16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Estonian kenttä hyvässä syyskunnossa

Alkukaudesta vaatimattomassa kunnossa ollut Estonian Golf & Country Clubin Sea Course sai järeät hoitolinjaukset puolalaisen kenttämestari Krzysztof Misiaczynskin astuttua remmiin toukokuun puolivälissä. Annika Sörenstamin nimeä kantavan toisen kentän rakennustyöt viivästyvät ainakin vuodella rahoituksen puutteen vuoksi.

Syyskuu on perinteisesti EGCC:lle ( Estonian Golf & Coutry Club) toukokuun jälkeen toiseksi paras myyntikuukausi. Kassakone on kilissytkin kesän edetessä hyvään tahtiin kentän kunnon kohenemisen myötä. Keväällä viheriöiden kunto oli korkeintaan tyydyttävällä tasolla,  tämän tilanteen edessä  kaudella 2006 avatun kentän pelaajat ovat olleet liian usein kauden alkuvaiheilla.

Suomalaiset muodostavat  green fee -pelaajista ja yritys- sekä ryhmätilaisuuksien järjestäjistä merkittävimmän ryhmän.

EGCC:n 18-reikäinen Sea Course avattiin kesällä 2006, se on noussut useaan otteeseen Golf Worldin rankkauksissa sadan parhaan eurooppalaisen kentän joukkoon ja pitänyt tällä mittarilla paikkansa Viron ykköskenttänä.

”Jäimme ensimmäisten kuukausien aikana noin 3500  kierrosta normaalista. Olemme tiedostaneet tilanteen ja tehneet parhaamme viheriöiden kuntojen parantamiseksi. Nyt kenttä on hyvässä  kunnossa ja haluamme sen olevan sitä jatkossa myös kauden käynnistyessä”, kertoo toimitusjohtaja Hanno Kross.

EGCC teki kauden jo käynnistyttyä rajun päätöksen vaihtamalla kenttämestaria. Puolalainen  Krzysztof (Kris) Misiaczynski otti ohjat käteensä. Hänellä on pitkä työkokemus ja ansiolista myös kotimaansa ulkopuolelta.

EGCC isännöi elokuun alussa miesten henkilökohtaisia EM-kisoja, jolloin kenttä oli jo kohtuullista paremmassa kunnossa.

”Vaikuttaa siltä, että EGCC:ssa on kentänhoidon osalta nyt aivan uusi henki päällä”, kiitteli kisoissa tuomarina ollut Arto Teittinen Tallinasta palattuaan.

Sea Coursella avautuu raikkaita merinäkymiä usealta väylältä.

Sea Coursella avautuu raikkaita merinäkymiä usealta väylältä.

Kentän ja myös säiden osalta syyskuu on Virossa vieraspelaamisen osalta hyvin vilkasta aikaa.

”Meillä pelataan erittäin hyväkuntoisella kentällä lokakuun seitsemänteen päivään asti. Tuolloin käynnistyvät viheriöihin liittyvät hoitotoimenpiteet, joiden johdosta päivittäin 1–2 väylää pelataan talviviheriöille. Ensisijainen tavoite on madaltaa viheriöiden korkeaksi mitattuja fosforiarvoja. Näin varmistamme myös sitä, että keväällä 2017 viheriöt ovat valmiita heti kauden käynnistyessä”, Hanno Kross kertoo.

Annika Sörenstamin kenttähanke viivästyy

Annika Sörenstam tutustui EGCC:n maisemiin ensimmäisen kerran samana päivänä kun sopimus suunnittelutyöstä julkaistiin. Kuva Tomi Natri.

Annika Sörenstam tutustui EGCC:n maisemiin ensimmäisen kerran samana päivänä kun sopimus suunnittelutyöstä julkaistiin. Kuva Tomi Natri.

Virossa on vuosikausia pohdittu sitä, kuinka ruotsalaiset saataisiin suuntaamaan golfmatkojaan maan kentille. Länsinaapurimme osuus vieraspelaajista on Virossa suomalaisiin verrattuna marginaalinen. Pärnu Bayn ja Saare Golfin kentät ostanut ruotsalainen Peter Hunt omaa virolaiset sukujuuret. Huntin tulevaisuudenkuvissa ruotsalaisten osuus pelaajamääristä on moninkertainen.

EGCC teki alkukesästä 2015 todella kovan päätöksen pestattuaan maailman kaikkien aikojen parhaan naispelaajan Annika Sörenstamin uuden kenttänsä suunnittelijaksi tavoitteenaan ruotsalaisgolfarien kansanvaellus Tallinnaan. Nykyinen yhdeksänreikäinen Stone-kenttä ja siihen rajoittuva peltoalue annettiin Sörenstamin ja European Tourin omistaman suunnittelutoimiston työmaaksi.

Lanseeraustilaisuudessa julkaistiin myös Golf & Country Clubin yhteyteen synnytettävä hotelli- ja kylpylähanke. Investointien yhteisarvoksi arvioitiin noin 15 miljoonaa euroa. EGCC:n omistajat ja johto uskoivat rahoituksen järjestyvän alkukauteen 2016 mennessä.

Pääomien löytäminen on kuitenkin osoittautunut työlääksi rastiksi, hankkeiden käynnistäminen siirtyy.

”Olemme muuttaneet rahoituskonseptiamme. Käynnistämme uuden kierroksen rahoituksen löytämiseksi joulukuussa. Tavoite on  saada rakennustyöt käyntiin syksyllä 2017”, Hanno Kross kertoo uudesta aikataulusta.

Annika Sörenstam on kauteen 2008 päättyneen peliuransa jälkeen aktivoitunut merkittävästi liiketoimiensa  sekä brändinsä rakentamisessa. Kentänsuunnittelijana toteutuneita projekteja on kuitenkin vain kolme, Etelä-Afrikassa, Kiinassa ja Koreassa.

Eurooppa on vielä kääntämätön kortti, joten EGCC:n projektin toteutuminen olisi paitsi virolaisille, myös ruotsalaistähdelle merkittävä virstanpylväs.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje