[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LET Access Series

Oona Vartiainen johtaa Evli Ladies Finnish Openia

Oon Vartiaisen (67.-4) putteri oli liekeissä LETAS-kiertueen kisan avauspäivänä Hill Side Golfin Valley Coursella torstaina. 17-vuotias Anna Backman (70,-1) on kuudentena.

Suomalaispelaajista aiemmilta meriiteiltään nimekkäimpiin lukeutuvat Oona Vartiainen, Anna Backman sekä Sanna Nuutinen (71,par) ovat ennen kahta viimeistä kierrosta kärkikymmenikössä kauden suurimmassa naisten kilpailussa Vihdin Jokikunnassa.

Aamupäivän olosuhteet olivat Hill Side Golfin Valley Coursella otolliset kovien tulosten tekemiseen. Parhaaksi tulokseksi tuli Itävallan Sarah Schroberin 68.

<a href=Anna Backman haki kierroksensa jälkeen virettä puttipeliinsä yhdessä maajoukkuevalmentaja Mikael Mustosen kanssa." width="2592" height="1936" />

Viimeiset viisi reikää kolme alle pelannut 17-vuotias Anna Backman sai tuloksekseen 70.

”Alku oli vaikeaa, lähestymiset jäivät liian kauaksi. Toisella puoliskolla peli parani, avaukset olivat keskellä väylää, sain hyviä birkkupaikkoja, joista käytin kolme hyväkseni.”

”Olen saanut peliä, etenkin avauksia parempaan kuntoon tanskalaisen valmentajan annettua EM-kisoissa Mikael Mustoselle ajatuksen siitä, mitä voisimme harjoitella”, Backman kertoi tuloskuntonsa nousun taustoista.

Vartiaisella kuuden birdien kierros

Iltapäivällä kierrokselleen lähtenyt Oona Vartiainen otti toisella pelaamallaan reiällä ( kentän 11.) kolme puttia.

”Tämän jälkeen putteri olikin luottomailani. Upotin kuusi birdieputtia, joista kaksi pisintä olivat 18 ja 16 metrisiä. Lyöminen oli alkuvaiheilla vain kohtuullista, kokonaisuuskin jäi kauas parhaasta vireestä”, Vartiainen summaili peliään.

Kierroksen hekuma oli neljän perättäisen birdien putki sisääntulossa ( kentän reiät 4-7).

” Viheriöt ovat aivan huippukunnossa,  vielä iltapäivälläkin ne pitivät linjansa. Tavoitteeni on pelata kaksi muutakin kierrosta kuutosella alkavaan tulokseen”, Strasbourghissa kesäkuussa 2015 LETAS-kiertueen kisan kaikkien aikojen ensimmäisenä voittanut turkulainen avasi suunnitelmaansa.

Hänen lisäkseen haastajakiertueella voittoon on yltänyt vain Krista Bakker. Hill Sidessa pelatuissa LETAS-kisoissa kolmanneksi ovat sijoittuneet Linda Henriksson (2012) ja UrsulaWikström (2015)

”Syksyllä pelaan LET:n kisoja, niitä pitäisi kategoriallani olla muutama tarjolla”, keväällä kertaalleen kymmenenneksi sijoittunut Vartiainen jatkoi.

Sanna Nuutiselle hyvä sijoitus on LETAS-rankingin kannalta kullanarvoinen Hill Siden kilpailussa.

LETAS-kiertueen pistelistalla seitsemäntenä oleva Sanna Nuutinen teki kierroksellaan kolme birdietä ja kolme bogia, tulos 71 oikeuttaa kymmenenteen sijaan.

Amatöörien MM-joukkueeseen nimetty Daniella Barrett (72,+1) on tuloslistan 17.

EVLI Ladies Finnish Openissa on yhteensä 102 osallistujaa, jotka pelaavat 35 000 euron palkintopotista.

Perjantaina pelataan 8.00-18.30 välisenä aikana. Oona Vartiainen lähtee kierrokselle 8.44, Sanna Nuutinen 8.55. Anna Backmanin vuoro tulee iltapäivällä 12.41.

Lauantaina kärkiryhmät ovat kentällä klo 10-15 välissä.