[11][17]

[11][17]

Kakolla hyvä alku Saksassa

Roope Kakko osui lähestymisillään viheriöihin 13 kertaa kierroksensa aikana. Kuva: Getty Images

Roope Kakko teki torstaina tuloksen -3, jolla jakaa Saksan ET-kisassa sijaa 25. Myös Mikko Korhosen (-1) pelissä oli viitteitä lyönnin löytymisestä.

Roope Kakko avasi Saksassa pelattavan golfin Euroopan kiertueen Porsche European Masters -kilpailun tuloksella kolme alle parin (68). Hän teki kierroksellaan neljä birdietä ja yhden bogin.

”Oli hyvä kierros, varmaa peliä. Parempaankin olisi ollut mahkuja, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Kakko kertoi.

Kisan toinen suomalainen, Mikko Korhonen (-1/70) käytti avauskierrokseensa kaksi lyöntiä Kakkoa enemmän. Tasaisessa keskikastissa sijoitus on kuitenkin vastan jaettu 68:s. Paikka jatkokierroksille on kuitenkin edelleen otettavissa, etenkin kun pelissä oli piristymisen merkkejä.

”Löysin asennot ja löin tosi hyvin etuysillä, alkoi olla hyvää tekemistä. Sitten yksi huono lyönti ja kaikki katosi. Takaysi pelkkää taistelua”, Korhonen kertasi.

”Pari viime viikkoa on ollut aika heikkoa lyömistä ja luulin jo, että nyt aukesi. Jouduin vähän shokkiin, kun huonot lyönnit palasivat takaisin. Malliesimerkki siitä, kun tule hyvänolontunne ja luulee osaavansa, palautuu taas nopeasti maan pinnalle. Nöyrin mielin huomiselle”, hän suunnitteli.

Kilpailun alku siirtyi aamulla lähes kolmella ja puolella tunnilla, kun kentän yllä leijunut sankka sumu ei ottanut hälvetäkseen.

Myös kilpailua edeltävistä harjoituskierroksista jouduttiin luopumaan sateen kasteltua kentän liian pehmeäksi. Tavallista lyhyempi valmistautuminen ei heijastunut pelin tasoon, vaan kisan kärkipään tulokset painuivat pehmeällä kentällä hyvin mataliksi.

”Kenttä oli hyvä siihen nähden, miten märkä se oli. Ihan pelattava ja griinit oli hyvät”, Korhonen luonnehti.

Kisaa johtaa ensimmäisen päivän jälkeen Itävallan Bernd Wiesberger tuloksella -8.

Perjantaina Kakon lähtöaika on kello 13.50 Suomen aikaa ja Korhosen kello 14.30.