23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Pallopesurien sijoittelu kentillä

Etusivu Foorumit Yleistä Pallopesurien sijoittelu kentillä

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen miettinyt, että ehkäpä tästä aiheesta on kirjoiteltu/keskusteltu aiemmin tälläkin palstalla, mutta koska hakua ei ole, niin ei kaikkia yli 9000 aihetta viitsi selata, niin aloitan uuden keskustelun.
    Mielestäni oikeampi paikka pallopesureillke olisi greeniin läheisyydessä. Perusteluina esitän, että yleensä vasta greenillä palloon saa koskea muutoin kuin mailalla ja varsinkin greenillä on tärkeää, että pallo on puhdas puttia vrten. Miksei Suomen kentillä sijoiteta pallopesureita greenien lähelle? Useammallakin kentällä greenin ja seuraavan teepaikan etäisyys on niin pitkä, ettei pallon puhdistus/pesu onnistu ilman merkittävää siirtymää ja siten pelin hidastelua. Olisiko siis jokin kenttä niin rohkea, että sijoittaisi pallopesurinsa uudelleen greenien läheisyyteen?

    Ainut keskustelu pallopesureiden paikoista 9000 artikkelin joukossa on ketjussa jossa keskusteltiin miten kentät on suunniteltu takatiiltä (tai klubitiiltä pelattaviksi), eikä naisten tiitä ole välttämättä huomioitu.

    Esittämäsi ratkaisu on huono, se hidastaisi turhaan peliä.

    En ole törmännyt tilanteeseen, jossa pallossa olisi kiinni likaa joka ei sormella/housulla/takataskussa roikkuvalla pyyhkeellä/griinin ruohoon pyyhkimällä irtoa. Vihreä väri pallon pinnassa ei puttiin vaikuta. MOT.

    KL

    En ymmärtänyt miten viheriön ja seuraavan tiipaikan välinen etäisyys korreloisi pallon puhdistamiseen kuluvaan aikaan. Vai tarkoittiko kirjoittaja sitä, että välillä kipaistaisi seuraavan tiipaikan pesurilla putsaamassa pallo ennen ensimmäistä puttia???

    Pallopesuri olisi mielestäni hyvä sijoittaa väylätaulun viereen. Siinä voi palloaan pestessä samalla suunnitella pelitaktiikkaansa. Mistä tulikin mieleeni, että väylätaulujen määrä ja sijoittelu on monilla kentillä varsin kehno. Kajaanin Golf oli tässä suhteessa positiivinen poikkeus, sekä keltaisella että punaisella tiipaikalla oli oma taulunsa.

    Samaa mieltä Q8n kanssa pallon likaisuudesta ja sen vaikutuksesta. Itse asiassa chippiin voi pallon likaisuus vaikuttaa paljon enemmön kuin puttiin, viheriöllä likaisenkin pallon voi sentään kääntää siten, ettei juuri siinä osumapinnassa ole sitä multakokkaretta tai kasaa hiekkaa.

    Markkinoilla on muuten aika näppäriä pallonpuhdistusvärkkejä saatavilla, itsellänikin on muutama erilainen. Tosin viime vuodet olen käyttänyt vanhaa pikkulapsen sukkaa pallon puhdistamiseen. Se on aika kätevä ja tarvittaessa sen voi vaikkapa kostuttaa, jolloin lika lähtee vielä paremmin. Pallo vain sukan sisään ja muutama hieraisu ja se on siinä!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Pallopesurien sijoittelu kentillä

Etusivu Foorumit Yleistä Pallopesurien sijoittelu kentillä