23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

PUMA panostaa kengän mukavuuteen

Käytön mukavuus on Puman uuden nappulapohjaisen IGNITE-malliston tärkein myyntivaltti. Ruusukepohjainen TITANTOUR IGNITE haastaa todenteolla premium-luokassa perinteiset kenkämerkit.

Golfiin tarkoitettuja jalkineita Puma on myynyt Suomessa vasta muutaman vuoden.

Nappulapohjaisissa kengissä Pumalla on jo vakiintunut asema. Se toi keväällä markkinoille uusimman street-mallinsa, jonka nimi IGNITE tulee kengän vaahtomaisesta pehmennysmateriaalista.

Ruusukemalleissa Pumalla on mahdollisuus uudella mallillaan kasvattaa vielä pientä markkinaosuuttaan. TITANTOUR IGNITE on Puman  kunnianhimoisin ja innovatiivisin kenkämalli.

Ulkonäöltään urheilullisen oloinen TITANTOUR IGNITE on kevyt, mutta tukevapohjainen ja käytössä mukava yhdistelmä toiminnallisuutta.

Sen myyntiargumenteista oleellisimmat ovat:

-Kengän pohjassa ja välipohjassa käytetty patentoitu Ignite-vaahto vastaanottaa, varastoi ja palauttaa energiaa, sekä pitää kengän vakaana.

-Sileä lestin muotoilu parantaa kengän istuvuutta, mukavuutta ja ulkonäköä

-Kengän päällinen on nahkaa

-Uutta teknologiaa sisältävä PWRCOOL-kangas reagoi lämpötilaan ja pitää jalan viileänä läpi kierroksen

-Anatomisesti oikein sijoitetut ja muotoillut ruusukkeet sekä pohjan rakenne mahdollistavat jalan luonnollisen liikkeen suorituksen aikana pitäen kengän silti vakaana.

Nappulapohjaisessa IGNITEssa on samoja ominaisuuksia, PWRCOOL-kangas kuitenkin puuttuu.

Golf Balancen vuoropäällikkö Aku Korhonen on Suomen suurimman golfvälineiden jälleenmyyjän kenkäasiantuntija.

Aku Korhonen uskoo etenkin Titantour Ignite-malliston vahvistavan Puman asemaa kenkämarkkinoilla.

Aku Korhonen uskoo etenkin Titantour Ignite-malliston vahvistavan Puman asemaa kenkämarkkinoilla.

Ensimmäiset viikot Puman tuotua mallinsa markkinoille ovat sujuneet mallikkaasti.

”Puma on ottanut lyhyessä ajassa kenkämarkkinoilla ison askeleen eteenpäin. Nappulamalli on pohjan osalta hyvin jalkaa tukeva. Siinä on hyvä vaimennus, kanta on rakennettu hieman aiemmasta poikkeavalla tavalla. IGNITE-vaahto on materiaalina toimivan oloinen molemmissa malleissa”, seitsemän vuotta Golf Balancessa työskennellyt Korhonen arvioi.

”Ignite menee ominaisuuksiensa johdosta ehdottomasti nappulapohjaisissa kengissä laatujalkineiden joukkoon, jossa sen hintansa (160 euroa) puolesta pitää ollakin.”

TITANTOUR IGNITE (215 euroa) saa Korhoselta korkeat pisteet. Se taistelee asiakkaiden suosiosta lähinnä FootJoyn, Niken ja Adidaksen kalliimpien tuotteiden kanssa. Eccolla on pitkälti omat merkkiuskolliset käyttäjänsä.

”Pumaa ostavat ovat keskimäärin nuorekkaita, sporttimallisia kenkiä hakevia trendikuluttajia. TITANTOUR IGNITE menee ulkonäöltään klassisen-ja urheilukengän väliin. Siinä on erinomainen pohjanrakenne ja jalan luonnollista liikesuuntaa tukevaa muotoilua.”

”PWRCOOL-kangas pitää jalan viileänä läpi kierroksen, se on merkittävä uutuus golfkengässä. Vielä paremman täydellisen vaikutuksen saisi siinä teoreettisessa tilanteessa, että kenkä olisi täysin umpio. Markkinoilla olevista premium-kengistä se nousee minun listallani ensimmäisten joukkoon”, Korhonen arvioi.

Puma antaa molemmille uutuusmallistoilleen 30 päivän palautusoikeuden. Vastaavaa markkinoinnin apuvälinettä on käyttänyt aiemmin mm. Adidas.

”Tuotteet ovat osoittautuneet hyviksi, yhtään paria ei ole takaisin tiskille vielä palautunut”, Korhonen vakuuttaa.

Golfpisteen toimituksen testiarviot:

Puma Titantour Ignite

Kengän ulkonäkö ja väritys ovat yhdistelmä klassisuutta ja sporttia. Pohjan muotoilu ja ruusukkeiden asettelu herättävät mielenkiintoa erilaisuudellaan.

Puman kengän lesti sopii jalalleni erinomaisesti, kyseessä ovat ensimmäiset ko. merkin tuotteet. Kierroksen aikana kävelyominaisuudet tuntuvat erinomaisilta, vaimennusominaisuuksien lisäksi ruusukkeet eivät tunnu kovallakaan pohjalla läpi epämiellyttävästi jalanpohjassa kuten monissa laatukengissä käy. Tämä ominaisuus korostui erityisesti ristiintestauksissa muiden käyttämieni kenkien kanssa.

Puma Titantour Ignite pohjaKengän pohjarakenne tukee jalkaa ja sen liikettä muodostumatta kuitenkaan pakkopaidan omaiseksi rasitteeksi.

Ylivoimaisesti merkittävin kilpailuvaltti on kengän PWRCOOL-kankaan tuoma viileyden tunne jalkaan. Ero ”tavalliseen” golfkenkään on tältä osin huomattava ainakin ensimmäisillä käyttökerroilla.

TITANTOUR Ignite nousee kolmen kierroksen kokemuksen jälkeen ehdottomasti ykkösketjuun käyttämieni kenkien joukossa.

Teemu Tyry

Puma Ignite

 

Puma Ignite sivustaGolfkenkämarkkinoille on viime vuosina tupsahtanut yhä uusia rentoja ja urheilullisia, ns. lenkkarimallisia golfkenkiä. Vaihtoehtoja alkaa olla jo pilvin pimein ja siinä missä kengät alkuun muistuttivat paljon toisiaan, on kuluttajille nykyään tarjolla huomattavasti toisistaan poikkeavia malleja.

Puman Ignite Spikeless -malli asettuu hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan kategorian kärkipäähän. Kengän välipohjassa hyödynnetään juoksukengistä tuttua Puman Ignite-välipohjamateriaalia, jonka luvataan paitsi toimivan iskunvaimentimena myös palauttavan energian takaisin seuraavaan askeleeseen.

 Kengät ovat kieltämättä erittäin mukavat kävellä. Askeltaminen on kepeää ja mukavaa. Istuvuudeltaan kenkä on huippuluokkaa, ainakin omaan jalkaani lesti on sopiva ja istuvuus erinomainen jo ensimmäisellä käyttökerralla. Kantapää ei nouse tai pyöri kävellessä tai lyödessä eikä kenkä hierrä.

 Perinteisiin golfkenkiin verrattuna tarjolla on suhteellisen vähän tukea lyönnissä. Kiertojäykkyydeltään kenkä on pehmeä ja joustava, kuten useimmat tämän tuoteryhmän kengät tyypillisesti ovat. Niille pelaajille, jotka arvostavat jämäkkyyttä, kiertojäykkyyttä ja maksimaalista tukea, Ignite Spikeless ei välttämättä sovi.

 Kengän pohja on kauttaaltaan peitetty kuusikulmaisilla nastoilla, jotka päkiän ulkosyrjällä ja kantapään sisäsyrjällä on muotoiltu siten, että pitoa on lisätty. Kenkä on nurmella yllättävän pitävä ja tukeva, mutta nastojen kuluminen kiinnitti huomiota. Etenkin päkiässä nastat pyöristyivät ja rispaantuivat reunoistaan melkoisesti jo yhden treenisession ja pelikierroksen aikana.

 Pyöristyttyään reunoistaan nastat menettävät pitoa, mutta lyhyen käyttökokemuksen jälkeen on vaikea arvioida, miten paljon ne lopulta kulutusta kestävät. Alkuvaikutelma on kuitenkin se, että pohjan kumi saisi olla kovempaa ja kulutusta paremmin kestävää.

 Kengille luvataan kahden vuoden vedenpitävyystakuu. Suomen poikkeuksellisen kauniissa kesäsäässä tätä ei valitettavasti päästy testaamaan.

Puma Ignite, pohjaVedenpitävyyden ja kengän hengittävyyden suhteen ideaalin kombinaation löytäminen on usein hankalaa. Puma Ignite  ei ole epämukava kumisaapas, mutta ilmeisesti vedenpitävyyden maksimointi on hieman heikentänyt hengittävyysominaisuuksia. Lämpimässäkin kelissä kenkä kuitenkin oli miellyttävä käyttää.

Varren yläosassa on käytetty pehmeää, vaahtomaista materiaalia, jossa hengittävyys on maksimoitu melko suurien reikien avulla. Vedenpitävyyden kannalta ratkaisu vaikuttaa erikoiselta.

 Pienistä puutteistaan huolimatta Puma Ignite Spikeless on erinomainen tuote rentoa, mukavaa ja hyvin istuvaa golfkenkää etsivälle kuluttajalle. Ominaisuuksista saa kuitenkin myös maksaan, jälleenmyyntihinta 160 euroa asettuu tuoteryhmässä yläpäähän.

 Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Pekka Pelimies says:

    Olen pelannut joitakin vuosia Puma-kengillä ja nyt pitkän tauon jälkeen pelasin FJ Tour-mallistoon kuuluvalla jalkineella. Olen tuntenut Puman sopivan hyvin jalkaani, mutta kantakupin takareunan eteen päin kaartuva muoto on FJ:n jälkeen havaintojen ja tuntemusten perusteella sopimaton. Se puristaa tai painaa akillesjännettä eteen päin aivan kantaluun yläpuolelta ja aiheuttaa kierroksen jälkeen ja seuraavaksi aamuksi kovan arkuuden kävellä normaalisti. Oireet ovat hyvin saman suuntaiset, kuin plantaari faskiitissa.

    Suutari ei ehkä tuota saa korjattua rikkomatta kenkää, mutta ehkä tulevissa versioissa kannattaisi arvioida uudelleen, kuinka paljon kantakuppi käyristyy jalkineen suuaukolla kohti varpaita.

    kajas says:

    Puma Titantour Ignitet on kyllä aivan loistavat tossut. Itse tilaan jo toiset samanlaiset, koska en vaan näe mitään syytä vaihtaa/kokeilla muita. Nyt olis http://www.xn--kenkkaupat-t5a.fi/ :n kautta vielä ihan hyvä tarjous niin pakkohan siihen oli tarttua.