Baddeley pitkästä aikaa voittoon PGA Tourilla

Maailman lupaavimpiin pelaajiin viime vuosikymmenellä kuulunut Aaron Baddeley osoitti viikonvaihteessa, etteivät taidot ole kadonneet minnekään.

Neljännellä jatkoreiällä seitsemänmetrisen birdieputin upottanut Aaron Baddeley otti kaiken ilon irti ensimmäisestä voitostaan PGA Tourilla yli viiteen vuoteen.

Sunnuntaina päättyneen Barbasol Championshipin uusinnassa  Si Woo Kimin päihittänyt Baddeley heitti ratkaisevan putin jälkeen mailansa ilmaan ja alkoi tanssia RTJ Trailin Grand National -kentän 18. viheriöllä.

”Näitte varmasti reaktiostani, miten paljon tämä voitto merkitsi minulle”, Baddeley sanoi lehdistölle.

Hän varmisti ykköstilallaan kahden vuoden automaattisen pelioikeuden PGA Tourille sekä paikan kauden viimeiseen major-turnaukseen PGA Championshipiin.

Edellisen voittonsa vuoden 2011 Northern Trust Openissa saavuttanut Baddeley kertoi jo miettineensä, mahtaako hän saada enää koskaan tilaisuutta pitää voittopuhetta Yhdysvaltain kiertueella. Samalla australialainen totesi, että viime kausi oli kaikkien aikojen heikoin hänen urallaan.

Neljännen turnauksensa PGA Tourilla voittanut Baddeley saavutti kaudella 2014–2015 vain yhden top 10 -sijoituksen.

Baddeleyn kanssa neljän kierroksen jälkeen tulokseen 266 (-18) päätynyt Kim johti kisaa ennen viimeistä reikää, mutta sortui bogiin 18:lla.

”Se oli jännittävä turnaus. Aloitin hieman nihkeästi, mutta kolmas ja neljäs kierros olivat vahvoja. Uusinta oli itselleni hieno kokemus PGA Tourilla”, korealainen sanoi.

Ensimmäisen ammattilaisturnauksensa pelannut Michael Johnson (-17) sai lopussa hyvän tilaisuuden venyä playoffiin. Auburnin yliopistojoukkueen entinen pelaaja ei kuitenkaan pystynyt hyödyntään 18. reiällä auennutta birdiepaikkaa.

Richard H. Lee, Michael Thompson, Andres Gonzales ja Jhonattan Vegas (-15) jakoivat neljännen sijan.