23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Ilonen tavoittelee paikkaa majoreihin

Irlannissa kerran ja Ruotsissa kahdesti voittanut Mikko Ilonen pelaa seuraavien 18 päivän aikana peräti 14 kilpailukierrosta. Urakka käynnistyy torstaina vuoden 2006 Ryder Cup-kentällä K Clubilla.

European Touria kiertävillä suomalaispelaajilla käynnistyvät kauden tärkeimmät viikot Tourin siirryttä kesän ja syksyn ajaksi vanhalle mantereelle. Irlannissa jaetaan palkintorahaa neljän miljoonaa euroa, seuraavalla viikolla Lontoon Wentworthissa käytävässä  BMW PGA Championshipissa mukana ovat lähes kaikki Euroopan tähdet ja  potissa  on viisi miljoonaa euroa.

Kisan jälkeisenä maanantaina järjestetään Walton Heathilla, samassa kaupungissa US Openin 36 reiän karsinta. Kisaputki päättyy Tukholman Nordea Mastersiin. Mikko Ilonen ja Roope Kakko osallistuvat näihin kaikkiin, Mikko Korhonen jättää ainakin Ruotsin tapahtuman väliin.

Mikäli jatkopaikka aukeaa kolmessa ET:n kisassa, jaksoon mahtuu 18 päivän aikana 14 kierrosta.

”Tavoitteeni tälle kaudelle on päästä pelaamaan kaikissa lopuissa majoreissa”, julisti Mikko Ilonen oma-aloitteisesti ennen Irlannin matkaansa. Tämä vaatii seuraavien viikkojen aikana uuden vaihteen löytymistä peliin, US Openin karsinnan selvittämistä sekä kärkisijoituksia seuraavien kahden kuukauden aikana.

Vaikka Ilosella on hyviä kisoja etenkin alkukaudesta ja Race to Dubain sijaluku 61. hallussaan, on kokonaispanos ollut vaisumpi kuin mitä hän itse, sekä suuri yleisö odottivat.

Seuraavien viikkojen aikana Ilonen voi tukeutua paitsi tauon tuomaan virkeyteen, myös aiempiin menestyksiin.

Irish Openin hän voitti vuonna 2014 johdettuaan alusta loppuun. Tuore Mastersin voittaja Danny Willett hiillosti kärkiparissa sunnuntaina suomalaista, joka piti pintansa. Ilonen viihtyi pitkiä jaksoja vihreällä saarella jo amatööriaikoinaan ja voitti arvostetun West of Irelandin.

Walton Heathin karsinnoista Ilonen päässyt kahdesti US Openiin. Nordea Mastersista hänellä on kaksi voittoa (2007 & 2013) sekä yksi kolmossija (2012) .

Wentworhtissa käytävässä ET:n lipppulaivakisassa BMW PGA Championshipissa ei kivikovassa seurassa ole vielä osunut kohdalle kovaa onnistumista. Paras sijoitus on 12.

”Tämä kolmen viikon jakso on raskaudestaan huolimatta varsin mieluinen. Paikat ovat tuttuja, matkat lyhyitä. Pääsee valmistautumaan ja lepäämään haluamassaan suhteessa”, hän kertoo

”K Clubilla on aiemmin pelattu European Openia. Kentästä ei kuitenkaan ole jäänyt kovinkaan paljon mieleen”.

Viimeisellä C Klubin kisavuotena pelattin resortin toista kenttää, Smurfit Coursea. Ilonen teki hole in onen kentän viimeisellä reiällä sunnuntaina. Märän kelin johdosta par-viitonen oli muutettu par-kolmoseksi. Holari on edelleen Ilosen ainoa ET:n kisakierroksilla tekemistä.

Roope Kakko lukee viheriöitä jaloillaan ja odottaa kurjaa keliä

Roope Kakolle K Clubin Arnold Palmer-kenttä on uusi kokemus. Kahdessa aiemmassa Irish Openissa menestys on ollut hienoa.

2009 Kakko oli seitsemäs ansaiten 105 000 euroa. Ilosen voittovuona 2014 sijoitus oli 21.

”Hyvin olen saanut kentästä otetta. Viheriöt ovat jänniä. Näyttävät silmän hitailta, mutta ovatkin melko nopeat. Haastaviksi ne tekee se, että niiltä löytyy kaikki vihreän eri sävyt. Kasvusuuntaa ja kallistuksia pitää osata lukea myös jaloilla tunnustellen. Kun vauhdit saa puteissa kohdelleen, on mahdollista rakentaa hyviä puttipäiviä”, hän laskeskelee.

Viheriönluvussa jalkojen kertoma tunne on Roope Kakon työkaluna Irlannin kisassa. Kuva: Getty Images

Viheriönluvussa jalkojen kertoma tunne on Roope Kakon työkaluna Irlannin kisassa. Kuva: Getty Images

Harrastajapelaajan ajatusmallista poiketen Kakko toivoo kurjaa keliä kisapäiviksi.

”Kun on lepoa alla jaksan kyllä rakentaa tulosta ja peliä virkeänä. Vetinen keli on mielestäni minulle selvä etu ET:n normipelaajiin nähden”, hän perustelee toivettaan.

Korhosella uran sadas European Tourin kisa

Meneillään oleva kausi on Mikko Korhoselle viides kokonainen ET:lla. Irlannin kisa on sadas. Jatkoopääsyprosentti on suomalaisista selkeästi korkein (67/99), palkintorahaa on kertynyt 759 000 euroa. Paras sijoitus on seitsemäs, suurimman shekin arvo noin 46 000 euroa.

Mikko Korhosella on maltilliset tavoitteet K Clubin kilpailuun.kuva: Getty Images

Mikko Korhosella on maltilliset tavoitteet K Clubin kilpailuun.kuva: Getty Images

Korhosen tavoite Irlannissa on jatkopaikka, sillä tähän mennessä hän ei ole onnistunut löytämään parasta peliään Irlannista.

”Tältä saarelta ei ole ollut tuomisena kuin karsiutumisia, joten tavoite on päästä viikonlopun kierroksille. Vähän hankalaa on ollut pari päivää, pikkuisen selkäjumia ja väsymystä, koitan keskittää energiat kisaan”, Korhonen kertoi.

Korhoselle ja kisassa niin ikään mukana olevalle Roope Kakolle ensivaikutelma oli odottamaton.

”Luulimme Roopen kanssa, että tämä on niin sanottu iso kenttä, mutta kävikin ilmi, että kyseessä on Irlannin Tali; kiva puistokenttä, joka tarjoaa kyllä haastetta. Todella kiperät griinit ja paksu raffi. Kelitkin ovat mitä ovat, joten parin alitus on täällä kovaa valuuttaa’, Korhonen luonnehti.

”Hieno tapahtuma tulee varmasti, kun on kovia pelimiehiä mukana. Itse en ota mitään paineita, vaan koitan pitää hauskaa.”

Danny Willett palaa haalarihommiin

<a href=Danny Willettin menestyskrapula Mastersin jälkeen on arvioitavana viikonloppuna Irlannissa.Kuva: Getty Images" width="630" height="425" />

Danny Willettin menestyskrapula Mastersin jälkeen on arvioitavana viikonloppuna Irlannissa.Kuva: Getty Images

Mastersin huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla voittanut Danny Willett karsiutui edellisviikolla Players Championshipissa. Irlannin kisalta hän odottaa jo enemmän, vaikka major-voittajan harjoittelu on vihreän takin lunastamisen jälkeen ollut epäsäännöllisempää.

”Uusia velvoitteita ja haastatteluja on ollut uskomaton määrä. Oma ajanhallinta on haasteellista. Olen pitänyt näistä kaikista uusista asioista. Nyt palan kuitenkin jo halusta päästä takaisin tositoimiin”, maailmanlistan yhdeksikkö totesi Irlantiin ehdittyään.

Hän sijoittui 2014 Irish Openissa kolmanneksi, edelliskaudella kuudenneksi.

Rory McIlroy haluaa katkaista epäonnistumisten sarjan

.

Andy Sullivan ja Rory McIlroy kirittävät toisiaan Irish Openin kahtena ensimmäisenä päivänä Kuva: Getty Images

Kisan 27-vuotias isäntä Rory McIlroy matkusti Floridasta varmasti sekalaiset ajatukset päässään. Player´s Championshipissa peli oli yhtä vuoristorataa (72-64-75-70). Helmasynniksi muodostunut puttivireen katoaminen sekä sysimustat hetket tuloksenteossa ottivat vallan. 12. sijoitus jätti hänet sivurooliin Jason Day showssa.

Irish Openissa on laskettu jo vuosia odotukset McIlroyn varaan. Yleisöä hän on vetänyt kentänlaidat pullolleen mutta kilpailullinen menestys on ollut fiasko.

2012 McIlroy pelasi päätöskierroksen yhdessä Mikko Ilosen kanssa jakaen tämän kanssa sijaluvun 10. Kolmen viimeisen vuoden aikana hän on sukellellut syvissä vesissä karsiutuen jokaisella kerralla.

Nyt on taas kasvojenpesun paikka. Nähtäväksi jää, miten maailmanlistan kolmosen ote pitää.

Irlannissa maan mestaruuskilpailu on melkoinen kansanjuhla. Yleisön hurrattavina ovat myös edellinen kotimainen kisan voittaja Shane Lowry (2009), major-voittajat Padraig Harrington, Darren Clarke ja Graeme McDowell sekä Ryder Cup-kapteenina toiminut Paul Mcginley.

Roope Kakko käynnistää pelinsä torstaina kisan ensimmäisessä ryhmässä kello 9.30. Myös Mikko Ilonen (10.40) ja Mikko Korhonen  (11.20) lähtevät aamuryhmässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje