16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Peliryhmät kilpailussa

Etusivu Foorumit Säännöt Peliryhmät kilpailussa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • tm9

    Onko olemassa mitään sääntöä, mikä määrittelisi sen, miten kilpailussa peliryhmät tulee arpoa / määritellä? Voiko esim seuran kilpailutoimikunta tehdä peliryhmät kilpailuun haluamallaan tavalla? Jos kilpailutoimikuntaan kuuluva henkilö pelaa kilpailussa, voiko hän olla mukana tekemässä noita määrittelyjä millaiset ryhmät kilpailussa pelaa?

    Äkkiseltään sanoisin, että ei ole mitään sääntöä.

    Jos kisassa on tasoitusryhmittäin ”flighteja”, niin jokaiseen ryhmään voidaan sijoittaa yksi kustakin ryhmästä tasaisesti. Toinen vaihtoehto on tietysti, että flightit pelaavat keskenään. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa. Joillekin ”hyville” saattaa olla stressaavaa pelata 36sen kanssa, ja toisin päin. Toisaalta taas ryhmien nopeus saattaa näin olla tasaisempi.

    Onko nyt kyseessä yksilö- vai joukkuepeli? Yksilöpelissä en näe mitään estettä kilpailutoimikunnan jäsenelle ryhmien tekemisessä. Sillähän ei ole periaatteessa mitään merkitystä itse pelaamiseen. Mikäli kyseessä on esimerkiksi scramble jossa joukkueet muodostetaan vaikka tasoitusten perusteella mahdollisimman tasaisiksi, voisi tuossa olla hyvä jäävätä itsensä. Ettei tule sanomista, tosin sitä tullee kuitenkin. Mutta sitten voi käydä niin, että ryhmiä ei muodosta kukaan…

    KL

    Minulta kysyi taannoin yksi kentänhoitaja saako hän osallistua kilpailuun, johon hän itse laittaa reikien paikat. Kerroin hänelle, että itse toimikunnan jäsenenä antaisin luvan.

    Minulta kysyi taannoin yksi kentänhoitaja saako hän osallistua kilpailuun, johon hän itse laittaa reikien paikat. Kerroin hänelle, että itse toimikunnan jäsenenä antaisin luvan.

    Tämä on kanssa mielenkiintoinen juttu. Jokaisella kuitenkin on periaatteessa mahdollisuus käydä kentällä ennen kisaa katsomassa ne lipun paikat. Joten miksi noin ei voisi olla?

    KL

    Joku voisi tietenkin ryhtyä spekuloimaan, että kentänhoitajalla on ollut tilaisuus vieritellä palloja löytääkseen oikeat linjat, mutta kuka tahansa voi tehda saman pyytämällä jotakuta toista vierittelemään palloja ko. griineillä. Niin ja itsekin sen voi tehdä kisaa edeltävänä päivänä.

    P.S. Jos joku kokee asian oikeasti tärkeäksi, hän voi käydä edellisenä päivänä tutustumassa griineihin ja puttailla palloja niihin todennäköisimpiin reikien paikkoihin. Olen ymmärtänyt, että ihan huippuammattilaisilla on tapana tehdä niin…

    Samaa mieltä KL:n kanssa. Monet käyvät edellisenä päivänä ennen kilpailua suorittamassa harjoituskierroksen. Ottavat mukaansa parikymmentä palloa ja katsovat tullessaan greeneille 4-5 mahdollista lipun paikkaa ja vierittelevät sitten näitä palloja sillä aikaa, kun muut chippailee ja puttailee. Laittavat sitten tiedot ylös sillä aikaa , kun muut avaavat seuraavalla väylällä. Tämä on sangen yleistä ennakkotutustumista varsinkin seuraavan päivän scrampleen.

    Ilmeisesti 5 x plussa tarkoitti tuon vitsinä ? Joku scramble fanaatikko voi vaikka uskoa tuon…….

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Peliryhmät kilpailussa

Etusivu Foorumit Säännöt Peliryhmät kilpailussa