23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Rory McIlroyn ote lipesi US Openissa

Sade ja ukkoskuuurot nousivat pääosaan Oakmontin kentällä avauspäivänä. Kärkeen kipusi maailmanlistan sijalla 624 oleva Andrew Landry (-3).

Vain puolet 156:sta osallistujasta pääsi torstaina kentälle Oakmont Country Clubilla. Ukkoskuurot kulkivat kentän yllä keskeyttäen pelin yhteensä 3,5 tunnin ajaksi kahteen eri otteeseen päivän aikana. Kun kolmas keskeytys toi mukanaan myös hurjan sateen, päätettiin pelit suosiolla siirtää perjantaille.

Täyden kierroksen ehti pelata vain yhdeksän pelaajaa. Yksikään iltapäivän starttaajista (78 pelaajaa) ei ehtinyt matkaan. Pelit jatkuvat, jos olosuhteet niin sallivat, perjantaina paikallista aikaa 7.30 ( Suomessa 14.30).

Oakmontin kenttä oli viheriöiden ja väylien osalta päivän aikana sateista johtuen tavanomaista hitaampi. Kymmenenneltä tiiltä jo  toisessa ryhmässä lähtenyt Andrew Landry sai ison vaihteen päälle.  Tarkkojen lähestymisen myötä hän upotti ennen toista ukkoskatkoa kolme perättäistä birdieputtia ollen 13 pelaamansa reiän jälkeen viisi alle ja kolmen lyönnin karkumatkalla.

Andrew Lardy on World Rankingilla 74 sijaa alempana kuin <a href=Oliver Lindell. Kuva getty images." width="800" height="533" />

Andrew Lardy on World Rankingilla 74 sijaa alempana kuin Oliver Lindell. Kuva getty images.

Kenttäpeli kulki tauon jälkeenkin, mutta 28-vuotias teksasilainen hukkasi mahdollisuutensa uhata majorien ennätystä 63 lyöntiä missaamalla kaksi 3-4 metristä birdieputtia heti tauolta tultuaan. Hän teki seuraavilla kahdella bogeyt.

Landry (-3) pääsee perjantaina aamulla puttaamaan päätösviheriöllään birdiä kolmen metrin matkalta, joten kärkisijoitus säilyy.

Landryn paras rankkaus World Rankingilla uran aikana on 424. Ansiolistalla on yksi voitto Web.com-tourilta. Kuluvan kauden aikana hän on kisannut myös PGA Tourilla 11 kertaa ilman läpimurtoa. Edellisviikon kilpailussa Landry oli 41.

Alle parin tuloksissa on seitsemän pelaajaa, Bubba Watson (-2) ja Lee Westwood (-1) näistä nimekkäimpinä. Kahden edellisen vuoden mestarit Martin Kaymer (par) ja Jordan Spieth (+1) ovat hyvissä asemissa.

Aamupäivän ennakkoon kuumin ryhmä Rory McIlroy (+4), Danny Willett (+4), Rickie Fowler (+6) floppasi kuin yhteisestä sopimuksesta. Fowler oli jo edellisvuoden Openissa surullisen hahmon ritari karsiuduttuaan ponnettoman esityksen jälkeen. Nyt häntä uhkaa kolmas perättäinen MC, sillä Players Championshipissa ja Jack Nicklauksen kutsukisassa kierrokset jäivät kahteen.

Rory McIlroy hapuili avaustensa ja lähipelin kanssa jo alkureiíllä tapaan, joka jatkuessaan ei lupaa hyvää.

NHL:n Stanley Cup-pokaali vieraili (kts video tästä) ennakkotiedoista poiketen jo torstaina kisapaikalla Pittsburhgin tähden, Sidney Crosbyn johdolla. Retkellä oli mukana enemmänkin joukkueen pelaajia, jotka olivat heti ratkaisevan voiton otettuaan sopineet vievänsä pokaalin Oakmontiiin US Openin katselijoiden ihasteltavaksi.

<a href=Jordan Spieth kävi ripittäytymässä 15:n väylän vasemmalla puolella sijaitsevan pienemmän " Kirkon penkit" bunkkerin ruohoalueella. Kuva getty images" width="800" height="392" />

Jordan Spieth kävi ripittäytymässä 15:n väylän vasemmalla puolella sijaitsevan pienemmän ” Kirkon penkit” bunkkerin ruohoalueella. Kuva getty images

Mikäli vielä uusia viivästyksiä peliin tulee, vaarana on kisan venyminen maanantaille, vaikkei 18 reiän uusintaa nähtäisikään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje