[11][17]

[11][17]
PGA Tour

Goosenilla pirteä aloitus Zurich Classicissa

Kaksi major-titteliä saavuttanut Retief Goosen ei ole voittanut yhtään turnausta meneillään olevalla vuosikymmenellä.

Retief Goosen oli mainiolla pelituulella Avondalessa lähellä New Orleansia käynnistyneessä PGA Tourin kilpailussa. Tulos 65 riittää avauskierroksen jälkeen kakkossijaan.

Eteläafrikkalaisella oli paras vauhti päällä TPC Louisiana -kentän etuysillä; hän teki seitsemästä birdiestään kuusi ulosmenon puolella.

Kahdesti U.S. Openin voittanut (2001 ja 2004) Goosen vietti viime vuosikymmenellä yli 250 viikkoa maailmanlistalla kymmenen joukossa, mutta sittemmin meno on hiipunut. Yhteensä 19 turnausta pääkiertueilla voittaneen pelaajan edellinen ykköstila on peräisin seitsemän vuoden takaa.

Hänen uraansa ovat viime aikoina varjostaneet erilaiset loukkaantumiset.

Zurich Classic of New Orleans -turnauksen paalulla on Brian Stuard. Hänen hyvää esitystään voidaan pitää yllätyksenä, sillä maailmanlistalla 500:n huonommalla puolella oleva michiganilainen ylsi viime viikon San Antonion turnauksessa ensimmäisen kerran jatkokierroksille sitten marraskuun.

Stuard ei ole voittanut urallaan yhtään turnausta PGA Tourilla.

Kolmatta sijaa jakavien viiden pelaajan joukossa ovat muun muassa Geoff Ogilvy ja Charles Howell III. He avasivat pelin tuloksella 67.

Rickie Fowler (68) on kahdeksantena, maailmanlistan ykkönen Jason Day (69) jakaa 12. sijaa muun muassa parhaan eurooppalaisen Fredrik Jacobsonin kanssa.  Turnauksen voittoa puolustava Justin Rose on kuuden reiän jälkeen tilanteessa yksi alle.

Zurich Classic oli torstaina lähes viisi tuntia keskeytyksissä sateen vuoksi, illan hämärä päätti lopulta päivän pelit klo 19.32 paikallista aikaa. Kisan keskeytyessä kärjessä oleva Stuard eteni 18. väylällä; näin hän joutui odottamaan koko sadetauon ajan pelatakseen kierroksensa kolme viimeistä lyöntiä. 78 pelaajaa jatkaa kierroksensa loppuun perjantaiaamuna.