[5][10]

[5][10]
PGA Tour

English ja Kuchar Floridan parikilpailun parhaat

Toiseksi viimeisen reiän eagle ratkaisi pelin mainion menestyshistorian kisassa omaavalle kaksikolle.

Harris English ja Matt Kuchar pitivät perjantaina hankkimansa kärkiaseman loppuun saakka Franklin Templeton Shootoutissa. Kaksikko löi tiukassa kilpailussa toiseksi tulleet Steve Strickerin ja Jerry Kellyn yhdellä lyönnillä.

Yhteensä 770 000 dollaria tienanneilla Englishillä ja Kucharilla on hieno tilasto parikilpailussa. He voittivat FTS:n ensiyrittämällään vuonna 2013 ja sijoittuivat kahtena seuraavana vuotena kakkosiksi.

”Tämä on innostava turnaus pelata ja voittaa, uskomaton tunne. Meillä on hauskaa pelatessamme, ja olemme saaneet hyviä tuloksia aikaan. Neljän pelaamamme kilpailun saldo on varsin upea”, Kuchar sanoi.

Tiburon Golf Clubilla käydyn kilpailun kolmas kierros pelattiin paras pallo -säännöin. Voittajaparin päätöspäivän tulos oli 65 ja kokonaistulos alitti parin 28 lyönnillä. Voiton kannalta ratkaisevaksi osoittautui Englishin 17. reiällä tekemä eagle.

Stricker ja Kelly pelasivat voittajien tavoin lauantaina niin ikään tuloksen 65.

”Emme aivan saaneet haluamaamme momentumia päälle, mutta yksi lyönti sinne tai tänne – ero oli pieni. Jerry (Kelly) pelasi hienosti, kunpa olisin pystynyt auttamaan pari kertaa enemmän. Itseltäni jäi joitakin putteja upottamatta, mutta hauskaa oli”, Stricker sanoi.

”Harris (English) teki eaglen. Arvasin, että joku kunnostautuu siellä (17. reiällä). Mielestäni reikä pelattiin liian lyhyenä. Mutta hän löi kaksi hienoa lyöntiä 17:llä, ja siinä oli se ero.”

Charley Hoffman ja Billy Horschel (-26) sijoittuivat kolmanneksi. Kilpailun seuratuimpiin joukkueisiin kuulunut Lexi Thompson-Bryson DeChambeau (-16) jakoivat viimeisen eli 12. sijan.

Thompson osallistui kautta aikain toisena naispelaajana Franklin Templeton Shootoutiin. Ensimmäinen oli Annika Sörenstam, joka kilpaili Fred Couplesin kanssa vuonna 2006.

Franklin Templeton Shootoutin ensimmäinen kierros pelataan scramble-pelimuotona. Toinen kierros (modified alternate shot) on eräänlainen muunnos scramblesta. Siinä molemmat lyövät avauksen, ja se pelaaja, jonka avausta ei valita, lyö seuraavan lyönnin. Tämän jälkeen palloa lyödään vuorotellen reikään saakka.

Kolmantena pelipäivänä vuorossa on paras pallo -kierros. Molemmat pelaavat jokaisen reiän omalla pallollaan ja parempi reikätulos otetaan huomioon joukkueen tulokseen.