[10][12]

[10][12]
European Tour

Korhoselta upea nousu Kölnissä

Jatkokierrosten kovimman tuloksen pelannut Mikko Korhonen kiri Saksan ET-kisassa top 20:een. Myös Roope Kakko ja Mikko Ilonen ryhdistäytyivät sunnuntaina.

Mikko Korhonen syttyi BMW International Openin päätöspäivänä hurjaan peliesitykseen. Hän löi kisan neljännellä kierroksella tuloksen 65, joka oli myös viikonlopun kierrosten paras noteeraus.

Nummelalainen teki sunnuntaina seitsemän birdieä, eikä sortunut yhdelläkään reiällä paria huonompaan tulokseen.

Hän osui Gut Lärchenhof Golf Clubin kentän väylille saldolla 9/14. Viheriöosumia kertyi 14 ja putteja 26. Sunnuntain tilastot olivat lähes kauttaaltaan Korhosen parasta antia koko turnauksen osalta. Vain toisella kierroksella hänelle kirjattiin kaksi väyläosumaa enemmän.

Peräti 42 pykälää tulosluettelossa noussut Korhonen jakoi kisassa 16. sijaa, paikka kymmenen joukkoon jäi lopulta vain kahden lyönnin päähän.

”Hyvä veto loppuun. Ei siinä mitään ihmeellistä ollut, par-viitoset käytin hyvin hyväksi ja muutama putti meni sisään. Pelaaminen tuntui helpolta, ei tarvinnut arpoa tuulien tai mailavalintojen kanssa”, Korhonen sanoi.

Sunnuntaina Korhonen viimeisteli birdiet kaikilla neljällä kentän par-viitosella. Par-viitosilla vire oli erinomainen läpi koko kilpailun, sillä hän pelasi ne 11 alle parin (16 pelattua par 5 -reikää).

”Olosuhteet olivat hyvät ja kenttäkin oli imenyt hyvin veden.”

Korhonen ansaitsi kilpailusta palkintorahaa lähes 25 960 euroa ja nousi Euroopan kiertueen rahalistalla sadanneksi. Kilpailu oli hänelle 12. kuluvalla kaudella ja jatkopaikka yhdeksäs.

<a href=Mikko Ilonen piristyi finaalikierroksella. Kuva: Getty Images" width="211" height="300" />

Mikko Ilonen piristyi finaalikierroksella. Kuva: Getty Images

Myös Roope Kakko (-2) ja Mikko Ilonen (+6) pystyivät pelaamaan sunnuntaina kuutosella alkavan tuloksen. Kakko sijoittui lopputuloksissa 38:nneksi, kolmannella kierroksella pahasti epäonnistunut (82) Ilonen joutui tyytymään 69. sijaan.

”Hyvin sinnittelin ja oli hyviä väläyksiä joukossa. Sunnuntaina löin hyvin draiveja, se antaa uskoa tulevaan Pariisin kisaan, jossa draiveri on bägin tärkein maila”, Kakko sanoi.

Kakon kirjavahko päätöskierros sisälsi yhden eaglen, viisi birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplan. Ilosen saldo käsitti viiden birdien ohella kaksi bogia.

Kolmas kierros käynnistyi Iloselta mollivoittoisesti, eikä hän saanut kelkkaa käännettyä. 20 reiän jakso (kolmas kierros pelattiin sunnuntaina loppuun) sujui 11 yli parin, mutta viimeiset 16 reikää Ilonen pelasi kolme alle.

”Makselin kolmannella kierroksella isoa veroa fyysisesti huonosta olosta ja heikosta kelistä. Sunnuntaina oli taas virettä päällä, onnistuin vielä voittamaan caddien kanssa lyömäni viiden euron vedon tuloksesta”, Ilonen sanoi.

Veto motivoi yrittämään satasella tilanteessa, jossa muuten on hankalaa pitää keskittymistä kasassa. – Mikko Ilonen

BMW International Openin voitto meni Henrik Stensonille (-17). Maailmanlistan seiska jätti Darren Fichardtin ja Thorbjørn Olesenin kolmen lyönnin päähän. Kisaa pitkään johtanut Raphael Jacquelin (-11) oli neljäs, Sergio Garcia ja Kiradech Aphibarnrat (-10) sijoittuivat niin ikään top 5:een.

Kiertue jatkuu ensi viikolla Ranskan avoimella mestaruusturnauksella, jossa ovat mukana myös kaikki suomalaiset.

Päivitetty maanantaina kello 9.38: Mikko Korhosen sijoitus ET:n rahalistalla.