16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jason Day skippaa olympialaiset

Maailmanlistan ykkönen kertoi vetäytymisensä syyksi zikavirukseen liittyvät riskit.

Jason Day on viimeisin huippugolfari, joka on ilmoittanut jättävänsä Rion olympialaiset väliin. Hän totesi iltapäivällä Suomen aikaa välittämässään tiedotteessa, että poisjääminen johtuu mahdollisuudesta altistua hyttysten levittämälle zikavirukselle.

Day on jo kolmas pelaaja maailmanlistan top 10:stä, joka ei ole lähdössä Rioon. Hän teki ratkaisunsa tiistaina, keskusteltuaan ensin aiheesta lääketieteen asiantuntijoiden kanssa. He olivat kertoneet Daylle, että Rioon matkustamiseen liittyy terveysriski paitsi pelaajalle itselle, myös hänen perheelleen.

Jason ja Ellie Dayllä on kaksi pientä lasta, ja he ovat kertoneet toiveistaan hankkia lisää lapsia.

”Vaikka olen aina pitänyt yhtenä tärkeimmistä tavoitteista päästä edustamaan maatani olympialaisissa, golfin pelaaminen ei voi mennä perheeni terveyden edelle”, australialainen sanoi tiedotteessa.

Raskauden aikainen zikavirustartunta on liitetty vauvojen pienipäisyyteen eli mikrokefaliaan. Viruksen epäillään aiheuttavan myös muita sikiöiden kehityshäiriöitä.

Kun Dayn ohella myös Scott ja Marcus Leishman jäävät Riosta pois, Australian kisapaikoissa ovat nyt kiinni Scott Hend ja Marcus Fraser.

McIlroyn lisäksi Branden Grace kertoi viime viikolla vetäytyvänsä Rion kesäkisoista. McIlroyn päätöksen jälkeen Graeme McDowell sanoi, ettei aio korvata maanmiestään olympialaisissa. McDowellin vaimo odottaa perheen toista lasta, jonka on määrä syntyä syyskuun alussa. Näin ollen Shane Lowryn lisäksi irlantilaisista Rioon olisi tämän hetken tilanteen mukaan lähdössä Padraig Harrington.

Rion olympialaisten golfturnaus pelataan 11.−14. elokuuta. Yhteensä 11 pelaajaa on toistaiseksi ilmoittanut poisjäännistään.

Lisäys 28.6. klo 18.55. Shane Lowry ilmoitti jäävänsä Rion turnauksesta pois. Hänen paikkansa Irlannin kisajoukkueesta on näillä näkymin ottamassa Seamus Power.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje