23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Ilosella näytön paikka Wentworthissa

Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen mittauttavat viikonloppuna tasonsa ET:n lippulaivakilpailussa BWW PGA Championshipissa.

Torstaina Lontoossa käynnistyvää kilpailua voidaan kutsua suomalaisten keskinäiseksi majoriksi. Palkintopotti ( 5 milj. euroa) on suurempi kuin missään muussa kisassa jossa kolmikko on mukana. Kamppailussa olympiapaikoista mahdollinen menestys Wentworthissa olisi kullekin todella arvokas.

Tapahtuma on pelattu Wentworthissa vuodesta 1955, se huokuu myös tunnelmansa osalta historiaa. Voittajien nimilistalta löytyy suuri osa ET:n tähdistä. Nick Faldolla on nostanut pystiä neljä kertaa, Colin Montgomerie oli ykkönen kolmasti peräkkäin.

Kiinnityksiä on myös Bernhard Langerilla (2), Seve Ballesteroksella (2), Jose-Maria Olazabalilla (2) ja Luke Donaldilla(2).

Wentwortin West Coursella on koettu myös suuria yllätyksiä. An Byeong Hun (-21) nousi edellisessä kisassa omaan luokkaansa ensimmäisenä korealaisena. MatteoManassero (2013) oli vain 19-vuotias ottaessaan oman ykköstilansa. Andrew Oldcorn (2001) oli superyllättäjä, Anders Hansenin kaksi voittoa tulivat myös ”puskista”.

<a href=Rory McIlroyn seuraava koetinkivi on US Open. Lontoon kisa jää väliin. Kuva getty images" width="630" height="419" />

Rory McIlroyn seuraava koetinkivi on US Open. Lontoon kisa jää väliin. Kuva getty images

Rory McIlroylle kauden 2014 voittoon vienyt suoritus oli ”jäätävä”, sillä kisaviikon maanantaina hän ilmoitti jättävänsä Caroline Wozniackin. Hääkutsut olivat jo menneet kutsuvieraille. Voitto oli McIlroyn kauden ensimmäinen ja lähtölaukaus huippukaudelle, jonka aikana hän voitti lisäksi peräkäin Open Championshipin, Bridgestone Invitationalin ja PGA Championshipin.

Ilonen etsii tuloskuntoa

Mikko Ilosella on Wentworthin kentästä jo lähes 20 vuoden kokemus. Hän pelasi siellä juniorivuosinaan, PGA Championshipiin Ilonen on osallistunut käytännössä vuosittain. Paras sijoitus on 12.

”Täällä on ison kisan tuntua puitteiden ja yleisömäärän takia. Kenttä mittaa osaamisen tason kaikilta pelin osa-alueilta. Puuskittainen tuuli on myös lähes aina yksi vaikuttava tekijä. Kentän kunto ei ole kuitenkaan sitä tasoa jollainen sen pitäisi olla”, tiistaina täyden kierroksen pelannut Ilonen puntaroi.

Hyvän alkukauden jälkeen Mikko Ilosen tuloskunto on ollut odotettua vaisumpaa. Irish Openissa hän teki kahden ensimmäisen kierroksen aikana runsaasti (7) birdejä, neljä katastrofireikää pudottivat lahtelaisen jatkosta.

Roope Kakko pääsi toistaiseksi ainoassa Wentworthin kisassaan 2014 jatkoon ollen lopulta 54. Kuluvan kauden esityksiä on leimannut epätasaisuus, vaikka jatkoonpääsyjä on seitsemän yhdeksällä yrittämällä. Irlannissa (78-68) sekä Valderramassa (83-73) Kakko tuhri kolmannella kierroksella mahdollisuutensa nousten viimeisellä huippusuoritukseen.

”Hyvä henki on päällä. Kiva lähteä näin kovaan kisaan mukaan. Reilua peliä tiedossa, onnistumisista saa palkintoja, huonolla pelillä tulee armotta vaikeuksia”, Kakko kiteytti tunnelmansa

MIkko Korhosen (vas.) pelikaverina on Wentworthissa Pelle Edberg (oik.) Kuva getty images

MIkko Korhosen (vas.) pelikaverina on Wentworthissa Pelle Edberg (oik.) Kuva getty images

Mikko Korhonen pelaa ensimmäisen kerran Wentworthissa kisan. Kategoria ei ole aiemmin riittänyt. Hyvät esitykset Australiassa, Marokossa ja Irlannissa nostavat Korhosen jopa mahdollisten yllättäjien joukkoon. Tarkkuutta vaativan kentän pitäisi sopia hänelle erinomaisesti.

Korhosella on suomalaista parhaat lähtöajat (13.35/9.10 Suomen aikaa). Kakko (16.30/12.00) ja Ilonen (16.05/11.40) saattavat joutua torstain iltaan venyvän kierroksensa aikana pelaamaan loppureiät koleissa olosuhteissa.

Russell Knox skottien uusi tähti

Danny Willett, Lee Westwood ja Luke Donald ovat ennakkoon englantilaisten suurimmat toivot. ET:n parhaat ovat kisassa mukana, PGA Touriin keskittyvät supertähdet Rory McIlroy, Sergio Garcia, Henrik Stenson ja Justin Rose jättävät kuitenkin Wentworthin väliin.

Skotlannista ei <a href=Colin Montgomerien jälkeen ole noussut huippupelaajia. Russell Knoxin näytöt ovat viimeisten kuukausien ajoilta kovia. Kuva getty Images" width="630" height="420" />

Skotlannista ei Colin Montgomerien jälkeen ole noussut huippupelaajia. Russell Knoxin näytöt ovat viimeisten kuukausien ajoilta kovia. Kuva getty Images

Kakkossuosikiksi Willettin jälkeen onkin noussut Irlannissa toiseksi kivunut Skotlannin Russell Knox. PGA Touria pari vuotta pelannut Knox voitti syksyllä 2015 Shanghanissa HSBC Championshipin. Kuluvan kauden kolme kakkostilaa ovat nostaneet hänet World Rankingilla jo sijalle 23.

Skoteista hän on ainoa, jolla on mahdollisuuksia Ryder Cupiin. Euroopan kentillä Knox on vielä kääntämätön kortti, joten Lontoon kisa on yksi tärkeimmistä näytönpaikoista syksyn suurtapahtumaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje