26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Rock-kenttä avattiin Nokialla

Nokialla avattiin lauantaina 11 uutta reikää, joihin osakkaat ja jäsenet pääsivät tutustumaan viikonloppuna. Maanantaista eteenpäin Rock-kenttä on avoin myös vieraspelaajille.

Nokia River Golf on ollut 27-reikäisenä yksi maamme vilkkaimmista, startteja on kirjattu vuosittain noin 60 000. Kentän laajentamiselle oli runsaasti perusteita.

Maa-alue 11 reiän laajennukselle saatiin hankittua ja Lassi Pekka Tilander pestattiin suunnittelijaksi.

Rakennustyöt käynnistyivät kaudella 2013, investoinnin suuruus oli kaksi miljoonaa.

Viikonloppuna avatut väylät ja viheriöt ovat jo upeassa kunnossa, reuna-alueet kypsyvät ja kehittyvät lopulliseen muotoonsa seuraavien vuosien aikana. Pitkästä karheikosta ei uudella alueella tarvitse palloa ainakaan alkuvaiheilla etsiä.

 

Avauksissa ja lähestymisissä on reilusti tilaa. 13. on uuden alueen par-nelosista pisin.

Avauksissa ja lähestymisissä on reilusti tilaa. 13. on uuden alueen par-nelosista pisin.

Käytössä olleella avaralla pelto-nummialueella on reilusti tilaa, korkeuseroja ja leveillä väylillä toimivat muotoilut.

Uusien reikien osalta Rock-kenttä on selkeä, tiiauspaikoilta ja lähestymisiä lyötäessä leveä ja helposti kierrettävissä ilman suuria kolhuja siistillä pelaamisella. Draiveri on avauksissa luonnollinen valinta lähes kaikilla väylillä, tällä osuudella ei tarvitse jarrutella.

Kenttäalueen isot lammet tulevat peliin muutamalla reiällä, mutta ne kaikki ovat ”helposti” kierrettävissä. Isokokoiset bunkkerit ovat myös suurimmalta osin maisemoinnillisia elementtejä. Harrastajakin kykenee siistillä pelillä hyvänä päivänä kiertämään uudet väylät vierailematta kertaakaan hiekkakuopissa.

Rock-kentän viheriöt olivat avauspäivänä jo virheettömässä kunnossa.

Rock-kentän viheriöt olivat avauspäivänä jo virheettömässä kunnossa.

Viheriöihin ja niiden muotoihin Tilander on aina panostanut huolella. Nokian viheriöt ovat suurikokoisia ja konservatiivisesti muotoiltuja. Kaksi kaksitasoviheriötä jäävät varmasti pelaajien mieleen .

Näyttävimpiä ja ja pelaajille mieluisimpia näkymiä avautuu eteen kuutosella ( par-4) sekä 11:lla (par-3), jotka pelataan alamäkeen veden jäädessä vasemmalle.

Rock-kentän 11. avaus (par-3) on kierroksen odotetuimpia suorituksia.

Rock-kentän 11. avaus (par-3) on kierroksen odotetuimpia suorituksia.

Golfillisesti vaativimpia ja hyvin kokonaisuutta täydentäviä väyliä ovat lievään ylämäkeen pelattava yhdeksikkö (par-5) sekä maisemallisesti kaunis 13. (par-4).

Osakkaiden sekä jäsenten kommentit uusista väylistä olivat yksimielisen positiivisia ja innostuneita pelitasosta riippumatta.

Rock-kenttä tulee olemaan syksyllä sekä kaudella 2017 syystäkin suuri hitti ja bongauskohde. (kts. linkistä video).

Toisen 18-reikäisen ( River-kenttä) muodostavat jatkossa vanhan Riverin 11 reikää, sekä historian lehdille jäävän Kartono-kentän seitsemän väylää.

Kaksi Kartanon vanhaa väylää jää harjoituskäyttöön.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)