Golfpiste.com yhteistyössä Golf Digest
Golfpiste.com yhteistyössä Golf Digest

PGA Tour

26.3.2012 01:29

Tiger voitti seitsemännen kerran Bay Hillin!

Tiger Woods palasi virallisen kilpailun voittajaksi tutussa ympäristössä. Voitto Arnold Palmer Invitationalissa oli jo seitsemäs. Graeme McDowell ei pystynyt antamaan tarpeeksi painetta Woodsille jääden lopulta toiseksi. Voitto oli Tigerin 72:s PGA Tourilla.

Tiger Woods voitti peräti seitsemännen Arnold Palmer Invitationalin - uusi ennakkosuosikki Mastersiin
2
Tiger Woods voitti peräti seitsemännen Arnold Palmer Invitationalin - uusi ennakkosuosikki Mastersiin

Arnold Palmer Invitationalin viimeinen päivä oli alusta asti Tiger Woodsin (-13) hallussa. Lyönnin johdosta liikkeelle lähtenyt Woods johti kisaa avausväylän jälkeen jo kolmella lyönnillä. Lopulliseksi voittomarginaaliksi kasvoi viisi lyöntiä.

"Tämä tuntuu uskomattoman hyvältä. Arnie oli laittanut meille erittäin haastavia lipunpaikkoja viimeiselle päivälle ja kenttä pelasi todella vaikeana. On uskomatonta voittaa näin upean yleisön edessä ja ystävien, jotka olivat saapuneet katsomaan Isleworthista", Tiger kertoi tuoreeltaan voiton jälkeen.

Tigerin edellisestä voitosta PGA Tourilla kerkesi kulua yli kaksi ja puoli vuotta. Edellinen voitto tuli 924 päivää sitten BMW Championshipista. Uran 72:s voitto tulee nostamaan Woodsin FedExCupissa seitsemännelle sijalle ja World Rankingissa lähelle kymmenettä sijaa.

Ratkaisu viimeisenä päivänä nähtiin jopa melko aikaisessa vaiheessa. Avausväylän jälkeen Tiger ei päästänyt lähintä uhkaajaansa Graeme McDowellia (-8) enää kahta lyöntiä lähemmäs. Esitys muistutti terävästi siitä, kuinka kylmä voittaja Tiger on päästessään etulyöntiasemaan.

Takasysin aikana McDowellilla oli useita paikkoja kaventaa eroa pienemmäksi, mutta kolmea lyöntiä lähemmäs Tiger ei päästänyt vastustajaansa.

Jo heti alkukierroksesta "kakkosryhmä" Ernie Els (-5) ja Ian Poulter (-6) pelasivat tehotonta golfia, josta ei ollut haastamaan Tigeria kisan voitosta. Els ja Poulter tekivät molemmat viimeisellä kierroksella vain kaksi birdietä.

Poulter sai päivän tuloksellaan 74 (+2) haltuunsa yksin kilpailun kolmannen sijan. Ernie Elsin iso päivä kääntyi jälleen tappioksi Big Easyn jäädessä jakamaan neljättä sijaa. Tämä tarkoitti, että Elsin on pakko voittaa ensi viikon Shell Houston Open, mikäli mieli halajaa US Mastersiin.

Valitse suosikkisi - nämä herrat ovat suurennuslasin alla US Mastersissa
Valitse suosikkisi - nämä herrat ovat suurennuslasin alla US Mastersissa

US Masters suosikkeja?

Golf kiinnostaa tällä hetkellä lajin seuraajia jopa normaalia enemmän. Ilmassa on ollut pitkään Tigerin odotettu comeback - nyt se tapahtui. Tiger sai vastustajansa näyttämään voittotaistelussa aseettomilta pelatessaan erittäin selkeää ja helpon tuntuista golfia johtoasemassa. Tärkeät putit upposivat jälleen sisään niin kuin niiden on totuttu menevän.

Woods pelasi kahdeksan päivää putkeen 18 reikää golfia. Viikko sitten sunnuntaina Tiger oli tarkastamassa Augustan kentän, maanantai-tiistai meni Tavistoc Cupissa, keskiviikko pro-amissa ja neljä kierrosta perään Bay Hillissa. Akillesjänne ja pää kestivät hyvin tämän golfmarathonin, jonka päätteeksi Tiger Woods on joidenkin mielestä jopa "parempi kuin koskaan".

Onko Tiger parempi kuin koskaan? Tilastoja tarkastelemalla voidaan helposti sanoa, että Bay Hillissa Tigerin pallon lyöminen oli ainakin aika lähellä tätä tosiasiaa. Avauksia mittaavissa tilastoissa Tiger oli kilpailun paras - asia jota ei nähty Tigerin "parhaina vuosina". Greeni osumissa Tiger oli toiseksi paras - hyvä merkki sekin. Vielä kun listaan lisätään erityisesti viimeisen päivän puttaaminen, niin ollaan aika kovakuntoisen Tigerin jäljillä.

Niin kauan kuin Tiger upottaa puttinsa alle kolmesta metristä, on vaikea kuvitella Tigerin häviävän. Bay Hillissa Tiger oli paras alle kymmenestä jalasta (noin 3 metriä). US Mastersin ykkössuosikin viittaa levitellään hyvin perustellusti Tigerin ja Rory McIlroyn harteille.

Tulee kuitenkin muistaa, että tämän hetkisessä golfissa Luke Donald on maailmanlistan ykkönen, Lee Westwood on esittänyt kovia otteita, Justin Rosea ei myöskään kannata laskea ulos. Ei käydä kaikkia läpi, mutta nämä kolme olivat vain jäävuoren huippu golfin nykyisistä supertähdistä.

Golfin kärki on tiivistynyt erittäin mehukkaaksi. Golfin seuraajan ongelmaksi tuntuu nykyään muodostuvan lähinnä oman suosikin valitseminen - hyviä kun alkaa olla jo niin monta, jotka taistelevat voitosta viikko toisensa jälkeen.

Oma veikkaukseni on, että pelaajat Tigerin ympärillä ovat nykyään niin hyviä, että Tigerin on mahdotonta saavuttaa samanlaista ylivoimaa kuin ennen. Ilman Tigeria muut pelaajat tuskin olisivat kuitenkaan näin hyviä kuin mitä tänä päivänä näemme.

Tiger Woods asetti aikanaan riman korkealle. Nyt muut pelaajat Tigerin ympärillä vähintään hipovat tätä kuuluisaa rimaa.

Nikke Tyry

Kommentit

Kommentoi

Nimi (vaaditaan)
Sähköposti (vaaditaan, ei näy julkisesti)
Otsikko (vaaditaan)
Syötä alla oleva varmistusnumero kenttään
Päivitä varmistusnumero
 • Lexi Thompson ja Paula Creamer juhlivat Cristie Kerrin voittoa Tiburon Golf Clubin kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images
 • Viime vuonna vuoden tulokkaaksi valittu Lydia Ko voitti heti seuraavalla kaudella vuoden pelaaja -palkinnon LPGA Tourilla. Kuva: Getty Images
 • Kevin Kisner ei jättänyt tällä kertaa mitään sattuman varaan. Kuva: Getty Images
 • Peter Seniorilla riittää yhä ruutia nuorempiensa kiusaamiseen. Vasemmalla toista sijaa jakanut amatööri Bryson DeChambeau. Kuva: Getty Images
 • Rory McIlroy vei Euroopan kiertueen kuninkuuden kaudella 2015. Kuva: Getty Images
 • ET:n tuleva kausi käsittää 45 kilpailua 26 eri maassa. Kuva: Getty Images
 • Marcus Kinhultilla on mahdollisuus varmistaa kortti European Tourille kaikkien aikojen nuorimpana ruotsalaispelaajana. Kuva Getty Images.
 • Edoardo ( vas.) ja Francesco Molinari ( oik.) ovat golfissa maailman paras veljespari.Kuva Getty Images
 • Ross McGowan on hakenut viimeisen neljän vuoden ajan vauhtia Challenge Tourilta. Gant Openissa sijoitus oli 12. Kuva Getty Images
 • Tiger Woods ja Davis Love III poseerasivat ennen vuoden 2012 kisaa pokaalin kanssa joka matkasi lopulta Eurooppaan. Kuva Getty Images
 • Jim Furyk oli ainoana kapteeniviisikosta mukana vuoden 2014 Ryder Cupissa. Kuva: Getty Images
 • Tiger Woodsin nimeäminen apulaiskapteeniksi lisää huomattavasti mielenkiintoa Ryder Cupin ylle.Kuva Getty Images
 • Adam Scottin pelillinen haaste on paluu lyhyeen putteriin. Totuttelu ei esim. Presidents Cupissa sujunut erityisen hyvin. Kuva: Getty Images
 • Branden Grace on edelleen vahvasti kiinni taistelusta Race to Dubain voitosta. Kuva: Getty Images.
 • McIlroy lyö ja Willet arvioi. Kuva: Getty Images.
 • Jason Dufnerin nallekarhumainen olemus on kokenut muodonmuutoksen. Kuva: Getty Images
 • Rory McIlroy piiskaamassa avaustaan Earth Coursen 18. lyöntipaikalla. Kuva: Getty Images
 • Fredrik Jacobson on tehnyt kahden kierroksen aikana 11 birdietä ja vain yhden bogin. Kuva: Getty Images
 • Rory McIlroy osoitti hyvästä kierroksestaan huolimatta mieltään 18. reiän epäonnistuneelle birdieputille. Kuva: Getty Images
 • Graeme McDowell päivittelee kilpailun tuomarille unohdustaan Seaside Coursen ensimmäisellä väylällä lauantain kierroksella. Kuva: Getty Images
 • Danny Willett on suuren mahdollisuuden edessä. Kuva: Getty Images
 • Vuosi sitten Rory McIlroy oli jo ennen Dubain finaalia varmistanut Euroopan kiertueen kuninkuuden. Kuva: Getty Images
 • Henrik Stenson on vienyt Dubain finaalin nimiinsä kahtena viime vuonna. Kuva: Getty Images
 • Kalle Samooja saattaa jo tiistaina vahvistaa itselleen pelioikeuden Challenge Tourille, jollaista hänellä ei vielä ole uransa aikana ollut. Kuva Getty Images.
 • Helpottunut Kristoffer Broberg tuulettaa voittoa Lake Malaren -kentän 18. viheriöllä. Kuva: Getty Images
 • Kristoffer Broberg oli paras Kytäjällä vuonna 2012.

Otavamedia OY / Golfpiste
Maistraatinportti 1
00015 OTAVAMEDIA
Tel. +358 9 1566 8800
Fax. +358 9 1566 8801
Email:
25.11.2015 8:09:18 Palaute | Mediakortti | Yhteystiedot