12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

[5][10]

Oliver Lindell edellä Rory McIlroyn kehityskaarta European Tourilla

Syyskuun lopulla 18 vuotta täyttävän teinitähden 26. sija ensimmäisessä pääkiertueen kisassa on parempi, kuin mihin Rory McIlroy ylsi samanikäisenä seitsemällä yrittämällä.

Oliver Lindell raivasi tiensä Made in Denmark-kilpailuun menestyksillään Ecco Tourilla. Viikonlopun kierroksille selviäminen oli hiuskarvan varassa, kahtena viimeisenä päivänä Virvik Golfin suurlähettiläs osoitti kypsyytensä ja kylmäpäisyytensä nousemalla lähes 40 sijaa.

Tilille kolahtaa 16 290 euroa, sekä maailmanlistan pisteitä, jotka nostavat hänet sijalle 403. Lindell on alle 18-vuotiaista tällä mittarilla selkeä ykkönen maailmassa.

Vertailu muihin Tourin nykyisiin tähtiin on paikallaan.

<a href=Rory McIlroyn ensimmäisestä pääkiertueen kisasta on aikaa jo yli 11 vuotta. Kuva: Getty Images" width="630" height="486" />

Rory McIlroy pelasi ensimmäiset kolme kisaansa ET:lla 16-vuotiaana villeillä korteilla Peli ei vielä kantanut, kuusi kierrosta menivät yhteensä 37 yli parin, tuloslistalla pohjois-irlantilainen oli viimeisten joukossa.

Yhteensä seitsemässä alle 18-vuotiaana pelaamassaan kisassa McIlroy selvisi jatkoon vain kerran, Dubaissa hän oli 52.

Sergio Garcia teki vahvan sisääntulon ET:lle talvella 1996. Hän oli Espanjassa pidetyssä kisassa 66. Ikää oli 16 vuotta ja kaksi kuukautta. Espanjalainen pelasi alaikäisenä kahdeksan kertaa pääkiertueella, paras sijoitus oli 47.

Matteo Manasseron kantti kesti sunnuntaina kovassa paikassa.  &copy Getty Images

Matteo Manassero voitti toisen kerran ET:lla kaksi päivää ennen 18-vuotisjuhliaan. Kuva getty images.

Aivan omassa luokassaan lapsitähdistä on Italian Matteo Manassero, joka voitti kahdesti ET:lla ennen täysi-ikäiseksi varttumistaan. Hän pelasi 29 kertaa pääkiertueella, sijoittuen viidesti kymmenen joukkoon ja ollen 13. Openissa 2009, vain 16-vuotiaana.

Rahaa Manassero ansaitsi reilut 770 000 euroa, vaikka neljä ensimmäistä kisa hän kiersi amatöörinä.

Manassero oli ensimmäisessä ET:n kisassaan ( Italian Open) 16-vuotiaana 25.

Kaikkien aikojen nuorin jatkoon pääsijä ET:lla on vuoden 2013 Mastersissa pelannut Kiinan Guan Tiang-Lang, joka oli tuolloin 14-vuotias.

<a href=Henrik Stenson pääsi jatkoon ET:lla vasta 23-vuotiaana. Justin Rose (kesk.) sijoittui Open Championshipissa neljänneksi kaksi viikkoa ennen 18-vuotissynttäreitään. Kuva: Getty Images" width="630" height="391" />

Henrik Stenson ( vas.) pääsi jatkoon ET:lla vasta 23-vuotiaana. Justin Rose (kesk.) sijoittui Open Championshipissa neljänneksi kaksi viikkoa ennen 18-vuotissynttäreitään. Kuva: Getty Images

Open Championshipin sankari Henrik Stenson eteni kohden huippua hitaammin. Hän pelasi ensimmäisen pääkiertueen kisansa 21-vuotiaana. Vasta kahta vuotta myöhemmin, täytettyään 23 vuotta Stenson pääsi jatkoon samassa Ruotsin osakilpailussa ollen 30.

Amateur Championship avasi Iloselle portit isoihin kisoihin

Muista suomalaisista nuorimpana on ET:lla pelannut Mikko Ilonen. Voitettuaan Amateur Championshipin vuonna 2000, hän sai kutsun Scottish Openiin ja luonnollisesti tätä seuraavalla viikolla Open Championshipiin. Scottish Openin aikaan Ilonen oli 20 vuoden ja seitsemän kuukauden ikäinen.

Lahtelainen pääsi pelaamaan kaikki neljä kierrosta toukokuussa 2001 kuudennessa ET:n kisassaan Saksassa.

<a href=Mikko Ilonen ja Gar Player kohtasivat Rion olympialaisissa punttisalilla." width="480" height="640" />

Mikko Ilonen ja Gar Player kohtasivat Rion olympialaisissa punttisalilla.

Roope Kakko kirjautti ET:n kisan plakkariinsa elokuussa 2004, jolloin ikää oli 22 vuotta ja kuusi kuukautta. Sijaluku ET:n ja CT:n yhteiskisassa oli komeasti 29.

Mikko Korhosta voidaan kutsua ET:n osalta ”latebloomeriksi”. Korhosen 27-vuotissynttäreihin oli aikaa vain kuukausi hänen osallistuessaan Ranskassa ET:n ja CT:n yhteiskisaan. Korhonen pelasi itsensä jatkoon ja oli 46.

Oliver Lindell on seuraavan kerran tulessa jo keskiviikkona Ahvenanmaalla käynnistyvässsä Finnish Openissa.