[13][26]

[13][26]

Mikko Korhosella vahva loppuveto Saksassa

Kahdella bogilla kierroksensa käynnistänyt Mikko Korhonen (-9) nousi sijalle 28 Porsche European Openissa. Roope Kakko oli 57:s. Kisan voitto ratkesi uusinnassa.

Porsche European Open jäi sateisen ja sumuisen viikon johdosta kolmen kierroksen mittaiseksi. Tiistaina ja keskiviikkona pelaajat tutustuivat umpimärkään Bad Griesbachin kenttään vain kävellen ja putteja harjoitellen, ja lopulta sumu johti siihen, että lauantaina aamulla suurella osalla pelaajista käynnistyi vasta toinen kierros.

Alexander Levy hymyili lopulta leveimmin Bad Griesbachissa.Getty Images)

Alexander Levy hymyili lopulta leveimmin Bad Griesbachissa. Kuva: Getty Images

Kilpailun viimeiselle kierrokselle viiden lyönnin johdossa lähtenyt Ranskan Alexander Levy oli murhannut kentän tekemällä kahdella ensimmäisellä kierroksella tulokset 62 ja 63 (-17).

Sunnuntaina herätys voittotaistoon tuli nopeasti, kun viiden ensimmäisen reiän aikana Levy teki kolme bogia. Hän joutui lopulta viiden bogeyn myötä uusintaan Ross Fisherin kanssa, jonka selvitti edukseen toisen uusintareiän birdien myötä. Ykköstila oli Levylle uran kolmas.

Mikko Korhonen (70-66-68) teki toisen kierroksen päätteeksi kolme birkkua, jotka varmistivat paikan kolmannelle ja samalla viimeiselle kierrokselle.

Sunnuntai käynnistyi kuitenkin vaikeamman kaavan mukaan, kun Korhonen teki kahdella ensimmäisellä (10 ja 11) reiällään bogit, mutta heräsi tämän jälkeen uudelleen mukaan peliin.

”Aloitus oli hyvin takkuinen. Mietin jo, että menivätkö kaikki paukut toisen kierroksen loppurutistukseen. Osuma palloon parani kierroksen edetessä, toinen puolisko oli oikein hyvää peliä. Viimeisellä laitoin kuitenkin metristä birkkuputin ohi. Se jäi harmittamaan”, noin 30 sijaa bogiensa jälkeen viidellä birdiellä tuloslistalla noussut Korhonen tuumi.

Hän ansaitsi kolmen kierroksen peleistään vajaat 17 000 euroa, joka nostaa kausiansiot päälle 216 000 euron. Samalla sijoitus (ennen kisaa 117.) Race to Dubai -listalla paranee. Kauden päätteeksi 110 pelaajaa uusii pelioikeuden kiertueelle.

Roope Kakon nousuhaaveet tyrehtyivät epätasaisuuteen. Ensimmäisellä reiällä (par 5) korttiin napsahti bogi, joita tuli päivän aikana peräti kuusi. Birkkuja ja pareja oli niitäkin kuusi, joten tulos oli sama kuin kentän par (71). Yhteistulos viisi alle parin jätti Kakon sijalle 57, joka tuottaa 5 700 euroa.

ET:n seuraava kisa käydään Ryder Cupin jälkeisenä viikonloppuna Skotlannissa. Dunhill Links Championshipiin (4,5 milj. euroa) osallistuu Kakon ja Korhosen lisäksi myös Mikko Ilonen.