26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Maltalla

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Maltalla

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko kokemuksia The Royal Malta Golf Clubista?Olen menossa parin viikon päästä Maltalle ja pari kierrosta olisi suunnitteilla.

    En valitettavasti ole pelannut kenttää, mutta jotain asiasta tiedän.

    Olin viime vuonna juuri samoihin aikoihin Maltalla, mutta kun olin telonut olkapään suksimäessä, niin pelaamaan en pystynyt. Kävin puttailemassa ja chippailemassa sekä klubirakennuksella syömässä pari kertaa.

    Kyseessä on ilman muuta Maltan paras golfkenttä, ja myöskin ainoa. Juttelin yhden ruotsalaispelaajan kanssa, ja hänen mukaansa kenttä on ihan kiva, vähän lyhyt ja aikansa lapsi, eli vanhanaikainen. Mutta kuitenkin täysin pelattava, ja jos pari kierrosta on tarkoitus, niin varmaan täyttää tarkoituksensa.

    Klubirakennus on hieno, ja siellä on ihan porttivahtikin.

    Saari (saaret) on mielestäni mahtava lomahohde, ja jos siellä olisi esimerkiksi kaksi erinomaista kenttää, niin siitä voisi muodostua suosikkikohteeni.

    Laittanet Laitakoira sitten raporttia kun pelaamassa olet käynyt.

    Laitakoira kirjoitti: (16.3.2012 12:31:49)
    Onko kokemuksia The Royal Malta Golf Clubista?Olen menossa parin viikon päästä Maltalle ja pari kierrosta olisi suunnitteilla.

    Omasta vierailustani on jo erinäisiä vuosia mutta hyvin muistuu mieleen. Se lienee ainoa kenttä koko saarella. Vanha upea klubirakennus ja meininki on (siis oli) sellaista ystävällisen virallista, vanhaan siirtomaatyyliin sopivaa. Ei haittaa ollenkaan vaikka olisi jo sisään mentäessä vanha rippipuku tai ainakin jonkinlainen pikkutakki päällä. Pelaamaan pääsi kun liittyi jäseneksi, siis maksoi kertajäsenmaksun (temporary membership) ja greenfee’n. En muista enää kyseltiinkö jotain pelitaidoista/greencard’ia mutta kannattaa ottaa joku kortti varmuuden vuoksi mukaan. Eikä ollut mitenkään erityisen kallista.

    Kenttä itsessään on omalla tavallaan hauska pelattava. Tosi vanhanaikainen ja syksyaikaan erittäin kuiva. Lieköhän siellä olemassakaan mitään kastelujärjestelmiä. Muutamia avoimia ja kuivia vesikanaaleita oli ikäänkuin vesiesteinä. Eräitä väyliä reunustivat vanhat Hannibal’in aikaiset kathagolaisten rakennusten rauniot. Lieköhän aikoinaan roomalaisten ohikulkiessaan hajoittamia? Erikoisuutena oli myös ristikkäisesti kulkeva peliväylä josta kyllä varoiteltiin ja piti etukäteen olla tarkkana (etuoikeus pelaamiseen pidemmälle ehtineellä fligh’tilla). Kannattaa ilman muuta käydä pelaamassa jo erikoisuutensa vuoksi.

    Juuri reissusta palanneena heitän ajatuksia kentästä vielä kun on tuoreessa muistissa.Eli Royal Malta Golf Club on tosiaan saaren ainoa kenttä,joka sijaitsee isommassa urheilukeskuksessa raviradan ja tenniskenttien yhteydessä vartioidulla alueella.Qwert on mahdollisesti vieraillut vanhassa klubirakennuksessa,joka on nyttemmin vedetty maan tasalle, ja tilalle rakennettu täysin uusi klubitalo.Tästä johtuen klubin tienoo on juuri nyt ison remontin kourissa,minkä takia esim. caddiemaster/toimisto sijaitsee gyproc-levyillä vuoratussa kopissa 🙂 Klubilla oli kyllä hyvä ruoka ja rakensivat hienoa terassia talon kattotasanteelle,valmista pitäisi olla toukokuussa.Sääli silti,sillä kanssapelurimme kertoivat vanhan klubirakennuksen olleen hyvin perinteikäs ja tyyliltään vanhaa brittiaikaa huokuva rakennus,johon oli hiljattain tehty mm. mittavat suihkutilaremontit.Moderni jyrää siis täälläkin perinteitä…

    Huhtikuu lienee parasta peliaikaa vuodesta,sillä sateinen talvi piti huolen siitä,että greenit olivat tasaisia ja väylät erittäin hyvässä ruohossa.Itse kenttä sijaitsee melko rajatulla alueella ollen melko lyhyt,mitä kentän par 68 hyvin kuvastaa.Toisaalta kentän kuusi par 3 -väylää vaihtelevat silti 130-190 metrin välillä.Erikoisuutena tosiaan kolmessa eri kohtaa ristiävät väylät,jotka lienevät kentän laajennuksen peruja.Lisäksi par 3 -väylissä löytyi mielenkiintoisia ratkaisuja mm.ison joenuoman ylilyömisessä sekä väylässä,jonka greenin edustaa peittää kaksi kumpua ja näitä yhdistävä silta.Tiiboksista näkyy vain pieni kaistale itse greeniä sillan alitse,minkä yli kuuluisi lyödä…Kenttä palkitsee pitkät ja tarkat lyönnit,mutta mutkittelevasta layoutista johtuen draiveissa täytyy ottaa riskejä oikaistaakseen väyliä.Itse avasin väyläpuilla,mutta suoralla lyönnillä olin silti naapuriväylän toisella puolella.Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus ja mukava kauden aloitus.

    Kentälle tuloon kannattaa varata aikaa ruuhkaisan liikenteen takia,ellei majoitus sijaitse Vallettan liepeillä.Itse asuimme Bugibbassa,josta 17 kilometrin matka bussilla kentälle kesti melkein tunnin (!).Tämän kuitenkin kesti 2,6 euron päivälipulla,sillä taksit ovat kahdestaan kalliita etenkin jos väliä aikoo sahata useamman kerran (melkein 30 euroa/suunta).Bussi kulki hotellimme edestä (X3) ja saimme jättää bägit klubille,joten kulttuurikierros tuli saatua samalla matkalla:)

    Laitakoira kirjoitti: (8.4.2012 19:03:42)
    Juuri reissusta palanneena heitän ajatuksia kentästä vielä kun on tuoreessa muistissa.Eli Royal Malta Golf Club on tosiaan saaren ainoa kenttä,joka sijaitsee isommassa urheilukeskuksessa raviradan ja tenniskenttien yhteydessä vartioidulla alueella.

    Kiitokset tiedoista. Ikävää kuulla että vanha kunnianarvoisa klubirakennus on hävitetty. Siinä oli todellista brittiläistä siirtomaa-ajan tyyliä niin ulkonaisesti kuin sisältäkin, hovimestareineen kaikkineen. Muistan kuinka kyseinen herra Butler ystävällisesti muistutti minuakin liian vapaamielisestä pukeutumisesta, kun olin, syyskesän helteisenä päivänä, riisunut epähuomiossa pikkutakkini tuolin selkänojan päälle. Ei osannut nuoriso käyttäytyä silloinkaan.

    Maltan tuskin odottaa että tulisi jälleen tilaisuus katsella ja kuunnella kaunista Valettaa, Maltan Kuninkaallisen Golfklubin uudella terassilla.

    Onko kukaan käynyt Maltalla lokakuun puolivälissä koulujen syysloman aikaan? Kiinnostaa missä kunnossa kenttä on loppusyksystä, millaiset kelit ja onko suosituksia hotelleista? Lähialueista Kanaria ja Belek on koluttu riittävän tarkasti ja pitäisi löytää sopiva kohde ensi syksyksi, ja joku muu kuin Kypros.

    Kenttiä Maltalla on tosiaan vain yksi ja se on Royal Malta Golf Club. Pelaaminen Maltalla on melko kallista, kerta gf taisi olla noin 70€ euroa. Kenttä on par 68 ja se on melko ahtaalle paikalle tehty, joten naapurin väylän lainaamiselta oikein voi välttyä. Muutama väylä myös pelataan hieman hassusti ristiin.

    Golffia voi pelata ympäri vuoden Maltalle, kenttä on auki ympäri vuoden, joskin sateisimpina päivinä se saatetaan sulkea.

    Tarkempaa infoa löytyy voi lukaista http://www.ulkomailla.fi/blogi minne olisi tarkoitus kirjoittaa lähipäivinä juttua kyseisestä golf klubista

    Olimme vaimon kanssa Maltalla juhlistamassa 20-v-hääpäivää. Hotelli oli lähellä rantaa ja tosiaan täynnä englantilaisia hummailevia turisteja. Me olemme tottuneet aikaiseen nukkumaanmenoon ja rauhalliseen elämänmenoon ja aamiaisella saimme tosiaan olla rauhassa. Iltameno oli sitäkin hurjempaa. Huoneestamme oli suora näkymä uima-altaalle ja meno siellä oli tosiaan mieleenpainuvaa.

    Liikenne oli tietysti vasemmanpuoleista, kadut kapeita ja mutkikkaita ja monet pääväylät oli rakennettu vanhojen vallihautojen pohjalle. Meillä oli kyllä navigaattori mukana, mutta kun autot oli pysäköity usein poikittain kadulle oli kiertotien löytäminen joskus mahdotonta. Yrityksen ja erehdyksen kautta se useimmiten löytyi.

    Varasin tiiausajat etukäteen. Vahvistuksen yhteydessä tuli nippu liitteitä paikallissäännöistä ja erikoisesti etiketistä erikseen kentällä ja klubilla. Klubille ei saanut mennä syömään golfkengät jalassa ja pelivaatteetkin piti vaihtaa pukuhuoneessa englantilaiseen tyyliin.

    Kenttä itsessään on vanhin pelaamani, vuoden ennen Hesaria perustettu ja Mandelieun Old Course jäi sitten toiseksi. Kentällä oli paljon PAR3-reikiä ja muutenkin väylät olivat kiitettävän vaihtelevia. Muutamat ristiinmenot vähän häiritsivät. Kun tuuli oli koko viikon samasta suunnasta, oli pitkä PAR4-reikä vastatuuleen mahdotonta pelata alle triplan. Joku täällä jo kirjoittikin joistakin PAR3:ta, joissa ei oikein tiennyt pitäisikö pelata sillan yli vai ali. Kuivat vesisteet voi pelata joko dropilla tai sitten ojan pohjasta.

    SUMMA SUMMARUM: Olipahan golfkokemus. Kiva oli kerran käydä muuta toista reisua en sinne tekisi.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Golfia Maltalla

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Maltalla