[6][5]

[6][5]
SM-kilpailut

Lindellille ja Mäihäniemelle SM-kultaa Hämeenlinnassa

Loistava kilpailija Oliver Lindell venytti Tawast Golfin SM-kisojen loppusuoralla väkisin Tuomas Salmisen edelle. Naisten kisassa Jenna Mäihäniemen mestaruus huipentui eagleen toisella jatkoreiällä.

Lyöntipelin SM-turnauksen voittotaistelusta muodustui tasainen vääntö neljän pelaajan kesken. Miesten mestari saatiin selville neljän kierroksen päätteeksi, mutta naisten kisassa jouduttiin pelaamaan kaksi uusintareikää.

Ennen finaalikierrosta Tuomas Salmista kolme lyöntiä perässä ollut Oliver Lindell (-13) pelasi viimeiset neljä reikää neljä alle parin. Vahva lopetus nosti hänet lopulta suomenmestariksi yhden lyönnillä ennen Salmista (-12).

Suurimpana ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Lindell, 17, osoitti jälleen tiukassa paikassa hienoa hermojen hallintaa.

”Kyllähän se kasvattaa ihmisenä, kun näkee, että kestää nämä ammattilaispelaamiseen liittyvät paineet. Olen aina tykännyt pelata paineen alla, ja olihan se mahtava pelata, kun oli niin paljon yleisöä seuraamassa peliä”, Lindell sanoi.

Lindell jakoi kisan jälkeen krediittiä valmentajlleen Juha Juvoselle.

”Kyllähän koutsille lähtevät isoimmat kiitokset. Eilen mietimme, että tänään pitää pelata kuusi alle parin – no se riitti. Oli kyllä todella hyvä fiilis lähteä kuusi alle tilanteesta viimeiselle reiälle, kun lyönti on niin hyvässä tikissä. Tiesi, ettei sieltä paria isompaa tulosta tule”, lauantaina tuloksen 66 pelannut mestari sanoi.

Toiseksi sijoittuneella Salmisella oli vielä viimeisellä viheriöllä mahdollisuus nousta Lindellin kanssa tasoihin, mutta 15-metrinen eagle-putti jäi vain hyväksi yritykseksi.

Lindell ei ehdi pitkään mestaruuttaan juhlia, sillä hän pelaa ensi viikolla Ranskassa Challenge Tourin kilpailussa. Virvik Golfin kasvatin loppukauden kisakalenterista löytyvät myös Vierumäellä pelattava Finnish Challenge (CT) sekä Euroopan Tourin Tanskan turnaus.

Linus Väisäsen (-11) pronssi merkitsi sitä, että kaikki SM-mitalit menivät ammattilaispelaajille.

<a href=Oliver Lindell saavutti yleisen sarjan SM-kultaa heti ensiyrittämällään. Kuva: Juha Hakulinen" width="630" height="419" />

Kilpailun paras amatööri oli neljänneksi sijoittunut Kim Koivu (-9). Joonas Granberg ja Riku Mattila (-6) jakoivat viidennen sijan.

Naisten kilpailussa Jenna Mäihäniemen (-3) ja Emilia Tukiaisen (-3) kisasta muodostui äärimmäisen tasainen, vaikka ensin mainittu näytti kahden ensimmäisen päivän perusteella menevän omia menojaan.

Tukiainen kiilasi lauantaina vaisusti aloittaneen Mäihäniemen edelle jo finaalikierroksen toisella reiällä. Hän johti kisaa kahdella lyönnillä, kun enää kolme reikää oli pelaamatta, mutta joutui päivän ainoan boginsa myötä päästämään rutinoituneen vastustajan tasoihin viimeisellä reiällä.

Ensimmäinen uusintareikä (18.) tasattiin kahdella birdiellä, mutta seuraavalla yrityksellä Mäihäniemen eagle toi ratkaisun.

”Tuntuu tosi hyvältä. Uusinnassa jännitti todella paljon. Meillä oli koko päivän todella tiukkaa kisaa Empun (Emilia) ja Tiian (Koivisto) kanssa”, Master Golfia edustava Mäihäniemi sanoi.

”Aloitin kierroksen todella huonosti. Tein kolme bogia kolmelle ensimmäiselle reiälle, mutta takaysin pelasin sitten paremmin, kaksi alle parin. Tein joka päivä ykköselle kolmen putin bogin, se vähän niin kuin kuului siihen tänäänkin.”

SM-kilpailujen järjestelyt saivat pelaajilta kiitosta. Myös Mäihäniemi yhtyi kehuihin.

”Nämä olivat todella hyvin järjestetyt kilpailut. Täällä oli todella paljon vapaaehtoisia ja kenttä oli hyvässä kunnossa. Tykkään pelata täällä todella paljon, kun pitää olla varuillaan koko ajan ja mitä vaan voi tapahtua”, seuraavan parin viikon aikana harjoitteluun ja lepäämiseen keskittyvä Mäihäniemi sanoi

Viime viikolla reikäpelin suomenmestaruuden voittanut Tiia Koivisto (+1) sijoittui kolmanneksi. Daniella Barrett (+5) ja Emmi Jalkanen (+6) olivat seuraavina.