[11][17]

[11][17]

Ilonen sivusi kauden parastaan – Ruotsille 105:s voitto ET:llä

Mikko Ilonen otti British Mastersissa jo kauden kymmenennen top 20 -sijoituksensa ET:llä. Alex Noren saavutti kauden kolmannen voittonsa.

Alex Norenille ei löytynyt pysäyttäjää British Mastersissa. Bernd Wiesberger nousi jo Norenin rinnalle, kun pelaamatta oli neljä reikää, mutta Noren kuittasi itävaltalaisen haasteen välittömästi birdiellä 15. reiällä (par 5) lyötyään ensi avauksena raffiin ja epäonnistuttuaan myös toisessa lyönnissään. Lopulta voittomarginaali oli kaksi lyöntiä Norenin kruunattua kilpailunsa komealla birdiellä päätösväylällä.

Ruotsalaisille voitto oli jo 105:s Euroopan kiertueella. Norenille ykkössija oli kauden kolmas ja uran seitsemäs. Voiton myötä Noren tulee nousemaan maailmanlistalla 20 parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa urallaan. Wiesberger oli kilpailussa toinen ja Lee Westwood kolmas.

<a href=Alex Noren nousi takaisin kilpailun johtoon reiällä 15, eikä enää päästänyt takaa-ajajia rinnalleen. Kuva: Getty Images." width="630" height="420" />

Mikko Ilonen pelasi sunnuntaina hyvän kierroksen (-3/ 68), mutta ei aivan pystynyt nousemaan kisan kärkikymmenikköön.

Vaikka Ilonen ei ole kuluvalla kaudella kirjauttanut yhtään top 10 -sijoitusta, on kausi ollut tasaisen vahva: top 20 -sijoja lahtelaisella on vyöllään jo kymmenen. Ilonen on kuluvalla kaudella ollut 12. myös Malesian ja Sveitsin kilpailuissa.

”Hyvä viikko tämä oli, ei livahtanut yhtään kierrosta yli parin. Pieniä hasseja tuli jokaisena päivänä, jotka kortissa näkyvät bogeina. Sunnuntaina selvitin hienosti ysillä ja 14:lla merkittävät parit, samoin viimeisen väylän chippi oli makoisa”, Ilonen kommentoi.

Ilonen ansaitsi kilpailusta palkintorahaa reilut 50 000 euroa ja tulee todennäköisesti nousemaan kiertueen rahalistalla niiden 60 parhaan joukkoon, jotka pääsevät mukaan kiertueen päättävään Dubain finaalikilpailuun.

Lopullinen sijoitus rahalistalla selviää Portugal Mastersin ja Kiinan WGC-kisan jälkeen. Jälkimmäiseen Ilonen ei ole pääsemässä mukaan, eikä nimeä löydy myöskään Portugalin kisan osallistujalistalta.

Kakolle ja Korhoselle jäi työmaata Portugaliin

Roope Kakko (-5) ei pystynyt sunnuntaina kohentelemaan asemiaan tuloslistalla, vaan päätyi lopulta sijalle 41. Kakko päätti kilpailunsa parin kierroksella (71) tehtyään päätöspäivänä 16 parin lisäksi yhden birdien ja yhden bogin.

”Par-viitosilla olisin voinut olla terävämpi. Muuten kokonaisuus oli hyvä, etenkin lähipelin osalta, joka ollut käsijarruna tulosten tekemiselle”, Kakko sanoi.

Kakko saa suorituksestaan vaivanpalkkaa vajaat 20 000 euroa. Lähtökohdat viikon päästä pelattavaan Portugal Mastersiin ovat Kakon kohdalla siis varsin armottomat: kiertueen pelioikeuden uusiminen vaatii todennäköisesti palkintopallisijoitusta.

”Tästä pitää ottaa torstaina käynnistyvään Portugalin kisaan ottaa mukaan itseluottamusta. Tavoite on nousta Algarvessa kauden parhaaseen
suoritukseen”, Kakko suunnitteli.

Mikko Korhosen (par) päätti kilpailunsa sunnuntaina kierrostuloksella yksi alle parin. Niin ikään pelioikeutensa puolesta kauden loppumetreillä taistelevan nummelalaisen sijoitus oli lopulta 60:s.

Hän ansaitsi kilpailusta noin 8600 euroa. Tulos tarkoittaa sitä, että panokset Korhosen kauden päättävää Portugalin kilpailua ajatellen ovat kovat: pelioikeuden uusiminen edellyttää todennäköisesti sijoitusta kisan 15 parhaan joukkoon.

Suoraan Portugaliin mennään. Ei kai siinä, viimeistä viedään ja katellaan, kuinka äijän käy!