[11][17]

[11][17]
European Tour

McIlroy voittoon Irish Openissa – Korhonen 23:s

Rory McIlroy saavutti vuoden ensimmäisen ykköstilansa K Clubilla kotiyleisön riemuksi. Mikko Korhonen oli tyytyväinen turnauksen antiin, ja myös Roope Kakko kuittasi kauden suurimman palkintosekkinsä.

Rory McIlroy (-12) toteutti sunnuntaina ison haaveensa, saavuttamalla ensimmäisen turnausvoittonsa ammattilaisena Irlannin maaperällä. Kovimman vastuksen maailmanlistan kolmoselle tarjosi samassa ryhmässä pelannut Russell Knox, jonka lento katkesi päätöskierroksen 16. reiällä tulleeseen bogiin.

Pohjoisirlantilainen pääsi kaunistelemaan voittomarginaalinsa kolmeen lyöntiin, upotettuaan viimeisellä eagleputin aivan reiän vierestä. Sunnuntaina hyvin kirinyt Bradley Dredge jakoi Knoxin kanssa toisen sijan.

Kyseessä oli ensimmäinen irlantilaisen pelaajan Irish Openissa saavuttama voitto sitten vuoden 2009, jolloin vielä amatöörien kirjoissa ollut Shane Lowry nousi kisan ykköseksi.

Nelinkertainen major-voittaja starttasi neljännelle kierrokselle kolmen lyönnin johtoasemassa, mutta jo ulosmenossa McIlroyn etumatkan saavuttanut Knox laittoi pelin jännittäväksi. Hän siirtyi kisan kärkeen tehtyään peräkkäiset birdiet K Clubin kentän 14. ja 15. reiällä, mutta McIlroyn loppuvenytys oli skotlantilaiselle liikaa.

McIlroysta tuli ensimmäinen pelaaja Euroopan kiertueella, joka on pystynyt voittamaan isännöimänsä turnauksen. Hän lahjoittaa koko 666 660 euron palkintosummansa omaa nimeään kantavalle säätiölle.

ET:n karsinnoista kortin tälle kaudelle saanut Englannin Matthew Southgate (-8) ylsi neljänneksi, vain kymmenen kuukautta sen jälkeen, kun hänellä oli diagnosoitu kivessyöpä.

Päivän kovimman tuloksen pelannut Saksan Martin Kaymer (-6) jakoi viidettä sijaa maanmiehensä Maximilian Kiefferin ja britti Tyrrell Hattonin kanssa.

<a href=Mikko Korhonen rikkoo uratienesteissään pikapuoliin miljoonan euron rajan. Kuva: Getty Images" width="630" height="416" />

Finaalikierroksella tuloksen 72 pelannut Mikko Korhonen (-1) päätyi Irlannin avoimissa lopulta sijalle 23.

”Hyvä kisa – ihan vakaata menoa viikonloppuna. Paikkoja oli ehkä pari lyöntiä parempaankin, mutta ollaan tyytyväisiä, kun tavoite oli jatkopaikka”, Korhonen sanoi.

Kilpailu oli 35-vuotiaan nummelalaisen uralla melkoinen merkkipaalu, sillä se oli sadas startti Euroopan kiertueella. Jatkopaikkoja on kasassa 68, joten jatkoonpääsyprosentti on huomattavan korkea.

Korhonen nettosi kisasta palkintorahaa 39 800 euroa. Uran kokonaisansiot Euroopan kiertueella ovat nyt lähes 945 000 euroa. Kuluvalla kaudella startti oli 11:s ja jatkopaikka kahdeksas.

Sata kisaa sitten olin aika paljon huonompi pelaaja, kokemuksen kautta oppii. Ehkä ne turhat odotukset ja paineet, jotka itselleen asettaa, alkavat pikku hiljaa poistua ja pelaan tätä peliä vain itselleni. – Mikko Korhonen

Korhosen kanssa saman 287 lyönnin lopputuloksen pelasivat muun muassa turnauksen seitsemän vuoden takainen voittaja Lowry sekä kauden ensimmäisen major-tittelin Augustassa saavuttanut Danny Willett.

Roope Kakko paransi sunnuntaina kymmenellä lyönnillä edellispäivän tulostaan. 68 lyönnin kierros oli hänen parhaansa koko turnauksessa. Kauden suurimman sekkinsä, 22 000 euroa, kuitanneen espoolaisen sijoitus oli 43:s.

”Kolme hyvää kierrosta, yksi huono. Ei saa mököttää, tämä meni mentaalipuolen piikkiin. Eiväthän ne taidot mihinkään yössä häviä ja tulee seuraavana päivänä tavallista parempina takaisin. Pitää vaan jaksaa painaa ja uskoa omaan tekemiseen”, Kakko sanoi.

Kakko, Korhonen ja Irlannissa karsiutunut Mikko Ilonen ovat mukana ensi viikolla Englannin maineikkaalla Wentworth Clubilla pelattavassa ET:n lippulaivaturnauksessa BMW PGA Championshipissä. Korhoselle esiintyminen on ensimmäinen tässä palkintoarvoltaan viiden miljoonan turnauksessa.