[11][17]

[11][17]
LPGA Tour

Ko saavutti kauden neljännen pääkiertuevoiton

Lydia Ko hyydytti Morgan Presselin jo finaalikierroksen alussa Pinnacle Country Clubilla pelatussa turnauksessa.

Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko ylsi sunnuntaina Arkansasissa päättyneessä LPGA-kilpailussa selvään voittoon ennen Candie Kungia ja Morgan Presseliä. Eroa jäi uusiseelantilaisen hyväksi kolme lyöntiä.

Tulos 196 (-17) merkitsi myös NW Arkansas Championshipin uutta turnausennätystä. Voitto oli 19-vuotiaalle Kolle jo 13. LPGA Tourilla, LET-kiertueelta hänen tilastoistaan löytyy viisi ykköstilaa. Kauden 2016 osalta ykköstila oli neljäs (LPGA 3, LET 1) pääkiertueilla.

Teinitähden ensimmäinen LPGA-voitto tuli 15-vuotiaana amatöörinä vuonna 2012. Ko on rikkonut sen jälkeen tasaiseen tahtiin erilaisia ennätyksiä naisten huippugolfissa. Tämän vuoden ANA Inspiration -turnauksessa hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin kaksi major-titteliä voittanut pelaaja.

”Olen saavuttanut laajaa menestystä huomattavasti nopeammin kuin olisin koskaan osannut unelmoida”, Ko sanoi. ”Tunnen itseni erittäin onnekkaaksi, ja nautin siitä täysillä.”

Pressel johti kisaa lauantaina, kunnes kolmannen kierroksen sisääntulon 28 lyönnillä selvittänyt Ko teki 18. reiällä eaglen ja nousi tasoihin. Kun Ko tykitti finaalikierroksen viiden ensimmäisen reiän jaksossa neljä birdieä, ei voittajasta ollut enää suurta epäselvyyttä.

”Tämä tuntuu turhauttavalta, odotukset olivat ehdottomasti korkealla”, Pressel sanoi. ”Pystyin roikkumaan yhdeksän reikää pelissä mukana, mutta sen jälkeen en saanut enää peliä toimimaan toivotulla tavalla.”

Eurooppalaisista Saksan Sandra Gal (-13) oli neljäs ja Italian Giulia Molinaro (-12) kahdeksas. Pohjoismaalaisista Ruotsin Caroline Hedwall (-4) oli 60:s.