[6][5]

[6][5]
Amatöörigolf

Bakker ja Darlington voittoihin Vierumäellä – Hietala ja Barrett omaa luokkaansa Laukaalla

Sekä T16- että P16-sarjojen mestaruudet jäivät kotimaahan Finnish International Junior Championshipissä.

Viime vuonna nuorempien tyttöjen FIJC-kilpailun voittanut Harjattulan Katri Bakker (+4) onnistui pysymään kiinni voittopokaalissa myös tämän vuoden kilpailussa, tosin tällä kertaa T16-sarjassa.

Aura Golfin Elina Saksa (+10) oli kakkonen ja Sveitsin Yael Berger (+15) kolmas.

”En itse asiassa jännittänyt missään vaiheessa päivää. Ykköstiillä ajattelin, että pelaan tänään ihan vain omaa peliäni. Sillä sitten mentiin”, Bakker sanoi.

SM-mitalikolmikko oli Bakker, Saksa sekä Koski-Golfin Krista Junkkari (+25).

P16-sarja oli alusta loppuun Vuosaaren Oscar Darlingtonin (-5) hallintaa. Hän jätti toiseksi sijoittuneen Sveitsin Maxime Muracan (-1) neljän lyönnin päähän. Kolmas oli Archipelagia Golf Clubin Jesper Andersson (+8).

Kirkkaimmat SM-mitalit menivät Darlingtonille ja Anderssonille, Aurinko Golfin Eemil Alajärvi (+10) sai pronssia.

”Pelasin hyvin kolme päivää. Ei sitä muuta voi pyytää. Lähdin tähän päivään sillä ajatuksella, että pelaan reikäpeliä sveitsiläistä kaveria vastaan. Se taktiikka onnistui hyvin. En miettinyt, että olisin neljä lyöntiä edellä, vaan ajattelin, että päivään lähdettiin tasatilanteessa”, Darlington paljasti voitokkaan taktiikkansa.

T14-sarjassa pelattiin tiukkaa kisaa voitosta koko päätöspäivän ajan. Sveitsin Elena Moosmann (+2) ja Kerttu Hiltunen (+3) vuorottelivat kilpailun johdossa, ja ratkaisua saatiin jännittää viimeiseen puttiin saakka. Moosmann onnistui upottamaan reilun metrin pituisen birdien, ja kun Hiltunen laittoi oman samanmittaisen parinsa ohi, kilpailu päättyi sveitsiläisen eduksi yhden lyönnin erolla.

Voittajalla oli hymy herkässä turnauksen päätteeksi.

”Tuntuu todella hienolta. Tämä oli ensimmäinen kansainvälinen turnaukseni, ja heti tuli voitto. En oikein osaa kuvailla vielä tunteitani, mutta tämä on upeaa”, Moosmann iloitsi.

”Haluan myös onnitella Kerttua. Hän on todella hyvä pelaaja. Uskon, että näemme toisiamme jatkossakin näissä kansainvälisissä kilpailuissa.”

SM-kultamitali sujahti kaikesta huolimatta Hiltusen kaulaan.

”Olen totta kai tyytyväinen. Mutta olisihan se ollut kiva, jos olisin laittanut tuon viimeisen reiän putin sisälle”, Hiltunen pyöritteli kaksijakoisia tunnelmiaan.

”Sain tämän päivän kierroksella ihan hyvin taas väylä- ja griiniosumia, mutta puttasin muutaman lyhyen putin ohi. Se jäi vähän harmittamaan.”

FIJC-kilpailun kolmannelle ja SM-kilpailun toiselle sijalle sijoittui Virvikin Matilda Svahn (+17). Tawast Golfin Oona Kuronen (+17) sijoittui SM-pronssille.

P14-sarjassa Sveitsin Nicola Gerhardsen (par) eteni selvään voittoon. Marginaalia toiseksi sijoittuneeseen Itävallan Alexander Birk Topgaardiin (+6) jäi kuusi lyöntiä. Kolmas oli Islannin Dagbjartur Sigurbrandsson (+10).

”Turnaus oli todella hieno. Meidän joukkueella oli hauska viikko täällä”, hän sanoi.

”Olin todella hermostunut alkukierroksella, enkä pelannut kovin hyvin. Taistelin kuitenkin kovaa ja voitin.”

P14-sarjan SM-kilpailujen kultaa voitti Tuusulan Golfklubin Matias Rantala (+12). Hopea meni Koski-Golfin Jesse Saarekselle (+14) ja pronssi Nokia River Golfin Severi Soutolahdelle (+15).

Vierumäen kilpailu oli jälleen kerran menestys. Juniorit ja vanhemmat kiittelivät Vierumäen puitteita, jotka ovat junioriturnauksen järjestämiseen ensiluokkaiset. Lapset pystyivät turvallisesti liikkumaan majoituspaikoilta kentille, ja kaikki tarvittava oli kävelymatkan päässä toisistaan. Kilpailu toimi myös hyvänä harjoituksena talkooväelle elokuista Challenge Tourin kilpailua silmällä pitäen.

Hietala ja Barrett ylivoimaisia Laukaalla

Daniella Barrett pelasi päätöspäivänä T18-sarjan kovimman kierrostuloksen. Kuva: Juha Hakulinen

Samaan aikaan nuorempien junioreiden SM-kisojen kanssa Laukaalla taisteltiin P18- ja P21-ikäluokkien mestaruuksista.

Kullon Alex Hietala (68–71–68) vei P18-sarjan voiton näytöstyyliin. Eroa himmeimmät mitalit saaneisiin Nevaksen Matias Honkalaan (72–70–73) ja Muuramen Eetu Koivistoiseen kertyi kahdeksan lyöntiä.

T18-sarjassa Aura Golfin Daniella Barrett (75–76–73) ryöpytti kilpakumppaneitaan vielä kovemmalla kädellä. Kultamitali heltisi yhdeksän lyönnin erolla Kullon Nicola Falliin (79–74–80). Barrettin seurakaveri Iida Rissanen (77–80–80) sai pronssia.

P21-sarjan mitalitaistelut olivat hieman tasaisempia. Pojissa Kullon Jonatan Jolkkonen (70–72–74) oli kaksi lyöntiä Kymen Golfin Iiro Eskelistä (74–70–74) parempi. Lahden Golfin AtteLänsiluoto (70–78–74) sijoittui kolmanneksi.

Vanhempien tyttöjen kultamitali meni Karelia Golfin Emilia Tukiaiselle (70–78–71). Tarinagolfin Linda Haara (74–76–73) ja Ahvenanmaan Emma Lindman (75–71–78) olivat sarjan kakkonen ja kolmonen.