[11][17]

[11][17]

Korhonen venyi top 10:een Hollannin turnauksessa

Pirteä peliesitys tuli tärkeään paikkaan ajatellen ensi kauden pelioikeuden uusimista Euroopan kiertueella. Joost Luiten juhli voittoa kotiyleisönsä edessä.

Mikko Korhonen (-10) pelasi sunnuntaina KLM Openin päätöskierroksella tuloksen 67. Hienon esityksen myötä hän nousi jakamaan kilpailussa kymmenettä sijaa.

Sijoitus on Korhoselle kauden toiseksi paras; hän sijoittui helmikuussa pelatussa Perth International -turnauksessa yhdeksänneksi. Nummelalainen kuittasi Hollannin kisasta yli 30 510 euron tienestit, mikä merkitsee hänen kohdallaan kauden toiseksi suurinta palkintosekkiä.

Sijoitus kymmenen parhaan joukossa on Korhoselle kauden toinen ja uran yhdeksäs.

”Hyvin meni. Neljä suhteellisen vahvaa päivää. En varmistellut tänään. Liput olivat yllättävän helpoissa paikoissa ja välillä pystyi hyökkäämään”, Korhonen sanoi.

Kiva pelata hyvä kilpailu pitkästä aikaa. Oli nimenomaan hyvää pelaamista, vaikka esimerkiksi avauspeli oli hukassa koko viikon ajan. Tänään tuli pari hyvää par-pelastusta. Tästä on nyt hyvä jatkaa Italiaan. – Mikko Korhonen

Sunnuntaina Korhonen teki viisi birdieä ja yhden bogin. Birdieistä neljä ja ainoa bogi syntyivät kentän etuyhdeksiköllä. Takayhdeksikön hän pelasi yhden alle parin.

Mikko Ilonen ja Roope Kakko karsiutuivat kilpailusta kahden kierroksen jälkeen.

Korhonen nousi kiertueen rahalistalla sijalle 116, kun kauden jälkeen 110 parasta uusii pelioikeutensa kiertueelle.

Ensi viikolla hän on mukana Italian Openissa. Milanossa palkintorahaa on jaossa huomattavan paljon, yhteensä kolme miljoonaa euroa, kun kuluneella viikolla Hollannissa pelattiin 1,8 miljoonasta eurosta.

Kiertueella pelataan vielä seitsemän kilpailua ennen kolmen kisan mittaista finaalisarjaa. Käytännössä kisoja on kuitenkin kuusi, kun lokakuun alussa kilpaillaan samaan aikaan niin Fidzillä kuin Skotlannissakin.

Hollantilaisyleisö sai sen mitä halusi, kun Joost Luiten kiri komealla tavalla KLM Openin voittoon. Kuva: Getty Images

KLM Openin voittoa juhli kotiyleisön suureksi riemuksi Joost Luiten (-19). Ykköstila oli 30-vuotiaalle hollantilaiselle viides Euroopan kiertueella.

Kotiyleisön suuri suosikki Luiten iski finaalikierroksella mainion tuloksen 63, jolla hän nousi jakamaan The Dutch -kentän ennätystä. Runsaasti katsojia väylien varrelle houkutellut 30-vuotias pelaaja kunnostautui erityisesti rautalyönneissään ja pitkissä puteissa, ja sai pidettyä pahimman kilpakumppanin Bernd Wiesbergerin kolmen lyönnin päässä.

Luitenista tuli ensimmäinen hollantilainen, joka on pystynyt voittamaan kotimaansa avoimen mestaruusturnauksen kaksi kertaa (myös 2013) sitten vuoden 1972, jolloin kilpailu ilmestyi Euroopan kiertueen kalenteriin.

”Ensimmäinen voitto oli erityinen, mutta tämä on todella erityinen. Se, että hollantilaiset tukivat minua täällä koko viikon, ja että olen tässä nyt tämän pokaalin kanssa, tuntuu todella erityiseltä”, Luiten sanoi.

”Tämä oli yksi niistä päivistä, jolloin kaikki onnistui. Missasin yhden lyönnin 13:lla veteen, mutta sitä lukuun ottamatta en juuri tehnyt virheitä.”

Rion olympialaisissa mukana olleen Luitenin edellisestä voitosta oli ehtinyt vierähtää jo lähes kaksi vuotta. Meneillään oleva kausi on siitä huolimatta ollut hänen osaltaan varsin hyvä: tilastoista löytyy vuoden 2016 osalta kaksi kakkostilaa ja kuusi muuta top 10 -sijoitusta.

Voitto peittää kaikki kauden aiemmat pettymykset. Olin niin lähellä voittoa Espanjassa ja Kiinassa. Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu tämän jälkeen, mutta toivottavasti hyvä vire jatkuu. Katsotaan, mitä saan aikaan. – Joost Luiten

Tuore menestys pönkittää Luitenin pankkitiliä 300 000 eurolla. Hän noussee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla 60:n joukkoon, oltuaan ennen tämän viikon turnausta sijalla 73.

Byeong Hun An (-12) oli KLM Openissa kolmas. Alejandro Canizares, David Horsey, Ben Evans ja Scott Hend (-12) jakoivat neljättä sijaa.