Golfpiste.com yhteistyössä Golf Digest
Golfpiste.com yhteistyössä Golf Digest

Ladies European Tour

13.5.2012 18:42

Wikström toiseksi Turkissa

Ursula Wikströmin viikonvaihde huipentui kakkostilaan Belekin LET-turnauksessa. Minea Blomqvist-Kakko täydensi hyvää suomalaispanosta kuudennella sijallaan.

Ursula Wikström pelasi upeasti kakkoseksi Turkin avoimissa. Kuva: LET
2
Ursula Wikström pelasi upeasti kakkoseksi Turkin avoimissa. Kuva: LET
Vieläkään ei ollut Ursula Wikströmin voiton vuoro naisten Euroopan kiertueella. Uran neljäs kakkostila näki päivänvalon Turkin avoimessa mestaruusturnauksessa, joka oli lopulta Christel Boeljonin hallintaa.

Kisan päätöskierrokselle lähdettiin tilanteesta, jossa Boeljonilla oli kahden lyönnin kaula toista sijaa jakaneisiin Wikströmiin ja Minea Blomqvist-Kakkoon. Suomalaiset puolittivat hollantilaisen etumatkan, tämän tehtyä bogin ensimmäisellä reiällä. Boeljon kuitenkin osoitti ulosmenon kolmella birdiellään, ettei hän ole halukas siirtymään tontiltaan.

Tuloksen 74 pelanneen Wikströmin voittohaaveet kärsivät ratkaisevan kolauksen sisääntulon puolivälissä, jossa hän teki perättäiset bogin ja tuplabogin. Neljä lyöntiä sunnuntaina Wikströmistä jäänyt Blomqvist-Kakko menetti pelin voittotaistelusta jo ulosmenossa. Hän sijoittui kisassa jaetulle kuudennelle tilalle yhdessä Pernilla Lindbergin ja Holly Aitchisonin kanssa.

"Ajatus vähän katosi siinä neljäntoista teeboxissa kun Christelkin (Boeljon) löi oman avauksensa vasemmalle. Seuraavalla missasin sitten viheriön, jonka jälkeen duffasin vielä palloni bunkkeriin. Ja kaiken lisäksi vielä pahaan paikkaan. Siitä sitten vielä vähän säätöä, joten sitä tuplaakin voi näin jälkeenpäin pitää siinä ihan kelvollisena tuloksena. Lopussa mulla oli vielä muutamia birdie paikkoja, mutta en vaan onnistunut saamaan niistä palloa kupin pohjalle", Wikström sanoi.

"Tyytyväinen pitää kuitenkin olla. Kentällä oli mukavaa ja aurinkoisuus säilyi kaikki neljä kierrosta. Keväällä valmentajani Petteri Nykyn kanssa svingiini tekemät muutokset alkavat nyt kantaa hedelmää. Lyönti kestää nyt kasassa paremmin ja se tuo peliin sitä kaivattua tasaisuutta. Draivin kanssa on vielä vähän tekemistä, mutta hyvään suuntaan tässä ollaan menossa."

"Jostain syystä kisassa tulee välillä joku jumi päälle"

Päätöskierros Belekissä jätti Minea Blomqvist-Kakolle hieman hampaankoloon. Kuva: LET
Päätöskierros Belekissä jätti Minea Blomqvist-Kakolle hieman hampaankoloon. Kuva: LET
”Hienoa, että Unski (Ursula Wikström) piti pintansa. Oma pelini ei valitettavasti pysynyt päätöskierroksella kasassa”, Blomqvist-Kakko sanoi. ”Harkkarundilla ja rangella draiveri toimii moitteettomasti, mutta jostain syystä kisassa tulee välillä joku jumi päälle. Tänään löin etuysillä kaksi avausta metsään ja tsemppasin niistä bogit. Sen jälkeen jouduin välillä säätämään mailavalintojeni kanssa, mikä toi lisävaikeutta lähestymisiin.”

”Kisassa oli kuitenkin paljon hyvää. Kolme ehjää kierrosta antaa uskoa tekemiseen. Oli myös hyvä, että valmentajani Timo Rauhala oli mukana mailojen kantajana ja näki peliäni läheltä”, Blomqvist-Kakko tiivisti.

Wikström ansaitsi kakkossijastaan uransa tähän saakka toiseksi suurimman shekin, reilut 25 000 euroa. Samalla hän nousi kiertueen rahalistalla yhdeksänneksi.

"
Tämä oli itselleni vasta kauden neljäs kisa, joten ihan hyvään saumaan tämä tuli. Nyt on hieman helpompi hengittää ja valmistautua seuraaviin kisoihin. Edessä on nyt viikon breikki ennen seuraavaa, Saksassa pelattavaa kisaa. Vähän levätään, syödään äitienpäiväkakkua ja treenataan."

Wikström sijoittui LET-kiertueella ensimmäisen kerran kakkostilalle vuoden 2005 Ladies Finnish Mastersissa. Belekin ”hopea” oli hänelle kaikkiaan 15:s Top 10 -sijoitus kahdeksan vuoden sisällä. Potentiaalia voittoihin on riittävästi, mutta ensimmäisen saavuttaminen on tunnetusti vaikeaa.

Marko Kuivasaari

Kommentit

Kommentoi

Nimi (vaaditaan)
Sähköposti (vaaditaan, ei näy julkisesti)
Otsikko (vaaditaan)
Syötä alla oleva varmistusnumero kenttään
Päivitä varmistusnumero
 • Mikko Ilosella oli 2010 Pebble Beachin kentällä kolme lyöntiä liikaa. Samalla yhteistuloksella 152 karsiutui Rory McIlroy
 • Walter Hagen Cupin hienoa kiertopalkintoa esitellyt Rory McIlroy kuittasi viiden päivän urakastaan 1,57 miljoonan taalan voittoshekin. Kuva: Getty Images
 • Ian Woosnam oli rautaa Woodlandin kisan uusinnassa. Kuva: Getty Images
 • Gary Woodland haastaa Rory McIlroyn Cadillac Match Playn loppuottelussa. Kuva: Getty Images
 • Rory McIlroy voitti Paul Caseyn 22. reiällä, ja eteni neljän joukkoon. Kuva: Getty Images
 • Nelinpelissä on mahdollista kokea joukkuepelin hienoa tunnelmaa. Kuva: Getty Images
 • Juha Juvosen mielestä nelinpelin SM-turnaus voisi hyvinkin tehdä paluun SGL:n kilpailukalenteriin.
 • Sanna Nuutinen teki menestyksekkään vappureissun Espanjaan.
 • Rory McIlroy (selin) meni väkisin FedExCupin hallitsevan mestarin Billy Horschelin ohi. Kuva: Getty Images
 • Lee Westwood meni lopulta Mikko Ilosen lohkosta jatkoon. Kuva: Getty Images
 • Mikko Ilonen pöllytti Matt Everyä mennen tullen San Franciscon reikäpeliturnauksen kolmannessa ottelussaan. Kuva: Getty Images
 • Mikko Ilosella oli jo voiton avaimet käsissään, mutta lopulta ne ajautuivat Lee Westwoodin taskuun. Kuva: Getty Images
 • Michael Campbell sai tarpeekseen jyrkkään laskuun kääntyneestä ammattilaisurastaan. Kuva: Getty Images
 • Danny Willett taistelee sunnuntaina paikasta San Franciscon reikäpeliturnauksen finaaliin. Kuva: Getty Images
 • Mikko Ilosella on edellisistä viidestä reikäpeliottelustaan voitot. Heistä Graeme, McDowell, Victor Dubuisson ja Henrik Stenson olivat kurittamassa USA:n pelaajia Ryder Cupissa. Kuva Getty images
 • Jordan Spieth on saanut paljon suitsutusta käytöksestään kentän ulkopuolella.kuva: getty images
 • Lee Westwood on Mikko Ilosen vastustajana torstaina. Kuva: Getty Images.
 • Rory McIlroylle riitti yksi birdie ja 13 paría Dufnerin kukistamiseen. Loppuviikosta hän tarvitsee kierrosta kohden huomattavasti enemmän onnistumisia voittaakseen WGC-Cadillac Match Playn.Kuva getty images
 • Mikko Ilonen sai usein katsella karheikkoja kohden avaustensa jälkeen. Jordan Spieth pääsi lähes poikkeuksetta lyömäään lähestymisiään lähempää ja helpommista linjoissa. Kuva getty images.
 • Krista Bakker on mukana LETAS-turnauksen voittotaistelussa. Kuva: LET
 • Jason Dufner on avioeronsa myötä pudottanut painoa erittäin merkittävällä tavalla. Myös hiustyyli on muuttunut. Pelillisesti hän on kuopassa, World Rankingilla sijoitus 56., parhaimmillaan Dufner oli kuudes. KUVA:Getty Images
 • San Franciscossa on usein kosteaa ja sateista. Kykeneekö Rory McIlroy nousemaan sumusta ensimmäiseen reikäpelikisansa voittoon ammattilaisena. KUVA : getty Images
 • Rannevammasta kärsinyt Jason Day sai tehdä ylitöitä kukistaakseen Victor Dubuissonin. Kuva: Getty Images
 • Anne Hakula koulunsa edustusväreissä.

Otavamedia OY / Golfpiste
Maistraatinportti 1
00015 OTAVAMEDIA
Tel. +358 9 1566 8800
Fax. +358 9 1566 8801
Email:
6.5.2015 16:28:59 Palaute | Mediakortti | Yhteystiedot