Golfpiste.com yhteistyössä Golf Digest
Golfpiste.com yhteistyössä Golf Digest

Ladies European Tour

13.5.2012 18:42

Wikström toiseksi Turkissa

Ursula Wikströmin viikonvaihde huipentui kakkostilaan Belekin LET-turnauksessa. Minea Blomqvist-Kakko täydensi hyvää suomalaispanosta kuudennella sijallaan.

Ursula Wikström pelasi upeasti kakkoseksi Turkin avoimissa. Kuva: LET
2
Ursula Wikström pelasi upeasti kakkoseksi Turkin avoimissa. Kuva: LET
Vieläkään ei ollut Ursula Wikströmin voiton vuoro naisten Euroopan kiertueella. Uran neljäs kakkostila näki päivänvalon Turkin avoimessa mestaruusturnauksessa, joka oli lopulta Christel Boeljonin hallintaa.

Kisan päätöskierrokselle lähdettiin tilanteesta, jossa Boeljonilla oli kahden lyönnin kaula toista sijaa jakaneisiin Wikströmiin ja Minea Blomqvist-Kakkoon. Suomalaiset puolittivat hollantilaisen etumatkan, tämän tehtyä bogin ensimmäisellä reiällä. Boeljon kuitenkin osoitti ulosmenon kolmella birdiellään, ettei hän ole halukas siirtymään tontiltaan.

Tuloksen 74 pelanneen Wikströmin voittohaaveet kärsivät ratkaisevan kolauksen sisääntulon puolivälissä, jossa hän teki perättäiset bogin ja tuplabogin. Neljä lyöntiä sunnuntaina Wikströmistä jäänyt Blomqvist-Kakko menetti pelin voittotaistelusta jo ulosmenossa. Hän sijoittui kisassa jaetulle kuudennelle tilalle yhdessä Pernilla Lindbergin ja Holly Aitchisonin kanssa.

"Ajatus vähän katosi siinä neljäntoista teeboxissa kun Christelkin (Boeljon) löi oman avauksensa vasemmalle. Seuraavalla missasin sitten viheriön, jonka jälkeen duffasin vielä palloni bunkkeriin. Ja kaiken lisäksi vielä pahaan paikkaan. Siitä sitten vielä vähän säätöä, joten sitä tuplaakin voi näin jälkeenpäin pitää siinä ihan kelvollisena tuloksena. Lopussa mulla oli vielä muutamia birdie paikkoja, mutta en vaan onnistunut saamaan niistä palloa kupin pohjalle", Wikström sanoi.

"Tyytyväinen pitää kuitenkin olla. Kentällä oli mukavaa ja aurinkoisuus säilyi kaikki neljä kierrosta. Keväällä valmentajani Petteri Nykyn kanssa svingiini tekemät muutokset alkavat nyt kantaa hedelmää. Lyönti kestää nyt kasassa paremmin ja se tuo peliin sitä kaivattua tasaisuutta. Draivin kanssa on vielä vähän tekemistä, mutta hyvään suuntaan tässä ollaan menossa."

"Jostain syystä kisassa tulee välillä joku jumi päälle"

Päätöskierros Belekissä jätti Minea Blomqvist-Kakolle hieman hampaankoloon. Kuva: LET
Päätöskierros Belekissä jätti Minea Blomqvist-Kakolle hieman hampaankoloon. Kuva: LET
”Hienoa, että Unski (Ursula Wikström) piti pintansa. Oma pelini ei valitettavasti pysynyt päätöskierroksella kasassa”, Blomqvist-Kakko sanoi. ”Harkkarundilla ja rangella draiveri toimii moitteettomasti, mutta jostain syystä kisassa tulee välillä joku jumi päälle. Tänään löin etuysillä kaksi avausta metsään ja tsemppasin niistä bogit. Sen jälkeen jouduin välillä säätämään mailavalintojeni kanssa, mikä toi lisävaikeutta lähestymisiin.”

”Kisassa oli kuitenkin paljon hyvää. Kolme ehjää kierrosta antaa uskoa tekemiseen. Oli myös hyvä, että valmentajani Timo Rauhala oli mukana mailojen kantajana ja näki peliäni läheltä”, Blomqvist-Kakko tiivisti.

Wikström ansaitsi kakkossijastaan uransa tähän saakka toiseksi suurimman shekin, reilut 25 000 euroa. Samalla hän nousi kiertueen rahalistalla yhdeksänneksi.

"
Tämä oli itselleni vasta kauden neljäs kisa, joten ihan hyvään saumaan tämä tuli. Nyt on hieman helpompi hengittää ja valmistautua seuraaviin kisoihin. Edessä on nyt viikon breikki ennen seuraavaa, Saksassa pelattavaa kisaa. Vähän levätään, syödään äitienpäiväkakkua ja treenataan."

Wikström sijoittui LET-kiertueella ensimmäisen kerran kakkostilalle vuoden 2005 Ladies Finnish Mastersissa. Belekin ”hopea” oli hänelle kaikkiaan 15:s Top 10 -sijoitus kahdeksan vuoden sisällä. Potentiaalia voittoihin on riittävästi, mutta ensimmäisen saavuttaminen on tunnetusti vaikeaa.

Marko Kuivasaari

Kommentit

Kommentoi

Nimi (vaaditaan)
Sähköposti (vaaditaan, ei näy julkisesti)
Otsikko (vaaditaan)
Syötä alla oleva varmistusnumero kenttään
Päivitä varmistusnumero
 • Lexi Thompson ja Paula Creamer juhlivat Cristie Kerrin voittoa Tiburon Golf Clubin kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images
 • Viime vuonna vuoden tulokkaaksi valittu Lydia Ko voitti heti seuraavalla kaudella vuoden pelaaja -palkinnon LPGA Tourilla. Kuva: Getty Images
 • Kevin Kisner ei jättänyt tällä kertaa mitään sattuman varaan. Kuva: Getty Images
 • Peter Seniorilla riittää yhä ruutia nuorempiensa kiusaamiseen. Vasemmalla toista sijaa jakanut amatööri Bryson DeChambeau. Kuva: Getty Images
 • Rory McIlroy vei Euroopan kiertueen kuninkuuden kaudella 2015. Kuva: Getty Images
 • ET:n tuleva kausi käsittää 45 kilpailua 26 eri maassa. Kuva: Getty Images
 • Marcus Kinhultilla on mahdollisuus varmistaa kortti European Tourille kaikkien aikojen nuorimpana ruotsalaispelaajana. Kuva Getty Images.
 • Edoardo ( vas.) ja Francesco Molinari ( oik.) ovat golfissa maailman paras veljespari.Kuva Getty Images
 • Ross McGowan on hakenut viimeisen neljän vuoden ajan vauhtia Challenge Tourilta. Gant Openissa sijoitus oli 12. Kuva Getty Images
 • Tiger Woods ja Davis Love III poseerasivat ennen vuoden 2012 kisaa pokaalin kanssa joka matkasi lopulta Eurooppaan. Kuva Getty Images
 • Jim Furyk oli ainoana kapteeniviisikosta mukana vuoden 2014 Ryder Cupissa. Kuva: Getty Images
 • Tiger Woodsin nimeäminen apulaiskapteeniksi lisää huomattavasti mielenkiintoa Ryder Cupin ylle.Kuva Getty Images
 • Adam Scottin pelillinen haaste on paluu lyhyeen putteriin. Totuttelu ei esim. Presidents Cupissa sujunut erityisen hyvin. Kuva: Getty Images
 • Branden Grace on edelleen vahvasti kiinni taistelusta Race to Dubain voitosta. Kuva: Getty Images.
 • McIlroy lyö ja Willet arvioi. Kuva: Getty Images.
 • Jason Dufnerin nallekarhumainen olemus on kokenut muodonmuutoksen. Kuva: Getty Images
 • Rory McIlroy piiskaamassa avaustaan Earth Coursen 18. lyöntipaikalla. Kuva: Getty Images
 • Fredrik Jacobson on tehnyt kahden kierroksen aikana 11 birdietä ja vain yhden bogin. Kuva: Getty Images
 • Rory McIlroy osoitti hyvästä kierroksestaan huolimatta mieltään 18. reiän epäonnistuneelle birdieputille. Kuva: Getty Images
 • Graeme McDowell päivittelee kilpailun tuomarille unohdustaan Seaside Coursen ensimmäisellä väylällä lauantain kierroksella. Kuva: Getty Images
 • Danny Willett on suuren mahdollisuuden edessä. Kuva: Getty Images
 • Vuosi sitten Rory McIlroy oli jo ennen Dubain finaalia varmistanut Euroopan kiertueen kuninkuuden. Kuva: Getty Images
 • Henrik Stenson on vienyt Dubain finaalin nimiinsä kahtena viime vuonna. Kuva: Getty Images
 • Kalle Samooja saattaa jo tiistaina vahvistaa itselleen pelioikeuden Challenge Tourille, jollaista hänellä ei vielä ole uransa aikana ollut. Kuva Getty Images.
 • Helpottunut Kristoffer Broberg tuulettaa voittoa Lake Malaren -kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images
 • Kristoffer Broberg oli paras Kytäjällä vuonna 2012.

Otavamedia OY / Golfpiste
Maistraatinportti 1
00015 OTAVAMEDIA
Tel. +358 9 1566 8800
Fax. +358 9 1566 8801
Email:
25.11.2015 8:11:05 Palaute | Mediakortti | Yhteystiedot