[11][15]

[11][15]
PGA Tour

Garcia uusinnassa Byron Nelsonin kisan ykköseksi

Espanjalainen ylsi ensimmäiseen voittoonsa PGA Tourilla lähes neljään vuoteen Brooks Koepkan kustannuksella.

Sergio Garcia (-15) nousi sunnuntaina Seve Ballesterosin rinnalle kautta aikain eniten PGA Tourin voittoja saavuttaneena espanjalaisena. Hän päätyi AT&T Byron Nelson -turnauksessa tasatulokseen Brooks Koepkan kanssa, mutta oli vastustajaansa etevämpi ensimmäisellä jatkoreiällä.

Texasin Irvingissä pelattava kilpailu on ollut merkittävässä roolissa Garcian uralla. Hän pelasi 19-vuotiaana nuorukaisena samassa turnauksessa ensimmäisen kierroksen 62 lyönnillä vuonna 1999, ja sijoittui kolmanneksi. Viisi vuotta myöhemmin itse ByronNelson todisti nimikkokilpailussaan Garcian voittoa.

Ei ihme, että hän pyyhki silmäkulmiaan vietettyään pienen keskusteluhetken legendaarisen pelaajan lesken Peggy Nelsonin kanssa.

”Kiittelin häntä vain kaikesta, ja totesin, että oli hienoa tavata hänet jälleen”, yhdeksännen voittonsa Yhdysvaltain kiertueelle saavuttanut Garcia sanoi. ”Viikko on ollut hyvin tunteellinen, ja Peggy sai minut kyyneliin, vaikka olin päättänyt toisin.”

Garcia taisteli sunnuntaina tuloksen 68 neljästä bogista ja kahdesta takaysillä veteen menneestä pallosta huolimatta. Hän pelasi kaksi ryhmää johtopallon muodostaneiden JordanSpiethin ja Koepkan edellä. Jälkimmäinen teki bogin sekä 14. että 15. reiällä ja missasi viimeisellä kohtalaisen birdiemahdollisuuden.

Nousu Seven rinnalle voittojen määrässä merkitsee minulle todella paljon – täytyy sanoa, että pelinikin oli tänään hieman samankaltaista kuin hänellä. – Sergio Garcia

”Avaukset eivät sujuneet hyvin loppua lukuun ottamatta, ja oli siellä pari hyvää rautalyöntiäkin. Mutta chippasin ja puttasin loistavasti. Jotkut hänen (Seven) voitoistaan olivat juuri tällaisia, ja olen siitä hyvin ylpeä.”

Garciasta tuli Byron Nelsonin kisan ensimmäinen tuplavoittaja sitten vuoden 1983, jolloin turnaus siirtyi TPC Four Seasons Resortiin.

Kolmanneksi sijoittunut Matt Kuchar (-14) jäi lyönnin päähän uusinnasta.

Kaksi lyöntiä Koepkaa perässä ennen finaalikierrosta ollut Spieth (-10) teki kaksi bogia viiden ensimmäisen reiän jaksossa, ja pelasi vaatimattoman 74 lyönnin tuloksen. Maailmanlistan kakkonen joutui tyytymään 18. sijaan, joten 16-vuotiaana koululaisena saavuttama 16. tila kaudelta 2010 on edelleen hänen paras tilastonoteerauksensa Irvingin kisassa.

”En saanut peliä toimimaan. Harmittaa, sillä minulle avautui mahdollisuus menestykseen kotikaupungin turnauksessa”, Spieth sanoi.

Monet Garcian, 36, voitoista ovat olleet varsin tiukkoja, sillä kyseessä oli hänen viides ykköstilansa PGA Tourin kilpailun uusinnassa. Mutta kirsikka puuttuu vielä kakun päältä. Garcia on eniten urallaan tienannut (yli 41 miljoonaa dollaria) pelaaja Yhdysvaltain kiertueella, jolla ei ole yhtään major-titteliä.