[6][5]

[6][5]

Kakko 44:s Kiinan avoimissa

Huonot jaksot söivät Roope Kakolta mahdollisuuden hyvään sijoitukseen Pekingin turnauksessa. Li Haotongista tuli kauden seitsemäs ensikertalaisvoittaja Euroopan kiertueella.

Roope Kakko (-8) sijoittui 44:nneksi Pekingissä sunnuntaina päättyneessä. Volvo China Openissa. Voiton vei 14 lyöntiä paremmalla tuloksella isäntämaan Li Haotong, joka käytännössä varmisti paikkansa myös Rion olympialaisiin toisena Kiinan edustajista.

Kakko aloitti kisan mahtavasti tuloksella 66, hän oli avauspäivän jälkeen kolmas. Toisella kierroksella askelmerkit sekosivat (74). Lauantain ja sunnuntain kierrokset tuottivat kahdesti tuloksen 70.

Päätöspäivänä Kakko oli jo kahdeksan reiän jälkeen neljä alle. Perjantain tavoin peliin tuli musta vaihe, hänen tehtyä neljän reiän jaksoon kolme bogia.

”Alkukauden pelini ovat olleet pitkälti samanlaisia. Tulee huonoja jaksoja, jotka vievät mahdollisuudet kärkeen nousulta”, Kakko analysoi.

Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen karsiutuivat lyönnillä jatkokierroksilta.

Palkintorahaa hän kuittaa Kiinasta 14 585 euroa. Kauden kokonaisansiot (72 337 euroa) nostavat Kakon niukasti niiden 110:n joukkoon, jotka saavat kauden jälkeen uusittua pelioikeutensa European Tourille.

Hän käynnistää kolmen kisan putkensa Irish Openista (19.–22.5). Tämän jälkeen vuorossa ovat BMW PGA Championship Lontoossa, sekä Tukholman Nordea Masters. Kakko osallistuu myös U.S. Openin karsintoihin Lontoossa 30. toukokuuta.

Onko Li Haotongista kehittymässä Kiinan ensimmäinen tähtipelaaja miesten huippugolfiin? Kuva: Getty Images

Kotiyleisön riemuksi Topwin Golf & Country Clubilla pelatun kilpailun voittanut Li ilahdutti nousujohteisilla otteillaan. 20-vuotias kiinalainen aloitti kisan tuloksella 69, ja paransi sen jälkeen tulostaan päivittäin 1-2 lyönnillä.

”Vuoden alku on ollut osaltani raskas”, viikko sitten Shenzhenissä karsiutunut Li sanoi. ”Vaikka olin tehnyt lujasti töitä, peli sujui huonosti – varsinkin viime viikolla. Täällä yritin ottaa vain rennosti, ja olen todella onnellinen, että sain tämän pokaalin haltuuni.”

Li on väläytellyt osaamistaan aikaisemminkin. Hän taisteli tiukasti voitosta vuoden takaisessa Shenzhen Internationalissa, mutta jäi uusinnassa kakkoseksi. Vuoden 2015 Kiinan avoimissa Li oli kuudes.

Palkintorahaa nuorukainen ansaitsi neljän päivän urakastaan 450 176 euroa.

Hän noussee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla 130:n joukkoon. Lin OWGR-sijoitus ennen viikonvaihteen turnausta oli 237:s.

Voitto oli kiinalaisille toinen perättäinen China Openissa. Viimevuotisen kisan ykkönen oli Wu Ashun, joka sai tällä kertaa tyytyä 60. sijaan.

Felipe Aguilar putosi voittotaistelusta lyötyään tiilyöntinsä veteen 16. reiällä. Eroa Lihin jäi kolme lyöntiä. Richard Bland, Lucas Bjerregaard ja Marcel Siem (-18) jakoivat kolmannen sijan.

Pohjoismaalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat Bjerregaardin ohella myös ruotsalaiset Peter Hanson ja Alexander Norén.

Nuutinen seitsemäs Swiss Ladies Openissa

Sanna Nuutinen kiri seitsemännelle sijalle Gams-Werdenberg Golf Clubilla pelatussa LETAS-turnauksessa.

Kahden kierroksen jälkeen 15. ollut helsinkiläinen oli lauantaina yksi harvoista kuutosella alkavan tuloksen (69) pelanneista kilpailijoista. Se siivitti lopulta hänet upeasti kymmenen joukkoon.

Linda Henriksson (-1) oli 21:s, muut suomalaiset jäivät karsintarajan väärälle puolelle.

Kauden ensimmäisen Ladies Access Series -kiertueen kilpailun voitti Carolina Gonzalez Garcia (-8). Itävallan Christine Wolf ja Norjan Tonje Daffinrud jäivät espanjalaisesta lyönnin päähän.

Kiertueen seuraava turnaus käynnistyy 1,5 viikon kuluttua Espanjan Lugossa.