[11][17]

[11][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Lakeside Golfin ylivoimaa seniorien joukkuekisoissa

LGV:n nelikko Jaakko Malinen, Hannu Ronkainen, Alpo Mäntykorpi ja Pekka Lindeman jätti toiseksi tullutta Golf Pirkkalaa kolme lyöntiä kierrosta kohden Messilässä pidetyissä SM-kisoissa.

Seniorien ( M55 ja N50) kotimainen kilpailukausi päättyi seurajoukkueiden SM-kisoihin.

Miesten kisoissa Messilässä oli mukana 22 joukkuetta, Salo Golfissa 14 seuraa oli lähettänyt  naisten tiiminsä  matkaan.

Lakeside Golf nousi Messilässä kärkeen nelinpelien ja best-ballien jälkeen perjantaina. Toisena päivänä pelattujen henkilökohtaisten lyöntipelikierrosten myötä vammalalaiset karkasivat ylivoimaiseen 15 lyönnin voittoon. Golf Pirkkala oli toinen, Helsingin Golfklubi kolmas.

Jaakko Malinen nousi toisella M55-kaudellaan kärkimiesten joukkoon ja voitti joukkuemestaruuden lisäksi tourin reikäpelikisan. Kuva Juha Taskinen.

LGV saavutti jo kauden henkilökohtaisissa kisoissa eniten pisteitä, joten mestaruus ei tullut yllätyksenä. Kahtena edellisvuonna seura oli hankkinut samassa sarjassa kultaa ja pronssia.

” Messilän kenttä oli sopivan vaikea ja haasteellinen, mutta kaikille sama. Kovat viheriöt korostivat täällä puttipelin merkitystä. Nyt voi olla tyytyväinen, että kävimme koko joukkueella pelaamassa kentällä harjoituskierroksen torstaina”, puntaroi Hannu Ronkainen kilpailun kulkua

Päivän parhaan henkilökohtaisen tuloksen 77 (+6) teki LGV:n Pekka Lindeman. Messilän muodokkaat ja kisapäiviksi todella koviksi katetut viheriöt ottivat yliotteen lähes kaikista pelaajista.

Messilä hoiti järjestelyt mainiosti

Messilän kuudes väylä  on lay-outiltaan, viheriön muotojen sekä maisemiensa osalta yksi maamme näyttävimmistä.

Messilän kuudes väylä on lay-outiltaan, viheriön muotojen sekä maisemiensa osalta yksi maamme näyttävimmistä.

Erityismaininnan ansaitsevat seniori-ikäisistä kootut vapaaehtoiset, jotka normaalien toimiensa lisäksi kävivät kisapäivien aamuina korjaamassa viheriöiltä edellisten kierrosten alastulojäljet.

Naisten kisassa Salossa tuloksiin laskettiin yksi best-ball sekä kolme henkilökohtaista tulosta. Pickala Golf Clubin Anna-Maria Lehtonen, Maitta Kotaniemi-Rauramo, Tina-Maria Lehto ja Margit Pasanen olivat omaa luokkaansa. Eroa Helsingin Gofklubiin kertyi 19 lyöntiä, Hyvinkään Golf oli kolmas.

Ari Vauhkonen ja Minna Kaarnalahti rankingin ykköset

Ari Vauhkosella on ikänsä puolesta mahdolisuus pelata kaudella 2017 50-vuotiaiden lisäksi myös pojat 60+ sarjassa. Kuva: Kai Kilappa

Miesten tourilla pelattiin kauden mittaan seitsemän kisaa. Ari ”Pappa” Vauhkonen voitti näistä neljä, ja oli kerran samalla tuloksella voittajan kanssa toinen. Kauden avauskisassa ( 18 reikää) Vauhkonen oli toinen, reikäpelimestaruuskisoissa hän jäi kolmanneksi. Peter Kaske oli toinen ja reikäpelimestari Jaakko Malinen kolmas.

Anna-Mari Lehtonen, Minna Kaarnlahti ja Virpi Haataja ovat N50-sarjan kärkipelaajia.

Naisten kiertueen valtiatar oli lähes yhtä ylivoimaisella tavalla Minna Kaarnalahti.

Seniorimiehet eivät osallistuneet EGA:n mestaruuskisoihin, ESGA:n vastaavissa kisoissa joukkue sijoittui pronssille.

ESGA:n mestaruuskilpailut pidetään vuonna 2018 Hämeenlinnassa Tawast Golfin ja Aulangon kentillä.

Kaudella 2017 Finnish Senior Tourin ikäraja putoaa miesten sarjassa EGA:n päätöksen johdosta 50 vuoteen.

Tämä johtaa siihen, että miehet pelaavat jatkossa M50- ja M60-kiertueita.

Suomen Golfseniorit järjestön jäsenmäärä  on ollut jo jatkuvassa kasvussa.

”Meitä on hieman vajaat 13 500. Kun miesten ikäraja putoaa, odotettavissa on tavanomaista nopeampaa kasvua kaudella 2017”, ennakoi tourin toiminnoista vastaava Heikki Hallaranta.