[6][5]

[6][5]

Baddeleyllä fiilikset kohdallaan

Jämäkät otteet Pebble Beachillä nostavat Aaron Baddeleyn osakkeita tämän viikon turnauksessa. © Getty Images

Aaron Baddeley on mieltynyt Riviera Country Clubin kerhorakennukseen – eikä vähiten siksi, että hänen kuvansa on miesten pukuhuoneen seinällä. Kuva muistuttaa samalla Baddeleytä siitä, että hän voitti Pacific Palisades’ssa vuosi sitten pelatun Northern Trust Openin.

”Rivieran klubin historia on yksi mielijutuistani. Katselen niitä pukuhuoneen valokuvia joka vuosi uudelleen ja uudelleen”, Baddeley sanoi turnauksen lehdistötilaisuudessa. ”Vanhojen mestareiden, kuten Hoganin valokuvat ovat kiehtovia – innostun aina vanhoista otoksista.”

Lähipäivät näyttävät, minkälaisen lisälatauksen Baddeley tulee saamaan Rivieralla päästyään poseeraamaan lajin todellisten ikonien viereen. Vuoden 2011 helmikuussa australialaiselle kovimman vastuksen tarjosivat Fred Couples ja viimeistä kokonaista kautta PGA Tourilla pelaava Vijay Singh. Kisa ratkesi Baddeleyn eduksi viimeisen kolmen reiän aikana.

”Olen aina nauttinut pelaamisesta Freddien (Couples) kanssa. Ehkä siinä on yksi syy, miksi siitä tuli niin hyvä päivä”, Baddeley sanoi viitaten kisan finaalikierrokseen.

Kenties kaikkein tärkeintä menestyksessä oli kuitenkin se, että Northern Trust Open päätti Baddeleyn neljän vuoden kuivan kauden. Hänen edellinen voittonsa oli peräisin vuoden 2007 FBR Openista. Kolmen PGA Tourilla saavutetun voiton lisäksi 30-vuotias pelaaja on haalinut urallaan neljä ykköstilaa kotimaassaan. Vuosien 1999 ja 2000 Australian avointen voittajana hänestä oltiin aikoinaan tekemässä kovinta kilpakumppania Tiger Woodsille.

Adam

Adam Scottin kausi käynnistyy Kaliforniassa. &copy Getty Images

Baddeley sijoittui sunnuntaina päättyneessä Pebble Beachin turnauksessa neljänneksi, joten hyvä vire saattaa kantaa tulevana viikonloppuna pitkällekin. Baddeley on pelannut kaikkiaan yhdeksän turnausta Rivieralla, näistä yksikään ei ole päättynyt karsiutumiseen.

Jos Baddeley huseeraa kisan ratkaisuhetkillä kärjessä, lienevät kovimmat haastajat tällä kertaa muut kuin Couples ja Singh – Couplesin kohdalla sillä varauksella, että hän saa hurmion päälle Rivieran kentän suurena ystävänä.

Yksi vaihtoehto voisi olla kaksintaistelu Baddeley vastaan Adam Scott. Kautensa Pacific Palisades’sa avaava Baddeleyn maanmies pelasi viime vuonna parhaimman kautensa viiteen vuoteen. Northern Trust Openin voitto ja kakkostila 2000-luvun puolivälistä osoittavat, että pelaaminen Rivieralla on hänellekin mieluisaa.

Phil Mickelson sai voitollaan Pebble Beachillä itseluottamuksensa kohdalleen, joten ”Lefty” saattaa tätä taustaa vasten olla kova luu NTO:ssa. FedExCupin voittajaa Bill Haasia ja maailmanlistan ykköstä Luke Donaldia on myös vaikeata sivuuttaa suosikkeja miettiessä, vaikka jälkimmäinen lähtikin vuoden takaisessa kisassa laulukuoroon 36 reiän jälkeen.

Woods täydensi kilpailukalenteriaan

Tiger

Tiger Woods lisäsi Honda Classicin ohjelmaansa. &copy Getty Images

Tiger Woods ilmoitti tällä viikolla osallistumisestaan maaliskuun alussa pelattavaan Honda Classiciin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Woods tulee pelaamaan mainitun kilpailun ammattilaisena. Hän oli mukana vuoden 1993 Honda Classicissa (Weston Hills) 17-vuotiaana amatöörinä, mutta karsiutui jatkokierroksilta.

Honda Classicin kisa-areenana on toiminut vuodesta 2007 lähtien PGA National Champion Course. Se sijaitsee Floridan Palm Beachillä, joka ei ole kovin kaukana Woodsin Jupiter Islandin kodista.

PGA National rankattiin viime kaudella Yhdysvaltain kiertueen toiseksi vaativimmaksi kentäksi, Royal St. George’s Golf Clubin kentän (British Open) jälkeen.

Woodsin osallistuminen Honda Classiciin merkitsee sitä, että hän pelaa ensi keskiviikkona käynnistyvän reikäpelin MM-turnauksen myötä turnausgolfia kolmena peräkkäisenä viikkona. Maranan ja Palm Beachin kisojen jälkeen Tiger taistelee voitosta Doralissa pelattavassa Cadillac Championshipissä.

Woodsin kauden ensimmäinen turnaus USA:n maaperällä sujui kaksijakoisesti. Maailmanlistan 18:s oli 54 reiän jälkeen tiukasti mukana kärkikamppailussa, mutta jäi finaalikierroksella tyystin voittoon jyränneen Mickelsonin varjoon. Woods sijoittui Pebble Beachillä 15:nneksi.