[11][17]

[11][17]

Lee paras Shenzhenin turnauksessa

Nuori korealainen sinetöi 17. reiän eaglella ensimmäisen voittonsa Euroopan kiertueella. Mikko Ilonen oli parhaana suomalaisena 13:s. Mikko Korhonen otti 24:nnellä sijallaan kauden suurimman palkintopottinsa.

Alusta saakka Shenzhen Internationalin johdossa pysytellyt Soomin Lee (-16) vei lopulta voiton maanantaiaamulle venyneessä turnauksessa. Peliään 14. reiältä jatkanut korealainen teki birdien 16:lla ja voiton kannalta ratkaisevan eaglen toiseksi viimeisellä. 18. reiän bogista huolimatta eroa toisen sijan jakaneisiin Joost Luiteniin ja BrandonStoneen jäi kaksi lyöntiä.

Voitto oli 22-vuotiaalle nuorukaiselle ensimmäinen Euroopan kiertueella. Hän johti aiemmin tällä kaudella Malesian turnausta kolmelle lyönnillä ennen päätöskierrosta, mutta päästi voiton karkaamaan käsistään tehtyään kaksi tuplabogia kolmen viimeisen reiän jaksossa. Ensimmäisessä kilpailussaan ET:llä, Hongkongissa, hän ylsi top 3:een.

”Minulla oli iso tilaisuus Malesiassa, mutta en onnistunut, koska olin erittäin hermostunut. Nyt sitten onnistuin”, vasta kuusi kilpailua Euroopan kiertueella pelannut Lee sanoi.

”Olen hyvin onnellinen ja innoissani tästä voitosta. Tämä on todella hyvä asia urani kannalta.”

Turnaus oli neljän päivän aikana keskeytyksissä reilut yhdeksän tuntia sateen ja ukkosen vuoksi. Edes maanantaina ei vältytty keskeytykseltä, sillä peli pääsi jatkumaan sumun takia tunnin myöhässä, klo 7.30 paikallista aikaa.

Peli alkoi sujua heti Lee kannalta suotuisasti, sillä pahimmista uhkaajista Alexander Levy, Lee Slattery ja Stone epäonnistuivat birdieyrityksissään 13. ja 14. reiällä.

Shenzhenissä 412 353 euroa tienannut Lee noussee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla 75 ensimmäisen joukkoon. Hänen OWGR-sijoituksensa ennen viikonvaihteen turnausta oli 125:s.

Ruotsin Rikard Karlberg ja Tanskan Thorbjørn Olesen jakoivat parhaina pohjoismaalaisina kahdeksatta sijaa muun muassa kisan suurimman tähden Bubba Watsonin kanssa. Jo sunnuntaina puolella kisan valmiiksi saaneista suomalaisista vain Mikko Korhosen sijoitus muuttui, hän oli lopputuloksissa 24:s. Mikko Ilonen oli 13:s ja Roope Kakko 45:s.

Ilonen tienasi palkintorahaa reilut 38 000 euroa, Korhonen rapiat 24 000 ja Kakko 12 000 euroa.

Maanantailopetukset ovat hyvin harvinaisia Euroopan kiertueella; edellisen kerran vastaavaan ratkaisuun jouduttiin turvautumaan vuoden 2011 Singapore Openissa. Euroopan kiertue jatkuu tällä viikolla Kiinan Pekingissä, jossa pelataan Volvo China Open.