[6][5]
PGA Tour

Stuard typistetyn Zurich Classicin ykköseksi

Brian Stuard pääsi vihdoin voiton makuun Yhdysvaltain kiertueella.

Brian Stuard päihitti Jamie Lovemarkin ja Byeong-Hun Anin 54 reiän kilpailuksi lyhennetyn Zurich Classicin uusinnassa. Peli ratkesi toisella jatkoreiällä, kun Lovemark ei pystynyt vastaamaan Stuardin tekemään birdieen. Kolmikko oli päätynyt kolmen kierroksen jälkeen lukemiin -15.

”En pelannut erityisen hyvin, mutta onnistuin vain roikkumaan kärjen tuntumassa koko viikon”, Stuard sanoi. ”En päästänyt ajatusta karkaamaan liian pitkälle ja pysyttelin kärsivällisenä. Se palkittiin.”

Stuard löi toisella jatkoreiällä 146-metrisen lähestymisensä lipun viereen, ja hänellä oli tämän jälkeen helppo tehtävä upottaa voittoputti kupin perukoille.

Voitto oli Stuardille ensimmäinen PGA Tourilla. Hän oli sijoittunut aiemmin kaksi kertaa toiseksi Meksikossa pelatuissa turnauksissa vuosina 2010 ja 2014.

Lovemark ei ole ennen ollut yhtä lähellä voittoa. Hänellä oli päätöskierroksen viimeisellä viheriöllä alle kolmemetrinen voittoputti, mutta pallo jäi parin sentin päähän reiästä. Lovemarkilla on koossa viisi top 10 -sijoitusta, joista neljä on tullut tällä kaudella. Kakkossija oli hänelle uran toinen.

”Ihan hyvältä tuntuu, en ole kovin pettynyt. Yritetään ensi viikolla uudestaan”, Lovemark sanoi.

Sponsorin kutsulla pelannut Bobby Wyatt, 23, jäi täpärästi uusinnan ulkopuolelle. Maailmanlistan ykkönen Jason Day jakoi viidennen sijan Chris Kirkin ja Jhonattan Vegasin (-13) kanssa.

Zurich Classic kärsi kovista sateista kolmena pelipäivänä, minkä vuoksi kisassa jouduttiin turvautumaan maanantairatkaisuun. Vettä satoi TPC Louisiana -kentällä turnauksen aikana yli 4,5 tuumaa.