26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kilpailu tasoituksella

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kilpailu tasoituksella

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Aikaisemmin (en löytänyt ketjua) on ollut puhetta tasoitushuijauksista ja tasoituksellisista kilpailuista. Mielestäni linkin kilpailu tasoituskategoriat on hyvä idea:

    ”Tasoituskategoriat:
    0.0-5.4 / 5.5-10.4 / 10.5-15.4 / 15.5-20.4 / 20.5-25.4+
    Pelaajat joiden HCP ylittää 25.4 osallistuvat kisoihin ja pelaavat tasoituksella 25.4 (Suurin sallittu HCP 36.0). Täältä löydät ryhmien tarkat rajat ja poikkeusmenettelyt.
    Tasoituksesta riippumatta miehet avaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta tiiltä.”
    Näin paljon tasoitusryhmiä on ehkä haastava useimpiin muihin kilpailuihin, mutta perusidea tuntuu hyvältä.

    Tämä on aika hyvä, tosin edelleen voi tulla ”outoja” tilanteita. WAGC finaalissa taannoin oman sarjani voitti joku joka pelasi -5 (vai oliko vielä paremmin) omaan tasoitukseensa nähden.

    Toinen vaihtoehtohan on, että pelataan tasoituksen mukaisissa ryhmissä mutta ilman tasoitusta. Se rankaisee tietysti taas joitakin.

    KL

    Eipä tuo ryhmiin jakaminen muuttaisi mitään huijareiden osalta, mutta rehellisten pelaajien kannalta ryhmäjako scratchinä olisi melko reilua.

    P.S. Eipä tuo -5 ole mitenkään kummallinen tulos. Itse pelasin pari viikkoa sitten -8 ja tuskin kovin pian pelaan moista kierrosta uudelleen. Korkeilla tasureilla tuommoisia tuloksia tulee usein, alhaisilla aika harvoin.

    Eipä tuo ryhmiin jakaminen muuttaisi mitään huijareiden osalta, mutta rehellisten pelaajien kannalta ryhmäjako scratchinä olisi melko reilua.

    Händärihuijarin toimintaa ei sinänsä (tälläkään) konstilla pystytä estämään. Ajatuksena on lähinnä, että ryhmäjaolla vaikutettaisiin huijarin motiiviin. Eli voittaminen ryhmässä B tai C (tasotukset yli x tai x+n) ei ole niin hohdokasta kuin voittaa ryhmässä A. Luonnollisesti palkinnot luokassa A ovat parhaat (tai kaikissa samat).
    Händärihuijauksen toteuttaminen kuitenkin vaatii työtä ja vaivannäköä (tasoituksen pitäminen huonona). Tällöin kannattaa vaikuttaa siitä saatavaan hyötyyn.

    Sinänsä ryhmien sisällä scratchina pelaaminen olisi minustakin reilua. Tätä perustelisin sillä, että tasotuslukun osaamista (tai potentiaalia) kuvaavan luvun tarkkuus on mielestäni huonompi kuin +-20%.

    Suomen Golfliitto suosii händärihuijareita. Näissä surullisen kuuluisissa Rio-golfkisoissa hyvin pärjänneet kuuluvat tähän ryhmään. Mutta niinhän se menee; Kisoissa pärjää kun on hyvä merkkari ja hcp on sopiva!

    KL

    Saalinki: händärihuijaus on helpointa Rio-tyyppisissä kisoissa, jotka eivät vaikuta tasoitukseen. Perushuijarit koluavat nimenomaisesti tällaisia kisoja. Niiden ulkopuolella pelataan muutama huono tasoituskierros, jotta saadaan aktiivinen tasoitus ja ns. katu-uskottavuutta.

    Paskasakkia.

    Tämä toinen Rion voittaja pelaa nykyään kuulemma tuntemattomana ja tasoituksella 14,8

    Vaalaksen ”Antin Scratchit”-tyylisten kisojen toivoisi yleistyvän. Jako tasoitusryhmäkampaa tiuhemmalla harjalla ja pelit ilman tasureita.

    Palkinnot paremmuusjärjestykseen sarjoittain, jotta ne, jotka oikeasti osaavat toisia paremmin pelaamisen voittavat ”enemmän”. On todella motivoivaa pelata ”kilpailussa” paras scr, mutta hävitä kuusi lyöntiä ”voittajalle”, jolla on satumainen päivä ja onnistuu pelaamaan kehnosti ylläpitämäänsä tasoitusta paremmin.

    Tasoituskilpailujen maksimi-tasoitus pitäisi muuttaa 18:aan, ja samalla laskea 10 vuoden tilastoanalyysin perusteella tasoitusprosentti, jolla scratchin ja bogihändikäpin voittotodennäköisyys olisi sama tai siten painotettu, että scratchillä olisi pieni etu. Satumainen peli kummalla ääritasoituksella tahansa tuottaisi voiton tai vähintään sijoituksen kärki-viisikossa. Lisäksi 18 jälkeen tasoituksen päivittäminen vain kilpailuissa tulisi olla vaatimuksena, jotta tasoitus kuvaisi sitä taitoa, joka asianomaisella on nimenomaan kilpailtaessa.

    Q8

    Tämä on aika hyvä, tosin edelleen voi tulla ”outoja” tilanteita. WAGC finaalissa taannoin oman sarjani voitti joku joka pelasi -5 (vai oliko vielä paremmin) omaan tasoitukseensa nähden.

    Jos harjoittelee ahkerasti ja pelaa paljon treenikierroksia ja osallistuu kilpailuihin, tuollainen -5 on täysin mahdollinen myös tipi-tarkasti säännöstön mukaan ylläpidetyllä hcp:llä.

    Itse olen tänä vuonna pelannut kuusi kisakierrosta – tai siihen verrattavaa (viikkokisa/kk-kisa), joilla tasoitus on laskenut yhteensä puolikkaan lyönnin. Saavuttamani pistemäärät laskevilla kierroksilla ovat olleet 40, 38 ja 37. Käytännössä kaikilla noilla oli hyvä mahdollisuus saavuttaa jopa 42 pistettä. Viimeisimmällä kierroksella en saanut kahdelta väylältä lainkaan pisteitä.

    Tasoitus on nyt viiden lyönnin verran (0,5) matalampi, kuin kauden alussa. Bufferiin en ole siis kilpailussa pelannut kertaakaan tällä kaudella. Harjoituskierroksilla sen sijaan joitain kertoja ja myös alle parin, jolla kierroksella saavutin 43 pistettä. Vastaava suoritus on ihan mahdollinen myös kilpailussa.

    Tavanomaisesti pelaan vain tasoituksettomissa kisoissa, joissa en pärjää alkuunkaan kärjen vauhdille, mutta joku ”online-tour” klubitiiltä voisi hyvinkin tuottaa tuloksen 68 täysillä tasoituksilla pelatessa.

    Ei sille mitään mahda, että isoilla tasoituksilla peli vaan heittelee rajustikin. Itse pelasin 33 slopella viikonlopun kisassa yhden yli oman tasoituksen, mutta päivää ennen kisaa ysin harkkakierroksella 11 alle ja päivän kisan jälkeen 9 alle. Koko kesäkuun pelasin ysiä pääsääntöisesti 10-20 yli tai niille paikkein.

    Olen oikeastaan ihan tyytyväinen, että kisakierrokseksi osui tuollainen enemmän oman tasoinen kierros, niin ei tarvinnut selitellä. Mutta minkäs tuolle voit? Tasoituksellisen kisan maksimislopen voi tietysti asettaa johonkin alemmas, 24:aa on esimerkiksi näkynyt. Se kyllä vähän laimentaa aloittelevan pelaajan intoa osallistua kisoihin, mutta eipä noissa nyt muutenkaan hirveän paljon yli kolmen kympin pelaavia näy.

    KL

    Pelasit siis yhdeksän reikää 40-42 lyöntiä brutto pelitasoituksella 33?

    Aika hyvin.

    Ei sille mitään mahda, että isoilla tasoituksilla peli vaan heittelee rajustikin.

    Tasoituksellisen kisan maksimislopen voi tietysti asettaa johonkin alemmas, 24:aa on esimerkiksi näkynyt.
    Se kyllä vähän laimentaa aloittelevan pelaajan intoa osallistua kisoihin, mutta eipä noissa nyt muutenkaan hirveän paljon yli kolmen kympin pelaavia näy.

    Jos noita korkeamman tasoituksen pelaajia halutaan näkyvän kilpailussa, uskoisin tuon tasoitusryhmä -jaottelun olevan paras tie.

    Pelasit siis yhdeksän reikää 40-42 lyöntiä brutto pelitasoituksella 33?

    Aika hyvin.

    Juu, pelasin 41 ja 43 par 34 ysillä, slope taisi olla tuolle kentälle 36 (eri siis kuin em kisakenttä). Aika hyvin se kieltämättä oli, mutta olen tällä kaudella myös pelannut samaan kenttään tuplat tuosta, kun on silkalla sinnikkyydellä vääntänyt huonona päivänä joka väylän mukiin asti. Että siinä vähän haarukkaa, että mitä se on kun peli kulkee ja kun ei kulje 🙂

    KL

    Juu, pelasin 41 ja 43 par 34 ysillä, slope taisi olla tuolle kentälle 36 (eri siis kuin em kisakenttä). Aika hyvin se kieltämättä oli, mutta olen tällä kaudella myös pelannut samaan kenttään tuplat tuosta, kun on silkalla sinnikkyydellä vääntänyt huonona päivänä joka väylän mukiin asti. Että siinä vähän haarukkaa, että mitä se on kun peli kulkee ja kun ei kulje

    Tässä tapauksessa on todettava, ettei tasoituksesi kuvasta potentiaaliasi, toisin sanoen se on aivan järkyttävästi liian korkea.

    Toisaalta tuo kuvailemasi hajonta (30+ lyöntiä) on myös mykistävän suuri. Mutta sellaista golf on. Itsekin olen saanut tällä kaudella parhaan ja huonoimman kierrokseni eroksi melkein 20 lyöntiä ja tasoitus on alle neljän. Joskus vain kulkee ja joskus (yleensä…) taas ei.

    Tässä tapauksessa on todettava, ettei tasoituksesi kuvasta potentiaaliasi, toisin sanoen se on aivan järkyttävästi liian korkea.

    Olen kyllä ihan samaa mieltä 🙂 mutta ei ole vaan tämän kauden toistakymmentä tasurikierrosta oikein natsannut, kerran laski hieman ja siitäkin on puolet jo kerätty takaisin. Pelkästään noilla parilla harkkakierroksellahan olisin saanut tasurin jo 25 paikkeille, mutta syystä tai toisesta tuli jätettyä ne harkkakierroksiksi. Itse asiassa jälkimmäisestä kuvittelin, etten välttämättä pääse edes loppuun asti, kun aamulla oli selkä vähän juminut, mutta sillähän tuo lähti millä tulikin…

    Hajonta johtuu varmasti pitkälle siitä, että en tosiaan ole kovin kauaa pelaillut (viime vuoden kesäkuusta lähtien), joten tässä kun oppii koko ajan uutta, niin peli elää vielä jatkuvasti. Sitä en tiedä, mikä ketsuppipullon juuri tällä kertaa aukaisi, lähinnä draivit alkoivat vaan lennellä ihan uudella tavalla ja varmuudella. Osasyy voi olla teettämäni grippien vaihto, mutta en ihan usko, että silläkään nyt paria lyöntiä joka väylältä noin vaan saa pois.

    Ihme peli, mutta luultavasti tässä taas kohta pelataan kuudenkymmenen ysejä, koska ei tämä isoa muutosta tähtien asentoon tunnu tarvitsevan, että jotain tapahtuu.

    KL

    Pelkästään noilla parilla harkkakierroksellahan olisin saanut tasurin jo 25 paikkeille, mutta syystä tai toisesta tuli jätettyä ne harkkakierroksiksi.

    En oikein ymmärtänyt tuota. Joko sinä olet ilmoittanut nuo tasoituskierroksiksi ennen starttia tai et ole. Kierroksen aikana tai jälkeen ei valinnan mahdollisuutta enää ole.

    En oikein ymmärtänyt tuota.

    Huono sanavalintani, siis tarkoitin juuri sitä että en ollut ilmoittanut niitä etukäteen tasurikierroksiksi.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Kilpailu tasoituksella

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kilpailu tasoituksella