16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Epätasaiset ryhmät kentällä, ohittaminen. Mikä ratkaisuksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Epätasaiset ryhmät kentällä, ohittaminen. Mikä ratkaisuksi?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pelasimme viikko sitten neljän ryhmässä ja takanamme oli kolmen, kaksi kahden ja yksi autolla pelaava ryhmä. Ekaysin pelasimme kahteen tuntiin, siis hyvää vauhtia neljältä. 10-reiällä päästimme kolmen ryhmän ohitse. He totesivat, että takaa tulee päälle kovaa vauhtia kahden ryhmiä. Ja niin tuli. Parin väylän jälkeen päästimme kahden ryhmän ohi, sitten taas parin väylän jälkeen päästimme kahden ryhmän ohi. Autolla pelaavatkin kärkkyivät ohitusta. Eihän tämä ole reilua. Meillä meni takaysilla täysin pelifiilis runsaiden ohitusten takia. Pelasimme 18 reikää neljään tuntiin ja kymmeneen minuuttiin, vaikka odottelimmekin ohitustilanteissa. Ihanneaika. Mikä ratkaisuksi, kun on epätasaisia ryhmiä.

    Aiheesta on puhuttu paljon hidasta pelaamista käsittelevissä ketjuissa, mutta on sellainen aihe joka sopii kyllä hyvin omaksikin aiheeksi. Hyvä avaus.

    Vastaavaavasti, pidetään tästä ketjusta sitten hidas pelaaminen pois.

    LDR-MOD Dole

    Meillä meni takaysilla täysin pelifiilis runsaiden ohitusten takia.

    Taitaa perimmäinen syy löytyä peilistä tai sitten ryhmässä on joku ”kiukuttelija”, joka droppaa muiden tunnelman. Tietenkin myös ohittajaryhmässä voi olla joku törppö, joka epäasialisilla kommenteilla aiheuttaa ärtymystä – varsinkin jos niistä provosoituu.

    Jokainen par3 -väylä on erinomainen paikka ohittaa, edellyttäen, että takaa tuleva ryhmä on valmiina avaamaan ennen kuin oma ryhmä on puttaamassa. Kahden ryhmä autolla suoriutuu par3 väylästä yleensä 5 minuutissa, joten sujuvaa on.

    Luonnollisesti myös joka kerta kun oman ryhmän palloja etsitään metsistä, niin on syytä tarjota heti ohituslupaa takaatuleville. Tässäkään tapauksessa ohittaminen ei hidasta oman ryhmän peliä

    Mikä on siis ohitusluvan antamisessa sellaista, mikä ”droppaa tunnelmaa” , voisitko kuvata hieman lisää.

    ts

    Mä ymmärsin niin, että pelifiilis meni jatkuvaan väistelyyn ja sen kautta rytmin häviämiseen.

    Itse ongelmaan ei oikein nykyään tahdo ratkaisua löytyä, jos edessä on tyhjää ja takaa tulee nopeampia. Täydellä kentällä ei tietenkään tarvitse ohi päästää, jos itse on edeltävien kannassa pysynyt.

    Mutta tuosta ohittamisesta sen verran, että kyllä kolkit ovat huonoimpia väyliä ohittamiseen ja parhaiten se onnistuu nelosilla, jolloin seisoskelua tulee vähiten.

    Ohitettava ryhmä avaa normaalisti ja kävelee palloilleen. Kun ohittavat tulevat tiille, heille annetaan lyöntilupa. Ohitettavat lyövät jatkolyöntinsä, kuten myös ohittajat ja sen jälkeen griinin seudulla ohittavat pelaavat pallonsa reikään ohitettavien odotellessa. Tämä on juohein ja vähiten seisoskelua aiheuttava kuvio yleensä.

    Tarkennan vielä: Meidän porukassa ei ollut ketään kiukuttelijaa, ei todellakaan. Meidän peliämme häiritse jatkuva väistely ja odottaminen, joka sekoitti pelirytmin!

    Jos postaajan tapainen tilanne syntyy niin ei kai sille mitään voi, ja se pitää vaan hyväksyä. Ei kai tuollaisia monen ohituksen rundeja kovin usein tule, joten jos joskus niin käy, niin sitten vaan eletään sen kanssa. Tai jos se tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, niin sitten varaillaan lähtöjä muiden nelosten perään niin ei tarvitse ohituksia tarjoilla.

    pjs

    Jos kenttä on tyhjä ja edessä ei mene ketään isossa ryhmässä, fiksuinta tietysti olisi, että itsekään ei etenisi neljän ryhmässä ellei välttämättä halua ja ole myös valmis antamaan ohituslupia. Esimerkiksi itse tuossa tapauksessa (jos ei ole tietty peliporukka tms.) jakautuisin viimeistään ykköstiillä kahdeksi kahden hengen ryhmäksi.

    Täältä kyllä sympatiapisteet. Tuttu tilanne ja en minä oikein muuta keinoa keksi kuin pelisilmä mahdollisimman teräväksi. En tarkoita että teidän pelisilmänsä olisi ollut mitään vikaa, vaan itse näen että se on ainut ”ohjeistus” minkä tuohon voin keksiä.

    Minä olen erittäin nopea pelaaja ja lähes kaikki pelikaverini ovat myös nopeita pelaajia. Yleensä jos on puolityhjä kenttä, edessä tyhjää ja takana kakkosia-kolmosia etenemme sellaista vauhtia että takanatulevat ei meitä joudu odottelemaan. Jos joskus pallo karkaa, tai tulee joku hidaste, minä olen aina käsi pystyssä näyttämässä haluavatko he ohi. Lähes 100 % he eivät ole halunneet.

    Muttamutta.. sitten joskus kun seuraan sattuukin joku joka ei enää samaan tahtiin pelaa. Edessä tyhjää, pelaamme silti nopeasti, takana pelkkiä kakkosia jotka joutuvat jatkuvasti vähän odottelemaan. Yhden, tai kahden ohi päästäminen ei ole ongelma, mutta jos niitä kakkosia on hiljaisella iltakierroksella siellä useita, missä menee se raja että kannataa aina odottava päästää ohi. Jossain vaiheessa se varmaan kääntyy koko kentän kulkua vastaankin.

    Tarkoitan että jos esimerkiksi meidän nelosen ryhmä pelaa 3h 40min. Silloin tietysti kaikki takanatulijatkin pelaavat sen tuohon vauhtiin. Jos aletaan päästelemään 4-6 ryhmää, tai jopa enemmän ohi, epäilen että takana pelataan sitten jo hitaammin mitä se alkuperäinen 3h 40 min. Ja ennenkaikkea tulee sitä kaikkein ärsyttävintä haitarimeininkiä.

    Ymmärrän mitä kysyjällä on mielessä. Välillä tulee puolityhjällä kentällä taakse kakkosia katsellessa ajateltua samaa. Kokonaisuutta ajateltuna jokaisen odottavan ohi päästäminen ei sitten jonkun vaiheen ylitettyä enää olekaan hyödyllistä. Siis kokonaisuudelle.

    Ryhmän jakaminen on hyvä ja aivan liian vähän käytetty tapa, mutta jos kavereiden kanssa lähtee pelailemaan, mieleläänhän sitä sitte tietysti neljästään pelailisi kun on neljästään pelit sovittu.

    Voisiko takaa tulevat kahden hengen ryhmät harkita yhdistymistä neljän ryhmiksi, jolloin kaikkien pelirytmi säilyisi?

    Minusta pitäisi. Jos menee odotteluksi, kyllä minä ainakin kysäisen takaata tulevilta haluatteko tulla mukaan niin ei tarvii odotella niin paljon. Liki aina ovat liittyneet seuraan ja sitte loppukierros onkin mennyt ihan mukavasti. Ehdottomasti myös takana minusta kannattasi olla erittäin tarkkana tämän pelisilmän kanssa. Juuri tällaisilla asioilla voidaan myös vaikuttaa kentän sujuvaan etenemiseen.

    Tietysti pään sisäisiä juttuja, mutta ei tuo katastrofikierrokselta kuulosta, jos neljän ryhmällä meni kentällä 2 h +2 h 10 min.

    Mutta olihan sekin niin väärin, kun pakollisissa koulun hiihtokilpailuissa joutui antamaan nopeille höyryjunille latua ja loppuaika oli sitten 30 sec-1 minuutti huonompi kuin ”oikeasti” oli.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Epätasaiset ryhmät kentällä, ohittaminen. Mikä ratkaisuksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Epätasaiset ryhmät kentällä, ohittaminen. Mikä ratkaisuksi?