19.3.–26.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][10]
KilpailuaSuomalaista

19.3.–26.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Titaanit kohtaavat Finnish Openissa

Oliver Lindell tähdittää Ålands Golfklubbin Kungsbanalla kauden huipennusta, jossa toisistaan ottavat mittaa 70 ulkomaalaisen kanssa lähes kaikki Suomessa ja ulkomailla voittaneet huippumme.

Ålands Golfklubbin  tyylikkäässä golfkeskuksessa pelataan keskiviikosta perjantaihin Ålandsbanken Finnish Open,  jossa on mukana 139 pelaajaa. Ulkomaisista lähes kaikki tulevat  Ruotsista, Tanskasta sekä Norjasta. Isäntäseurasta on mukana viisi pelaajaa.

Kilpailun suurin ennakkosuosikki on 17-vuotias Oliver Lindell, joka johtaa Nordic Leaguen pistelistaa. Sunnuntaina päättyneessä European Tourin kisassa Tanskassa Lindell oli upeasti 26. Hän on voittanut kuluvan kauden aikana kahdesti Nordic Leaguella ja juhlinut myös SM-kisojen voittoa Hämeenlinnassa.

”Virtaa riittää varmasti Finnish Openiin, jossa pelaan päällekkäisyyksien vuoksi nyt ensimmäistä kertaa. Kungsbana on melko kinkkinen taltutettava. Eteen tulee monenlaisia haasteita, draiverin käyttöaste vaihtelee varmasti paljon pelaajien kesken”, keskiviikon kierrokselleen kello 9.10 starttaava Lindell ennakoi.

Nuorukainen on käytännössä jo varmistanut paikkansa Challenge Tourille tulevalle kaudelle (Nordic Leaguen pistelistan top-5). Kiertueen ykköstilan pitäminen loppuun asti on kuitenkin selkeä tavoite.

”Voittoa tavoittelen myös tässä kilpailussa”, hän lisää.

Peter Puhakka (kesk.) kukisti kuusi vastustajaa reikäpelin SM-kisoissa. Erik Mylymäki voitti alkukesästä ensimmäistä kertaa Nordic Leaguella.

lPeter Puhakka (kesk.) kukisti kuusi vastustajaa reikäpelin SM-kisoissa. Erik Myllymäki  (vas.)voitti alkukesästä ensimmäistä kertaa Nordic Leaguella.

Vastus tulee olemaan erittäin tasokasta, sillä Ahvenanmaan kisassa on mukana yhdeksän pelaajaa pistelistan 15 miehen kärkiryhmästä. Näiden joukossa ovat suomalaisista myös kertaalleen Nordic Leagulla alkukaudesta voittaneet ErikMyllymäki ja Niclas Hellberg sekä Linus Väisänen. Vastaavasti ulkomaalaisia top-15 miehiä on starttilistalla viisi.

Suomalaissuosikkeihin voidaan nostaa myös tällä kaudella ainoana  kaksi ” arvokisaa” kotimaassa voittanut Erkko Trophyn sankari Kim Koivu, juniorien Ryder Cupiin nimetty Matias Honkala näytti kokeneemmille tekemisen mallia Linna Golfin FT-kilpailussa.  Paltamon  FT:kisassa seuraavaa kymmenen lyöntiä jättänyt Peter Erofejeff on huippuvireeseen päästessään terävintä kärkeä tämän tason kisoissa.

Peter Erofejeff suuntaa syksyllä ET:n karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen. Samaa kolmivaiheista polkua pitkin hän sai syksyllä 2012 kortin pääkiertueelle.

Peter Erofejeff suuntaa syksyllä ET:n karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen. Samaa kolmivaiheista polkua pitkin hän sai syksyllä 2012 kortin pääkiertueelle.

Kungsbanalla on aiemmin pelattu arvokisoista vuoden 2004 SM-kilpailut. Kenttä on hyvässä kunnossa, mutta kovien sateiden johdosta erittäin märkä. Kolmen kierroksen mittainen kisa lähes kaikille ”uudella” kentällä voi tuoda tuloslistan kärkeen ainakin kahtena ensimmäisenä päivänä  yllätysnimiä.

Jan Sederholmin suunnittelema kenttä on backtiiltäkin reilusti alle kuuden kilometrin mittainen. Yleinen käsitys pelaaajien keskuudessa oli, että lähipeli nousee todella isoon roolin.

”Finnish Open on kaikille Nordic Leaguea pelaaville suomalaisille suuri mahdollisuus parantaa sijoitustaan. Kaikille osallistujille kisa antaa kovaa kisakokemusta, ehkä myös sysäyksen uralla eteenpäin. Palkintopotin suuruuden ( 50 000 e) johdosta myös pisteitä on jaossa tavanomaista NL-kisaa enemmän”, määrittää kisan promoottori Juha Juvonen.

Vaikka Finnish Open ei kuulu Finnish Tourin ohjelmaan,  menestys Ahvenanmaalla tuo FT:n pisteitä.

<a href=Tuomas Salminen johtaa Finnish Tourin pistelistaa ennen veljeään., PGA:n mestaruuden napannutta Mikael Salmista." width="2592" height="1936" />

Tuomas Salminen johtaa Finnish Tourin pistelistaa ennen veljeään., PGA:n mestaruuden napannutta Mikael Salmista.

Finnish Openia pelattiin Challenge Tourin kisana 90-luvun lopulta kauteen 2004 ( voittaja Roope Kakko) asti Espoossa. Kisa pelattiin myös 2007 Linna Golfissa, jolloin voittopystiä kannatteli Thomas Sundström.

Kolmen välivuoden jälkeen Finnish Openia on pelattu kaudesta 2011. Tapio Pulkkanen oli paras amatöörinä vuonna 2012, toisen kerran kaudella 2015 Hirsalassa. Vuosina 2011, 2013 ja 2014 voitot menvät kahdesti Tanskaan ja kerran Norjaan.

Kungsbanan yhdeksäs ( par-5) vaatii pituutta enemmän tarkkuutta toiseen ja kolmanteen suoritukseen..

Kungsbanan yhdeksäs ( par-5) vaatii pituutta enemmän tarkkuutta toiseen ja kolmanteen suoritukseen..

Kilpailu käynnistyy keskiviikkona ja torstaina kello 7.30. Päivän tulokset ovat valmiina molempina päivinä noin klo 19.30. Finaalikierros pelataan perjantaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje