[11][15]
PGA Tour

Garcialla kuuma aloitus Texasissa

Legendaarisen Byron Nelsonin nimikkokilpailulla on Sergio Garcialle tavallista suurempi merkitys.

Jotain samaa oli Sergio Garcian avauspäivän pelissä (63) AT&T Byron Nelson -turnauksessa kuin hänen ensimmäisessä USA:ssa ammattilaisena pelaamassaan kierroksessa vuonna 1999. Silloinkin kyseessä oli Byron Nelsonin nimikkokilpailu, kun 19-vuotias espanjalainen löi Cottonwoods Valley -kentällä tuloksen 62.

Garcia sijoittui tuossa 17 vuoden takaisessa turnauksessa kolmanneksi. Viisi vuotta myöhemmin kisan voittanut ”El Niño” poseerasi ikimuistoisessa yhteiskuvassa itsensä Byron Nelsonin kanssa − epäilemättä Texasin Irvingissä pelattavalla kilpailulla on iso merkitys hänen uralleen.

Vuoden 2004 turnauksen voitosta saadut esineet ovat kunniapaikalla Garcian kotona.

”Aina, kun näen pokaalit ja muut, minulle tulee tämä paikka mieleen, ja se, millainen legenda Byron oli”, hän sanoi.

Vuonna 2006 kuollut Nelson voitti urallaan 52 PGA Tourin kilpailua, joista viisi oli majoreita. Hurjin menestysputki osui vuoteen 1945, jolloin hän voitti 11 peräkkäistä turnausta.

Torstaina Garcia pelasi TPC Four Seasons Resortin kentällä ensimmäisen kilpailukierroksen viiteen vuoteen. Normaalisti Garcia olisi ollut mukana Irlannin avoimissa, mutta aikataulumuutokset veivät hänet Texasiin. Byron Nelsonin kisaa kun hän ei halua jättää väliin.

Ilman bogeja sujunut 63 lyönnin kierros on hänen parhaansa TPC Four Seasonsissa, ja kovin Byron Nelsonin kisassa sitten vuoden 1999.

”Texas on aina ollut minulle hyvä”, sanoi Garcia, joka on saavuttanut yhden kahdeksasta PGA Tour -voitoistaan myös Colonialissa, Fort Worthissa.

Olen yleensä aina pärjännyt täällä hyvin. Jotenkin pääsen Texasissa paremmin mukavuusalueelleni. – Sergio Garcia

Tilastojen valossa Garcialle paras kenttä Yhdysvalloissa on ollut kuitenkin TPC Sawgrass. Hän on voittanut siellä kertaalleen Players Championshipin, ja taistellut useita kertoja aivan kärjen tuntumassa. Viime viikolla ei mennyt aivan putkeen, sillä viikonlopun 77 ja 75 lyönnin kierrokset jättivät hänet 50 ensimmäisen ulkopuolelle.

”Olen pelannut kuitenkin hyvin viime aikoina, ja uskon että pystyn tästä vielä parantamaan. Toivottavasti sama tahti jatkuu, ja saan ison onnistumisen ennen kesäkuun U.S. Openia.”

Garcian kanssa kärkipaikkaa AT&T Byron Nelsonissa jakavat Danny Lee ja Johnson Wagner. Kotiyleisönsä edessä pelaava maailmanlistan kakkonen Jordan Spieth sai niin ikään mainion alun: hän jakaa neljättä sijaa Dustin Johnsonin, Fredrik Jacobsonin ja Tom Hogen kanssa. Tämä nelikko pelasi torstaina tuloksen 64.

Lähde: PGA Tour