittyä.

Piltzin aikaisemmat opetusvideot löydät Opetus-välilehden alta, ja sinne kerätään omaksi kokonaisuudekseen myös 100 päivää – 100 metriä -videot, joissa keskitytään erityisesti draivaamiseen ja siihen liittyvään lyöntitekniikkaan. Videoita julkaistaan viikoittain.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.